Различната емоционална интелигентност. Или ,,Обичам те,, по моя начин.

• 7 947
  • 239
  •   1
Отговори
# 150
Чета аз, но ти не понимаеш – казах ти вече – бъркаш емоционално и буквално. Говорим за усет, нещо отвъд физическото обяснение или условния рефлекс на Павлов. Ако двойката не трепти на еднаква емоционална честота – нещата в един момент се скапват или отиват на раздалечаване. На механика може да се живее и цял живот, но то живот ли е това?

# 151
‘Начи, вземете и излезте с някаква единна позиция. ‘Щото нали, една казва “най-важна ми е емпатията”, другата пет реда след нея: “‘Ми важни са битовизмите”.

И на когото му пречат чорапите под леглото, не желае да вОзприеме никое от предложените от мен решения: развод направо. То това живот ли е с чорапи под леглото и с трохи на масата?

Разбира се аз съм подмолен като всеки мъж и умело укривам от вас последния вариант за излизане от така начертаната безизходица. Вашата словесна канонада обаче ме принуди и без повече забавяне давам съкровената тайна рецепта, която изключва всички предложени и явно неприемливи за ЦБ решения: чакайте. Чудо.

# 152
Значи ако проблемът е в емпатията, намерете си мъже емпати. Ако проблемът може да бъде решен на механично ниво (мъжът се научава да си събира чорапите и да изхвърля боклука), защо да не бъде решен на такова именно ниво? В крайна сметка трябва да си отговорите на въпроса “Искам ли да постигна конкретния резултат или не?”

Ама и ти си се сурнал по лесната. Жената да казва, жената да учи, че после да се изсухлиш с “не си ми казала”.

Има един тънък момент,той е при избора на партньор.Често жените се поддават на пеперудите в стомаха,игнорират сигналите в поведението на партньора и после олеле,ама сега аз ли трябва да го "възпитавам"?Ами къде гледа преди това?
И ако човекът не е научен на нещо,но има желание да се промени,то няма лошо в напомнянето и подканянето.
Е,друга бира е мързела,който само повтаря "да,добре,ей сега.."и не върши нищо,но и това е черта от характера,която си личи от самолет..  

# 153
Имаш я, единната позиция. С мъж - емпат или не ти пречат чорапите, или той сам се сеща.
Проблем не твърдя, че няма, а че хора, които се събират не по емоционални сходства страдат от описаните от теб явления. Развод - при непоносимост следва да следва, да, а не цял живот казарма или учител-ученик Simple Smile

# 154
Ей ся изчакай да видиш как на Х жени, дето много си обичат мъжа, не им пречат 10 неща като чорапите Wink Само изчакай малко...

Също така ще добавя: ако партньорът ви има повече от 10-15 такива неприятни навици, явно наистина не сте гледали както трябва навреме. А ако са толкова или по-малко: това се коригира в рамките на няколко месеца, при желание и от двете страни. А предполагаме, че такова има, ‘щото нали сте си взели най-обичните мъже... Така че аргументът “цял живот учител-ученик” е абсолютно невалиден. Отново ad absurdum, да поясня.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 20:43 от FabriFibra

# 155
Ми..преди години,когато бяхме по-млади, не ми пречеха,щото повечето време все голи се въргаляхме..Но от както ходим облечени,почнаха да ми пречат чорапите  хвърлени на пода..А и не само те.Но пък има ли добра комуникация и желание от двете страни,за всяко нещо се намира решение..

Аааа,10!
Това е жив садизъм..5-6 макс..

# 156
@Какво?

Съгласни ли сме, че:

1. Основна черта на комуникацията е да има обмен на информация между минимум двама?

2. Телепатията все още е слабо застъпена в ежедневното ни общуване и към днешна дата все още преобладават други форми на комуникация?

(не се заяждам с теб, пояснения са)

# 157
Виж ся, като жена, която за 15 години така и не бе превъзпитана, добронамерено ти казвам, че почваш да ставаш крайно досаден с мешавицата, която забъркваш, в защита на твърдения, които аз поне не отричам.

# 158
@Какво?

Съгласни ли сме, че:

1. Основна черта на комуникацията е да има обмен на информация между минимум двама?

2. Телепатията все още е слабо застъпена в ежедневното ни общуване и към днешна дата все още преобладават други форми на комуникация?

(не се заяждам с теб, пояснения са)

Телепатията между двама души се засилва с времето,така,че в началото на една връзка,не може да се разчита на нея.Но при нас много често се случва..Например,под блока има кафене,правят убийствено кафе и всяка събота и неделя си вземаме сутрин от там..Но само сутрин,много рядко след обяд..И онзи ден,се прибирам от работа,обаче нещо скапана,нервна..Говорим си,аз зяпам нещо в тв-то и изведнъж страшно ми се допива кафе от кафенето.Ама неистово,имаме у дома и машина и кафета..Но от това долу исках..Гроги съм,той също,няма начин да го накарам,обаче дяволът в мен,крои планове и се сещам за боклука..Викам си,ако не е хвърлен,малкия заминава да го хвърли и ще ни качи две кафета..И докато си го мисля,ММ ме застрелва "Искаш ли да сляза да ти взема кафе отдолу?" ...

Ако работата е опряла до превъзпитаване,за мен това е бита карта..Човек или сам има желание да промени нещо в себе си,или не,и "на сила,хубост не става"

# 159
Значи ни трябва по-добра комуникация, ако твърдиш, че излишно защитавам някаква теза Simple Smile Защото, нали, аз също съвсем добронамерено съм те прочел като "от другата страна на барикадата".

А това дали някой ще "позволи да бъде превъзпитан" го коментирах в последното си мнение: "при желание и от двете страни". На теб ти е досадно да се опитват да те превъзпитават и това те дразни явно - 'ми не участваш в това. Избор. Аз все за избор говоря напоследък.

@Какво?

Велико, аз също имам такива моменти. И в двете посоки. Това обаче не отменя генералния проблем, познат като "Принципът на дъската на тоалетната чиния" Laughing И той е много подходящ за пример, защото за повечето мъже такъв въпрос не стои. "Ако жената иска да седне - ще си пусне дъската. И после ще я вдигне, нали. Освен ако не иска да я опикая" За жената, знаем, нещата стоят по съвсем различен начин. "Толкова ли е сложно? Вдигаш дъската, пикаеш, пускаш дъската. Елементарно, 'баси..."

Горното е пример за поведение, което мъжете не възприемаме като "проблем". А то очевидно е. И този проблем може да бъде решен. С говорене. Не цял живот.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 21:02 от FabriFibra

# 160
Ъъъм,решила съм си проблема,щото сме с две тоалетни и в "мъжката",която е и за гости,има монтиран подвижен душ.
Дори малкия да омърля,ММ си има грижата.Joy

п.п.Инстинкт бе..Някой път,толкова ти се пишка,едва стигнеш до тоалетната и изведнъж - леден ръб ..

# 161
Имаме проблем с комуникацията, тука си прав, 😃

# 162
Е, не всеки може да има две тоалетни Laughing

А и когато дойдат гостите и се окаже, че мъжО пак е сътворил като един виден импресионист нова творба върху дъската ("Златен дъжд", non-sexual edition)? Подло работи общественото мнение: пак "домакинята" ще го отнесе. Нищо, че тя права рядко пикае.

В този смисъл: аз пак бих направил усилия за промяна в поведението. Струват си. Струва ми се.

# 163
Аз пък не разбирам как мъж няма да уцели тоалетната или ще опикае седалката. Ако не може една тоалетна да уцели, ами – чао.
С толкова мъже съм имала досег, баща, дядовци, приятели, мъже – бивши, настоящи – ни един не е бил "опикаващ". Или съм тотална късметлийка, или някои мъже и да пикаят не могат като хората.

# 164
Сериозно? Ако не уцели тоалетната чиния е "чао"? Ама това някакъв встъпителен тест ли е? Идва ти на гости, първо го гледаш дали си мие ръцете, преди да си пипне патката, след това дали уцелва тоалетната чиния и... Ако се провали, пращаш го за цигари долу, а после го оставяш да звъни 20 минути на домофона?

Ще ти издам малка тайна: варианти един мъж някога да не улучи тоалетната чиния - бол. Буквално. И още една тайна: в корпоративните офиси по-мръсните тоалетни обикновено са дамските.

Общи условия

Активация на акаунт