Различната емоционална интелигентност. Или ,,Обичам те,, по моя начин.

• 7 933
  • 239
  •   1
Отговори
# 225
Малко сте се отклонили от смислата на темата Simple Smile., но истината е Една :"Щастлива жена =доволен мъж =щастливо семейство. ". Кой как иска да го разбира.

# 226
‘Миииии, не, не е една. Ето моята, което означава, че са поне две (истините): щастлива жена + щастлив мъж = щастливо семейство.

# 227
‘Миииии, не, не е една. Ето моята, което означава, че са поне две (истините): щастлива жена + щастлив мъж = щастливо семейство.
Ако не се грижиш и не се стремиш жена ти да е щастлива (за да има мир, хармония и усмивки), ще си щастлив, ама друг път! Simple Smile

# 228
Това е абсолютно вярно. Но и никъде не съм казал, че не го правя. Процесът обаче е двустранен. Грижат се и двамата за щастието на другия.

# 229
  • Агент под прикритие
Ако не се грижиш и не се стремиш жена ти да е щастлива (за да има мир, хармония и усмивки), ще си щастлив, ама друг път! Simple Smile
Това никой не го оспорва, но мисля, че пропускаш един много важен момент: личното ти щастие си е поне 50% твое, тоест как ще си ги осигуряваш тези минимум 50%, си е лично твоя работа и ангажимент. Когато един мъж започне да се грижи за 100% от щастието на жена си, познай от един път какво се случва...

# 230
  • Насред хаоса
Съгласен .Мъжката логика е "вече те спечелих,направих каквото трябва, оттук нататъка..ти си наред да ме спечелиш ..аз само ще гледам".
Това е много глупаво и самонадеяно мислене и поведение, както при мъже, така и при жени. Отпуснеш ли се по течението, въобразявайки си, че човекът вече ти е в кърпа вързан и няма нужда да полагаш старания или да правиш жестове, е въпрос на време връзката да се пропука и да се разбие. В крайна сметка нито един човек не става автоматично собственост на другия и може да си тръгне по всяко време.
А иначе - ако някой ме обича по неговия си начин, обаче на мен тоя начин не ми харесва или не усещам тая любов, наистина, какво от  това, че ме обичал? Един ревнивец ме "обичаше" преди години, аз обаче се чувствах ограничавана и подтискана, в резултат на което при решението да прекратя връзката хич не ми пукаше колко ме обичал по неговия си начин. Защото за мен това беше тормоз.

# 231
  • волно калдъръмче
Това никой не го оспорва, но мисля, че пропускаш един много важен момент: личното ти щастие си е поне 50% твое, тоест как ще си ги осигуряваш тези минимум 50%, си е лично твоя работа и ангажимент. Когато един мъж започне да се грижи за 100% от щастието на жена си, познай от един път какво се случва...
Ангажимент към осигуряване на собственото си щастие нямам. Природата ми е жизнерадостна, а характерът ми лек поне докато не настъпиш сам котето.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 10:25 от Вяра

# 232
  • Агент под прикритие
Ангажимент към псигуряване на собственото си щастие нямам. Природата ми е жизнерадостна, а характерът ми лек поне докато не настъпиш сам котето.
Добре де, махни от изречението думата "ангажимент". Щом САМА си осигуряваш по един или друг начин минимума от 50% лично щастие, няма голямо значение как го наричаш.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 09:59 от AgentProvocateur

# 233
  • волно калдъръмче
А ти ще разбереш ли, че спокойно може да помогнеш на жената да загуби заветните 50 процента щастие и да е напълно нещастна. В темата се обсъжда точно такъв момент, а ти формули за щастие съставяш.

# 234
  • Агент под прикритие
А ти ще разбереш ли, че спокойно може да помогнеш на жената да загуби заветните 50 процента щастие и да е напълно нещастна. В темата се обсъжда точно такъв момент, а ти формули за щастие съставяш.
Напълно възможно. Друг въпрос е защо бих тръгнал да го правя умишлено...
Формули НЕ съставям, не съм математик или химик. Процента беше минимално препоръчителен, но относителен и беше в отговор на поста на Франсоаз. Формула или не, последното изречение от по-предния ми пост не се променя като значение: когато мъжа започне да се грижи за 100% от личното щастие на жената, работите обикновено завършват или с раздяла (този път обаче по негова инициатива), или най-малкото с изневяра.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 22:19 от AgentProvocateur

# 235
  • волно калдъръмче
Не е въпросът да я правиш 100 про щастлива, ако тя си го умее, а какво ще предприемеш, за да не загубиш пламъка в очите и усмивката ѝ.

# 236
  • Агент под прикритие
Естествено, че поемам съответната част от поддръжката на това щастие с поведението и действията си, това никой не го оспорва. Това обаче не променя вярността на  първоначалната ми теза. И пак напомням: процентите са относителни!!!

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 12:02 от AgentProvocateur

# 237
  • волно калдъръмче
Естествено, че поемам останалата част, това никой не го оспорва. Това обаче не променя вярността на  първоначалната ми теза.
А моята е, че парченцето лайно влошава качеството на цялата каца с мед, който по начало може и да не идеален.

Моят принцип е или всичко, или нищо. В него обаче няма грам презумпция да те ограбвам емоционално или материално. За някоя жена всичко е той да не пие и да не се бие. За мен други неща образуват целостта.

# 238
Каквото и да се случва(историята е многолика и пъстра в това отношение),е важно процесът да е двупосочен.Т.е жената също трябва да се грижи на 100% за неговото щастие,инак става двоен стандарт.

Освен това,щастието е състояние на духа,и си има хора които просто не умеят да бъдат щастливи..

# 239
  • Агент под прикритие
Чакайте малко сега, май започнахме да си говорим за различни неща. Тук трябва да направя пояснение, че моето твърдение е на база количество. Качеството на това, което се дава от всяка от страните, е ясно, че трябва да е постоянно на 100%.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 12:50 от AgentProvocateur

Общи условия

Активация на акаунт