Различната емоционална интелигентност. Или ,,Обичам те,, по моя начин.

• 7 939
  • 239
  •   1
Отговори
# 195
Фибра, за пореден път те чета да обиждаш хората, хайде спри се малко вече. Все някой не може да те разбере тебе, все отвисоко гледаш. Какво правиш в женския форум, все неразбран? Подозирам, обаче, че други мъже съвсем не биха ти изтърпяли бръщолевиците, та тука сред жените си се наврял да се правиш на интересен.

# 196
Ако е “за пореден път” не би трябвало да имаш проблеми да намериш поне 2-3 примера, с които да подкрепиш мнението си и оттам: директно при администрацията на форума. Другото са празните ти приказки и откровен спам в темата.

# 197
Изобщо не става дума за битови навици. А за емоционалност. И много повече ми боде душата различния прочит на емоциите м/ду двама в една връзка отколкото разхвърляните чорапи и забравения боклук.

# 198
Ще намеря, не се притеснявай. Надявах се да се усетиш, без да се стига до крайности.

# 199
Нори, те нещата са свързани. Когато казваш: направи това и това за да ме зарадваш, а той не го прави. Ти си нещастна, но той не го разбира. Питаш го : "На това ли казваш любов? Та ти не ме разбираш. Не ме познаваш." И той пак ти отговаря: "Аз те обичам, но ти не ме разбираш."
  Когато си уморена от битовизми и ти иде да го убиеш, а той те пита: Защо се ядосваш? - това пак са емоции, чувства.
  Когато нещо през деня си преживяла, развълнувана си. Искаш да споделиш емоциите си, а той не те изслушва, не ги забелязва, а те залива с разкази за този каза това, онзи отвърна....и т н.
  Според мен всеки, който твърди, че обича по свой си начин, е различен от теб и не си подхождате. Както каза Фабри - може и да се получи, с цената на много разговори и отстъпки, компромиси. Но според мен след 30 години "фабричните настройки" се възстановяват. Ако Той няма някакви големи изцепки (като алкохол, странични забежки, прекалена стиснатост...) връзката може  да продължи.

# 200
Написаното от 512 изчерпва темата, както и всяка друга - за изневярата, “предателството и шока от измяната”, без значение пола на страдащия.

# 201
Наскоро изживях подобно нещо,даже имах и тема. Момчето с което бях във връзка имаше различни очаквания и начини на изразяване. Той е домошар,мързелив,човек без хобита и интереси,без много приятели. За него обичта на мъжа се изразява в осигуряване на материалното - дом,финанси и до там. Очаква жената до него да е домакиня - да го обгрижва,да готви и да е домошарка също. Аз съм друг тип човек - активна съм,спортувам,излизам доста,имам приятели,обичам да пътувам. За мен любовта се изразява в споделяне на общи интереси,грижа,мило отношение,нежни думи. И доста се харесвахме с въпросното момче,но в хода на съвместното ни съжителство лъсна тъжната истина -  не сме щастливи заедно. Разминават ни се очакванията. Той е разочарован,че аз почти не се прибирам. Аз съм разочарована,че няма желание да излезе с мен. За да е щастлив единият,другият трябва да е нещастен. Затова и аз се убедих,че е много важно да сте емоционално интелигентни на една вълна. Защото "Обичам те по моят начин " е крайно недостатъчно.

# 202
  • София
Нищо лично,но като мъж,само ви чета и си "люпя" семки....Мислех да пиша,ама много"агресия" в думите усещам.но..все пак..Хората са различни един от друг,никой няма право да иска от другият нещо,което той не иска да прави или не е. Обикновено се правят компромиси,но стана ли повече от 10 например.няма да има промяна в отсрещният,никога..Или се свиква с това или багажа и далеч от него...просто е..

Нека уточним, че докато пърхат пеперудите и докато се стремят двамата да се харесат и "завоюват", правят всичко възможно да отгатват какво и как го иска другият.
Когато завоеванието е реализирано и както казват "прието за даденост", фабричните настройки полека- лека влизат в действие.
И следват изненадите......

# 203
Нищо лично,но като мъж,само ви чета и си "люпя" семки....Мислех да пиша,ама много"агресия" в думите усещам.но..все пак..Хората са различни един от друг,никой няма право да иска от другият нещо,което той не иска да прави или не е. Обикновено се правят компромиси,но стана ли повече от 10 например.няма да има промяна в отсрещният,никога..Или се свиква с това или багажа и далеч от него...просто е..

Нека уточним, че докато пърхат пеперудите и докато се стремят двамата да се харесат и "завоюват", правят всичко възможно да отгатват какво и как го иска другият.
Когато завоеванието е реализирано и както казват "прието за даденост", фабричните настройки полека- лека влизат в действие.
И следват изненадите......

Съгласен .Мъжката логика е "вече те спечелих,направих каквото трябва, оттук нататъка..ти си наред да ме спечелиш ..аз само ще гледам".И аз съм го правил.Слава богу,беше за около 2 седмици,после се усетих..но го направих...мъжка работа:)

# 204
Съгласен .Мъжката логика е "вече те спечелих,направих каквото трябва, оттук нататъка..ти си наред да ме спечелиш ..аз само ще гледам".И аз съм го правил.Слава богу,беше за около 2 седмици,после се усетих..но го направих...мъжка работа:)
Голяма простотия.
Съжалявам, че ти поставям оценка.

Хубаво е, че си се вразумил.

Това отношение и жена да го прояви, пак бих реагирала така.

# 205
  • София
Приемам, че има различно разбиране за проявите на любов. Но каква любов е това да знаеш какво иска и очаква човека срещу, до теб, но ти да не му го дадеш.

Не всеки може да даде, важното е да разбере.
Съвсем нормално е двама души да имат различни любовни езици - всичко се основава на това как сме възпитани, какво сме виждали като деца. Важното е, да разбереш езика, на който говори половинката. Не да го говориш, да го разбираш. Пък, разбереш ли го, понякога може и да дадеш.

# 206
А ако не желаеш да говориш на езика на половинката, как тя ще разбере, че поне го разбираш? Т.е. не трябва ли да е свързано с някакви конкретни жестове, удостоверяващи това разбиране? Което би означавало да “говорим” на същия език?

# 207
  • волно калдъръмче
А ако не желаеш да говориш на езика на половинката, как тя ще разбере, че поне го разбираш? Т.е. не трябва ли да е свързано с някакви конкретни жестове, удостоверяващи това разбиране? Което би означавало да “говорим” на същия език?
За да се разбираме, ти ще говориш на моя. Емоционалният комфорт във връзката е основен женски ангажимент. Как жената да си изпълни ролята, ако не я насърчиш? Жените не биха се цупили и не биха мрънкали, ако отсрещният за малко забрави да дърпа чергата към себе си и да изисква да го разбират. Жената е слаба, тя трябва да бъде подкрепяна и разбирана. Ти си силен, ти можеш всичко, няма как да се провалиш на толкова елементарно ниво.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 21:33 от Вяра

# 208
Една дума: еманципация. На съвременен език това означава “равенство”. “Ти ще правиш всички отстъпки” е всички друго, но не и равенство. Успех в такава връзка!

# 209
  • волно калдъръмче
Една дума: еманципация. На съвременен език това означава “равенство”. “Ти ще правиш всички отстъпки” е всички друго, но не и равенство. Успех в такава връзка!
Не разбирай нещата така. Както се предполага, че тя с кеф ще оправи златния дъжд, а не за не се излага пред гостите, така се предполага, че и ти ще се постараеш. И това ще е отново заради себе си.

За пръв път виждам мъж, който иска да е равен на жената.

Общи условия

Активация на акаунт