Различната емоционална интелигентност. Или ,,Обичам те,, по моя начин.

• 7 936
  • 239
  •   1
Отговори
# 210
Да оставим еманципацията извън спалнята, а. Simple Smile
Мъжът да си е мъж и жената – жена.
Равенството е на ниво човешки права, оттам насетне не сме еднакви, равни (като физика, полови особености, мислене). И Слава Богу.

# 211
  • София
Много от мъжете искат да им се менажират чувствата, да се внимава, да бъдат обгрижвани емоционално. Като бебета. 'Фанали са се за тая еманципация, за да мофат официално да абдикират от мъжките черти и морални задължения. Ми като е равенство във всичко и до всеки детайл, отрежи си го, че да са ни равни.

# 212
Трябва ли във всяко мнение да слагам изрична молба да не ми извъртате думите или да не ми тъпчете своите в устата? Сериозно ли се налага?

@Catcher

Цици да си сложа ли също? Нещо друго?

То бива ниско ниво, ама това е направо трагично...

# 213
  • волно калдъръмче
Трябва ли във всяко мнение да слагам изрична молба да не ми извъртате думите или да не ми тъпчете своите в устата? Сериозно ли се налага?

@Catcher

Цици да си сложа ли също? Нещо друго?

То бива ниско ниво, ама това е направо трагично...
Ако си дошъл да проповядваш, тук не е мястото. Ако си решил да се смириш и да потърсиш отговор на някои въпроси, свързани с жени - заповядай, добре си ни дошъл. В моето съзнание вече имаш много ясно изграден образ на творящ импресионист. Съжалявам, за толкова си се постарал.

# 214
Нямам нужда да се смирявам пред квартална викачка, Вяра. Нито пък
нейното мнение за моя образ в нейната глава ми е по някакъв начин жизнеопределящо. Смирявам се единствено пред интелекта и прогресивното съзнание. Сама се поставяш на определено място по тази ос. С всяко свое мнение.

Относно еманципацията: нея я поискахте пак вие (това във връзка с част от предходното ти мнение, кой на кой пол искал да прилича). Ние просто ви позволихме да влезете необезпокоявани в този капан, който сами си сглобихте.

# 215
Кои сте тези вие?
Аз за Господ знаех, че е българин, но не знаех, че всички мъже се изживяват като господи. Smile

# 216
Ама каква еманципация,какви 5 лв?Плийс..Мъж фризьорка и жена автомонтьор..Какъв еволюционен възход!
Не е ли да ми държи вратата отворена и да се върти на пета покрай крехката ми особа,хич не ми трябва..Аз не съм еманципирана жена.
Предпочитам,мъжът да се товари със сериозните и важни решение,той да има грижата за просперитета и благополучието на фемилито ни,той да носи торбите при пазар,той да е "връзки с обществеността" и въобще..Той да е Главата у дома.
Аз се задоволявам с ролята на шията.Скромна,но стратегическа.. Mr. Green

# 217
Както гласят част от надрасканите със спрей надписи из виден столичен квартал: “Нямаме против”.

# 218
  • волно калдъръмче
То друго не ти е останало, освен да навириш нос пред мен. Идваш, плямпаш разни неща, после - що те коментират и накрая - не ти пука. Знам!

Пак да ти кажа: аз зор нямам, ти искаш да ни кажеш нещо, което вече знаем под една или друга форма и не сме съгласни с него. Казваме си, ти дърпаш нещата към еманципация и разбиране. Разбери, че това са женски средства. Ти трябва да си далеч над тези неща, защото претендираш да се наричаш мъж. Вдигаш товар, носиш отговорности, държиш на думата си, храниш семейство. Да си изпереш чорапите (битов план) или да разбереш жена си (емоционален план) би следвало да е за теб като детска игра.

# 219
Фибра, чела съм твои интелигентни постове. Не падай толкова ниско на ниво лични обиди към потребителки. Не говори добре за твоята емоционална интелигентност и въобще не целя да те засегна. Напротив, ти си интересен със способността си да описваш гледната си точка по-разбираемо от много от мъжете и като такъв екземпляр (извини ме за израза) си много ценен за форума. Или поне за тези, които искат да схванат различна гледна точка.

# 220
  • София
Кои сте тези вие?
Аз за Господ знаех, че е българин, но не знаех, че всички мъже се изживяват като господи. Smile

Мъжете, сестро, мъжете, а не Господ!
За съжаление, е много прав- нахендриха ни  с еманципацията още когато бях дете- "татко е тракторист, трактористка ще стана и аз".
Само че, ще си изпълнявам и задълженията, които досега съм имала вкъщи.
И с това се вкарахме в капана- бачкане наравно, заплата почти равна, което автоматично обезсмисли напъна им към търсене на все по- добри позиции, за да осигурят по- добре семействата си.
И докарването им дотам, въобще да не могат да го издържат, а да разчитат на нас, с което ние се гордеем, та пушек се вдига.
И компенсираме блъсъка с делегирането на бърсане на прах и простиране на пране, на мъже като скали, здрави и прави....

Ами, как да не си скубят веждите и правят маникюр, като това искаме?
В същото време, ние хукнахме да ставаме полицаИ и пожарникарИ- не ни прави впечатление, че окончанията за женски род в езика ни, бяха унищожени.

Темата е не само дълбока, ами широка и дълга......но колкото по- повърхностно я минаваме, толкова по- зле и за двата пола, които някой е решил да унифицира.

# 221
  • София
Нивото- според събеседника.
"Цици" не ми е в речника, но гърди ако искаш си сложи и ако си готов да "бозаят" от теб. Но нещо ми подсказва, че нещата са премерени и измерени и еманципацията не би позволила такива волности. Simple Smile

# 222
  • волно калдъръмче
Ай стига бе, прането или работещата му жена да стресне здравия и прав мъж и да го депресира до степен да си скубе веждите. Някакъв майтап си правиш, Абсурд.

# 223
  • София
Майтап на голо си е живо ........ Mr. Green
Скубят ли масово вежди- скубят.
Бащите им скубят ли коси, като ги гледат- скубят....Mr. Green

# 224
  • волно калдъръмче
Майтап на голо си е живо ........ Mr. Green
Скубят ли масово вежди- скубят.
Бащите им скубят ли коси, като ги гледат- скубят....Mr. Green
Зарад прането ли е - не, зарад жените ли е - не. Да не ги пратиш сега в мините или в окопите, че по мъже да станат?

Общи условия

Активация на акаунт