Слънцезащита 2019 - IV

• 60 785
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Аз миналата година бях с Авен 50 фактор, оцветения флуид. Със суха кожа съм и ми идваше изсушаващ, а над крем ми правеше кир.. Сега съм с бб крема на Миша и missha essence 45spf за под фдт. Много ви харесват и смятам да карам само с тях вече и да не търся новости.

# 601
  • Пловдив
И аз поръчах Миша 45 от Дъглас, чакам го. Като цяло станах фен на марката🥰

# 602
Ползвалите оцветения аквафлуид на биодерма, какъв е завършека му, мазнее ли, бързо ли омазнява кожата, слагате ли пудра отгоре ?
Насочила съм се към него, но се интересувам от горните въпроси.
Закупих си на СВР слънцезащитния от серията за мазна и акнеична кожа, попива добре. Но ми идва в повече хидратиращ крем, слънцезащита и фон дьо тен. Някак тежко ми е на лицето.
Ползвам, но го слагам над 50-ти фактор на Медик 8, с цел да прикрия белият отенък, който първия оставя, леко. Челото ми обаче лъсва, при все, че кожата ми е суха. Пудра веднъж пробвах да сложа, но никак не можах да я разнеса добре, при все, че бяха минали два часа след нанасянето на биодерма. Обаче, то си е до кожа, до това какво се слага под слънцезащитните. Просто трябва да пробвате.

# 603
Jaspermm, може ли линк на крема на медик8, минерален ли е? Ако е, как му е миризмата, плътен ли е доста?

# 604
Jaspermm, може ли линк на крема на медик8, минерален ли е? Ако е, как му е миризмата, плътен ли е доста?
https://medik8.bg/white-balance-everyday-protect.html Разнася се лесно, не мога да кажа, че е плътен.Миризма почти няма. Но под него слагам хидратиращ техен серум, след това крем на друга фирма и едва след това него. За това може би мнението ми няма да е особено обективно.

# 605
Благодаря много за полезното мнение Wink

# 606
Черна орхидея:
 на Biodermа ползвам от миналата година тъй като не знаех кой да си поръчам
В зависимост от вида: този е матиращт и според мен е за мазна кожа, на мен ми идва сух.

[
Този на Биодерма го ползвах известно време , докато не заваля един летен дъжд и не се оказах с бели и кафяви черти на лицето. Имайте предвид, че изобщо не е водоустойчив!
Ползвах го някъде 6 месеца, но хич не ми харесваше това, че много лесно се отмиваше и се пренасяше навсякъде, където лицето ми се докосваше... по яките на дрехите, по шаловете... а, ако си пипнех лицето с пръст веднага оставаше следа и заприличвах на петниста хиена... ужас беше. Не е устойчив, мазнее (аз съм с комбинирана кожа). Иначе ми допадаше, че е лек и просто изравняваше тена без да ми пави "маска". Остана 1/3 от него и го хвърлих - няма да си го купя пак определено. Тук отчитам моя грешка, че не съм ползвала пудра за фиксация, може би нямаше да е чак толкова зле... но аз като цяло не обичам да слагам пигментни кремове и т.н. върху лицето си - само коректор слагам където е нужно.

# 607
Здравейте,препоръчайте ми слънцезащита за лицето,кожата ми е суха към нормална,но се зачервява много от слънцето ,като цяло е доста чувствителна и от към козметика,имам и акне тук там.Насочила съм се към спрей форма,ползвала съм доста кремове и от всички лъщя,независимо ,че пише да липсва такъв ефект.Поръчах на Ла рош ,но по-късно видях,че почти всички марки предлагат такива флакони и бих се радвала да споделите ако имате опит и лични впечатления ,предполагам не е късно утре да откажа поръчката предвид ,че са почивни дни Simple Smile 

# 608
Не ти препоръчвам спрей за основна защита. За подновяване иначе е супер. Харесвам този на Ла Рош, много ми е удобен когато съм гримирана.

# 609
Благодаря ви за съвета,а защо не препоръчвате спрей за основна защита,миналата година бях с Биодерма Photoderm AR и трябваше да спра да слагам дневен крем,защото при слагането отгоре на слънцезащитата много мазна стоеше кожата,а навън след 15 мин като блажна,а кожата ми не е мазна и за това не мога да си обясня защо така се получава.

# 610
Омазняването на кожата може да се получава от неправилна грижа за кожата. А спрей за основна слънцезащита не препоръчвам, защото не може да се нанесе достатъчно количество и равномерно както крем. Погледни в Гугъл за клипчета с УВ филтър, където ясно се виждат пропуските на спрей защитите.

# 611
Благодаря ви,предполагах,че това ще е отговора,посещавам дерматолог от години и използвам козметика която се приготвя(крем и лосион).Преди да нанеса слънцезащита нямам проблем с омазняване и т.н. Но лятото като започна да слагам слънцезащита освен омазняването има и едно чувтство за мазен филм който все едно не попива.Ако някой може да сподели за слънцезащита подходяща за чувствителна кожа,със зачервявания,акне подходяща за суха/нормална кожа.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 23:28 от Ан3л

# 612
Аз харесвам на Миша 45 фактор, която е. Имам суха кожа, но нанасям грим сред нея, така че самостоятелно не знам как би се държала. Това, което забелязвам е, че не ми прави бял филм, не ми люти на очите, кожата ми е мека след нея, добре се наслагва нак серум и крем.

Друг продукт е крема с 50 фактор на Avenе. Те имат и флуид, който ми прави кир ефект абсолютно винаги, освен самостоятелно носен.

# 613
LieToMe, а предразположена ли си към образуване на петна? Кой е крема на Авен?Аз скоро похвалих Shaka fluid на Ла Рош. Миналото лято го ползвах, лицето ми оставаше снежно бяло с него, въпреки че ходя много из града в най-голямото слънце. Сега си го купих пак, почернявам много с него, тук-там имам леки петънца, с него потъмняват й се разширяват. С две думи и него са го развалили, макар че не пише да има нова формула.
Поръчах си Daylong extreme, да видим той как ще е. Като дойде пролетта, всяка година установявам, че са ми спрели или променили крема, който върши работа и винаги купувам няколко докато нацеля.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 10:49 от marigold_

# 614
Момичета ,Честит Великден!
Бъдете здрави ,щастливи и благословени!

Може ли някой да ми даде отзиви за слънцезащитните продукти на Кокона козметикс?
Не съм ползвала тяхна слънцезащита.
Добра ли е?

Общи условия

Активация на акаунт