Слънцезащита 2019 - IV

• 61 487
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Дами, имам следното питане -дневният ми крем е с 25 фактор, след него нанасям 50 фактор защита, и последно фдт с 10 фактор 😊 та на въпроса -в крайна сметка мога или не мога да разчитам на крема с  50 фактор или не?

# 121
Защо да не можеш да разчиташ на факрора? Нали е нанесен и образувал филм по кожата. Аз нямам фактор на ФДТ и не ми изгаря лицето, защото отдолу има 50 фактор нанесен. Ако изляза навън без фактор усещам почти веднага "протеста" на кожата, но аз съм много бяла и изгарям бързо, без да потъмнявам.

# 122
Предполагам въпроса е свързан с това, че последно нанесения фактор е фактора, който те пази. Аз не съм убедена в това, но пък и крема и фдт ми са с фактор минимум 30, някои от кремовете ми са с 30, други с 50 спф, обаче над защитата съм слагала и сега слагам или смесвам с фдт без фактор или с по нисък фактор и не съм имала проблем. То се лансира и правилото върху защитата да не се нанася фдт и пудра, така, че...бая объркващо става.

# 123
  • София
Така лиии? Аз слагам пудра. Ама не съм почерняла досега.

# 124
Дами, имам следното питане -дневният ми крем е с 25 фактор, след него нанасям 50 фактор защита, и последно фдт с 10 фактор 😊 та на въпроса -в крайна сметка мога или не мога да разчитам на крема с  50 фактор или не?
Ако си се намазала както трябва и си оставила известно време преди да нанесеш ФДТ, така че слънцезащитния да е образувал филм, можеш, да.

# 125
Е, то нали зависело от филтрите. Едните трябвало да попият, ама имало такива дето действат на повърхността чрез разсейване на слънчевите лъчи. Та, ако филтрите са с попиване няма проблем, но, ако действат с разпръскване, отблъскване, тогава фдт и пудрата са пречка.

# 126
  • София
Уф, еми нали, ама то е объркващо Laughing
Аз наскоро четох друго. Че тия 2 часа са за излагане на слънце, а не номинални. Т.е. излизаш сутрин за работа, нанасяш, вървиш до там половин час и фактически в 1-2ч, Щщ са ти останали час и половина време и няма нужда да се нанася наново.

# 127
Честно да ти кажа, не се замислям много, плескам там, пък каквото-такова. За извънградски условия дилема нямам, защото тогава не нося фдт и мажа само защита, в градски условия слагам и фдт, и пудра.

# 128
химичните не се ли разграждат в течение на часовете независимо дали човек е на слънце или на сянка? малко като "ала-бала" ми звучи това с пренасянето

# 129
Е, то нали зависело от филтрите. Едните трябвало да попият, ама имало такива дето действат на повърхността чрез разсейване на слънчевите лъчи. Та, ако филтрите са с попиване няма проблем, но, ако действат с разпръскване, отблъскване, тогава фдт и пудрата са пречка.
Всички слънцезащити правят филм на повърхността на кожата. Точно, че не трябва да попиват. Как ще действат като са попили? Разликата е, че минералните отразяват лъчите, а органичните преобразуват лъчите в топлина, а някои органични фиртри правят и двете (отразяват и преобразуват/абсорбират).

Номинални са 2-та часа както ги препоръчват. Освен разграждането на филтрите под въздействието на УВ има и механично изтриване от потене, триене в дрехи, триене с ръце и т.н. А и още нещо УВА лъчите минават през прозорци и дори да не си на пряко слънчево греене, пак има някакво количество, което стига до кожата.

# 130
Има дори слънцезащита, която е за вътре в помещение - корeйците правят такива.
Именно защото влизат все пак някакви лъчи през прозорците, дискутира се дори и влиянието на лъчението от мониторите и т. н.
Освен това химичните филтри се разграждат с времето, под влияние на висока температура на тялото и т. н.
http://blog.reneerouleau.com/how-do-you-get-rid-of-brown-spots-o … n-avoid-the-heat/
http://blog.reneerouleau.com/chemical-vs-physical-sunscreens-pros-cons/

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 06:36 от Melany99

# 131
Именно защото влизат все пак някакви лъчи през прозорците, дискутира се дори и влиянието на лъчението от мониторите и т. н.

каква е разликата между защита, предназначена за открити пространства и такава, която пази на закрито?

можете ли да ми препоръчате защита за тяло, което да попива бързо и лесно /т. е. да не оставя мазни петна по бюрото ми, защото седя до южен прозорец и искам да предпазя ръцете/, без аромат и без спирт на едно от първите мяста? последно взех на Piz Buin спф 50 за алергии - това чудо убива и парфюма ми, за плаж сигурно е чудесно, но за офис е мазна и смрадлива смърт
ако може и да не съсипва дрехи, но май искам прекалено много Grinning

# 132
За лице изполвам Кларанс, но той е предназначен да се използва под грим - пази и гримът ми не се "движи" и разтича.
За тяло ежедневно - прозрачен спрей от ДМ, 50 фактор. Взех го точно с тази цел - да подновявам в движение (често се налага при силно слънце) - не лепне, не цапа дрехите, попива бързо и дори не се налага да си мия ръцете след разнасяне.

# 133
Аз също използвам спрея заефно със стиковете за подновяване.

Спрея, който споменах не щипе на очите, не може да бъде вдишан, защото излиза нещо подобно на мъгла, при допир с кожата попива веднага.Не лъщи, не белее и освежава.
За първи път да харесаме със  спрей.
Днес говорих с мой познат фармацефт, спорес него най добрата марка била Лиерак.
Утре ще мина да разгледам какво се предлага е аптеката.

От кой супермаркет сте купили споменатия спрей?

# 134

каква е разликата между защита, предназначена за открити пространства и такава, която пази на закрито?

можете ли да ми препоръчате защита за тяло, което да попива бързо и лесно /т. е. да не оставя мазни петна по бюрото ми, защото седя до южен прозорец и искам да предпазя ръцете/, без аромат и без спирт на едно от първите мяста? последно взех на Piz Buin спф 50 за алергии - това чудо убива и парфюма ми, за плаж сигурно е чудесно, но за офис е мазна и смрадлива смърт
ако може и да не съсипва дрехи, но май искам прекалено много Grinning
Маркетингова е разликата:).
Ако се мисли за изброените от теб специфики, трябва да е пропусната водоустойчивостта например. Просто няма нужда от нея в офиса.  Ще сложат антиоксиданти, за които ще напишат, че специално противодействат на ефекта от синята светлина от монитори и т.н., а реално всеки антиоксидант върши подобна работа. Най-добри за целта са каротеноидите: бета-каротин, зеаксантин, ликопен и подобни. Те абсорбират в синьо-виолетовата част от видимия спектър. Железните оксиди нямат стандарт за замерване колко точно пазят като филтри, така че защитата от синята светлина засега е много бошлаф работа.  За да не е мазно, трябва да е на водна основа - гел, спрей. Първото ще е кофти като усещане по тялото. Като цяло, да, сложна задача:). Разработват филм от ДНК, който служи като втора кожа, и с нарастване на излагането на ултравиолетови лъчи способността му да филтрира също расте, но надали скоро ще види бял свят, пък как ще изглежда като продукт е съвсем неясно.

Общи условия

Активация на акаунт