Слънцезащита 2019 - IV

• 60 453
  • 761
  •   1
Отговори
# 645

Бих препоръчала да обърнете внимание все пак на състава. Ако държите на него, разбира се.
Имаш предвид, че съдържа алкохол денат на второ място ли?

# 646
  • Prismatica Aerie
Имаш предвид, че съдържа алкохол денат на второ място ли?
Имам предвид, че хората имат различни изисквания и предпочитания - едни не искат етанол в козметиката си, други - растителни екстракти, трети  избягват определени слънцезащитни филтри. Има и хора, за които е най-важна козметичната елегантност и как се държи продуктът под грим. И в това няма нищо лошо.
 Всяка слънцезащита има определени характеристики, които обаче се проявяват различно на различните кожи. В този смисъл, ако за някой това е ефирен, лек крем, който не се усеща на лицето - за други е изсушаваща и алергизираща емулсия, за която не биха дали и $11, камо ли 50 лв.

# 647
Разбирам, но все пак някои от изброените неща няма как да се разберат само от състава.

# 648
За хора с чувствителна кожа не препоръчват слънцезащитни продукти с химични филтри, каквито са повечето от корейската козметика. Кремовете с химичен филтър не оставят бял филм и не лъщят за разлика от тези с физични филтри и затова са предпочитани от корейките. За сметка на това химичните крият риск да раздразнят чувствителната кожа. Прочетете повече за физични и химични филтри при слънцезащитната козметика, за да придобиете представа.

# 649
  • Prismatica Aerie
Корейската слънцезащитна козметика е грандиозна по своята всеобхватност на съставки и иновативни филтри.
Има пребогат избор от продукти с физични филтри. Всъщност корейките предпочитат сочен финиш на грима си, а физичните филтри сами по себе си не предоставят такъв, а точно обратното - изсушават и матират кожата. Също придават по-светъл тен на лицето, ако сте с по-тъмна кожа, ще ви белеят.

Разбирам, но все пак някои от изброените неща няма как да се разберат само от състава.
До голяма степен би могло да се предположи, но масовият потребител не е длъжен да разчита състави. Затова разчитаме на чужди мнения, метода проба-грешка, реклами и прочее. Нормално е.

# 650
Вие кой слънцезащитен продукт от корейската козметика бихте препоръчали, който да е с физичен филтър? Отдавна търся такъв и намерих само един на Purito, за който има добри отзиви:
1. че не оставя бял филм по лицето и че попива добре
2. че лицето не лъщи с него и е подходящ да се сложи грим върху него.
Всичко останало е само с химичен филтър. Доказано е, че корейските са в пъти по-безопасни от американските продукти с химичен филтър. Има изследвания за страничните ефекти от химични филтри и резултатите от тях ме плашат и затова не смея да тествам такива продукти, дори и да са корейски.

От внесените марки на българския пазар, които съм успяла да тествам до момента, няма слънцезащита с физичен филтър, от която да не лъсне лицето ми, а аз съм със суха кожа. Този матиращ ефект при мен не се проява.

# 651
ilean, погледни този. Mild Cica Sun LotionTOO COOL FOR SCHOOL

Много съм доволна! Попива бързо, не става бяло лицето, или поне това е за много кратко, няма неприятен аромат, голямо количество, не ми прави кир ефект под грим. Това всъщност е най-добрият азиатски слънцезащитен крем с физични филтри, който съм ползвала.

# 652
Благодаря за препоръката, MaNishma🌸!
Лошото при тези марки е, че ако нямат вносители за българия, трябва да си ги поръчвам от чуждестранен сайт с риск да отидат на митница. Благодаря за отзивите, развълнувах се! Simple Smile

# 653
  • Prismatica Aerie
Вие кой слънцезащитен продукт от корейската козметика бихте препоръчали, който да е с физичен филтър?
Примерно:
Скрит текст:
Innisfree Perfect UV Protection Cream Triple Care SPF50+ PA+++
DERMATORY - Hypoallergenic Sun Fluid Tinted SPF50+ PA++++
Make P:rem Blue Ray Sun Fluid SPF50+ PA++++
Too Cool for School Mild Cica Sun Lotion SPF50+ PA++++
COSRX Shield fit Green Comfort Sun SPF50+ PA++++
SOME BY MI True Cica Mineral 100 Calming Sun Cream SPF50+ PA++++
ETUDE HOUSE Sunprise Mild Airy Finish SPF50+ PA+++
SKIN1004 Madagascar Centella Air-Fit Suncream
AMPLE:N Ceramide Shot Barrier Sun Care SPF50+ PA++++
BLACKROUGE Cica Green Sun Cream SPF50+ PA++++
skin79 Water Wrapping Non-Chemical Sun Block SPF50+ PA++++
С уговорката, че нищо не препоръчвам, само споделям. Няма как да прогнозирам как би се отразил даден продукт на нечия кожа.
Именно затова ставаше въпрос по-горе - субективното възприятие не е общовалидно и не прави един продукт добър или лош.

# 654
Разбира се. Факторите, които влияят за резултата са немалко. От това какъв вид е кожата на дадения човек, климата в мястото, където живее, до видовете продукти, които комбинира със слънцезащитата и др.

Благодаря за всички насоки, ще ги разгледам.

# 655
Аз, след слънцезащитен на Медик 8, реших да пробвам на Филорга. Не оставя такива бели следи, като първия, но отдавна не бях ползвала толкова парфюмиран продукт.... Ще видя как ще се държи във времето. Излагам се доста на слънце, в ключително и в следобените часове. Искаше ми се да има продукт, който не трябва да се нанася на всеки 2-3 часа Grinning

# 656
  • София
И аз миналото лято бях с Филорга. Наистина ароматът е ужасно натрапчив 🙄

Препоръчайте некомедогенна слънцезащита. От изброените от Catalano например? Може е други 🌸

# 657
  • Варна
Скрит текст:
Аз също ползвах в продължение на година тонираният аквафлуид на Биодерма, но откакто открих Миша няма и да припаря до Биодерма! Ползвам точно този на Миша със зелена капачка и съм повече от доволна, предразположена съм към поява на пигментни петна, по-специално лунички и мога да кажа, че върши чудесна работа при мен Simple Smile
А може ли да опишете с какво Миша толкова превъзхожда Биодерма?
`

Изчетох коментарите след моя и съм съгласна относно тези засягащи състава. Не напразно добавих накрая "при мен", защото е факт, че обожаван продукт от едни, предизвиква поражения при други кожи.
Та накратко:
1. В ежедневието нося грим и за мен е важно слънцезащитният продукт да се държи добре под грима. Върши ми работа и като основа, което за мен е плюс.
2.Кир ефект не съм наблюдавала въпреки, че нанасям поне 3 продукта под него и още два-над. Simple SmileПопивива бързо, усещам го лек, но задължително под него нанасям хидратиращ крем, защото ако го пропусна усещам кожата си суха.
3. Не оставя мазен филм (въпреки сухата си кожа лъсвах с аквафлуида на Биодерма и се налагаше да нанасям пудра над него, която да замаскира положението).
4. Почиства се лесно дори, когато нямам време за двойно почистване, не ми запушва порите.
5. Защитата вече я споменах, не наблюдавам потъмняване на луничките си и поява на нови дори, когато съм изложена на интензивното действие  на слънчевите лъчи.

Ако успеете да игнорирате алкохола, който е на челна позиция и аромата (парфюма в козметиката е алерген за много кожи) мисля, че е чудесен продукт.
Сега ми предстои да пробвам и този на Пурито, който е по-добър, като състав. Ще изкажа мнение след, като имам някаква база за сравнение.

# 658
sugababe__6 може ли да дадеш линк за онлайн поръчка на този крем на Миша,точно такъв,какъвто го описа си търся и аз.

# 659
И аз миналото лято бях с Филорга. Наистина ароматът е ужасно натрапчив 🙄

Препоръчайте некомедогенна слънцезащита. От изброените от Catalano например? Може е други 🌸
Отзиви от Филоргата, след ползване в дългосрочен план? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт