Бял списък на хотели в страната - Тема 4

• 136 518
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Звучи като много добър вариант за разделяне на пътя от София до Северното Черноморие и обратно, че е много тегаво и дълго сега.
Може и наобратно..Днес след Ботевград висяхме над час в задръстване заради ремонт по магистралата..

# 301
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Гледах го въпросния комплекс, но ми се струва, че е висока цена, която искат за доплащане за дете-30лв.Ама извинявайте, но това таксуване почти, като възрастен му идва множко.

# 302
Гледах го въпросния комплекс, но ми се струва, че е висока цена, която искат за доплащане за дете-30лв.Ама извинявайте, но това таксуване почти, като възрастен му идва множко.
Не мога да кажа нищо по този въпрос. Ние доплатихме за дете на 14г. тази цена, но над 12г. обикновено хотелите  смятат децата за възрастни, т.е. не съм се информирала колко се доплаща за допълнително легло за дете под 12г.  и дали е по-малко.

# 303
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Това за над 12г.го знам, то си го пише и в условията за настаняване. Дъщеря ми е на 9г.и затова се дразня. Няма значение, всеки сам си преценя бюджета. Ето сега сме Староприемница в Орешака и доплащаме за дете 15лв.,което смятам, че е нормално на фона на 40лв.за възрастен. В Светицата настаняват децата на разтегателенно фотьолче, както и тук.

# 304
Дами, извинете, ако питането ми не е за темата, но не успях да намеря по-подходяща.
В кое селище ще ни е най-близко да се настаним до язовир Въча? Смятаме да отидем за уикенда, но попаднах само на комплекс Чилингира, а честно казано предпочитам да не отсядаме там.
Благодаря предварително

# 305
Момичета, които сте посещавали,,Светицата,, - как стои въпроса с мерките срещу вируса- хранене, басейни? Благодаря!

# 306
Момичета, които сте посещавали,,Светицата,, - как стои въпроса с мерките срещу вируса- хранене, басейни? Благодаря!

Бях миналата седмица. Комплексът като цяло е доста приличен. Бяхме в апартамент, двама възрастни и дете на 11 години. 130 лв. нощувка + закуска директно през техният сайт. Закуска силно казано. Просто ти сервират чиния с ядене, сок от машина за детето, той не го хареса, кафета за нас, ако искаме. Маски на брадите носеше персонала, на входа на комплекса има диспенсър с дезинфектант и идващите на басейн отвън бяха приканвани да го ползват. Предполагам, че това е градският басейн за Лясковец и околията. Имаше доста външни лица, но място има за всички. Широко и просторно. Водата в басейните - студена. Разчитат единствено на слънцето. При големи жеги може и да се стопли. Храна оскъдна, меню - бедно. Апартаментът беше просторен, леглата - удобни, чисто. За съжаление имахме мравки. Когато известихме на рецепция, бяха крайно учудени. Не им повярвах, че за пръв път чуват. Персоналът - любезен като цяло. За един уикенд е екстра, за повече - просто няма какво да се прави и е скучно.

# 307
Дами, дайте предложение къде да отседнем на брега на язовир Доспат. Звъннах на няколко места, но всичко беше заето за следващия уикенд, предвид, че са няколко почивни дни покрай 22.
Ще използвам момента да дам и добър отзив за комплекс Романтика. Преди време бяхме там за уикенд и останахме доволни от обслужването, хигиената и отношението на персонала, а гледката от терасата ни към язовира беше уникална.
За съжаление и там е пълно за нашите желани дати

# 308
За "Светицата" нямаше никакви мерки, но не са и необходими.Менюто е малко, както на повечето места, а бесейните са разкош!В детския е забранено влизането на възрастни да киснат с децата си Wink Малко хора и много спокойно!

# 309
  • софия
Добавям в този списък Свети Спас във Велинград..

# 310
  • София
Дами, дайте предложение къде да отседнем на брега на язовир Доспат. Звъннах на няколко места, но всичко беше заето за следващия уикенд, предвид, че са няколко почивни дни покрай 22.
Ще използвам момента да дам и добър отзив за комплекс Романтика. Преди време бяхме там за уикенд и останахме доволни от обслужването, хигиената и отношението на персонала, а гледката от терасата ни към язовира беше уникална.
За съжаление и там е пълно за нашите желани дати

Хотел "Тихия кът" - просторни стаи, страхотна гледка от всяка стая, евтин и хубав ресторант.

# 311
  • Dope Reach
Пресни впечатления от хотел Болярско село в Арбанаси.

1) Локация: ул. "Панорамна", трябва ли да пиша повече. Simple Smile Разположен е на хълма с гледка към Търново, под и над него няма други хотели. На около 4 км. е от града.
2) Паркиране: имат собствен паркинг, с места за около 20 автомобила. Винаги имаше места, въпреки че хотелът беше пълен.
3) Стая: ние бяхме в студио с прекрасна гледка към ректората на университета, Царевец, Трапезица и по-голямата част от града. Стаята е мансардна, но доста голяма. Мокет навсякъде, създава чувство за уют. Удобни, дълги легла - единични, свързани едно с друго. Диван с маса, телевизор, хладилник и тоалетка. Прекрасна и малка (но достатъчна) тераса, разделена със стена от най-близките съседи. Просторна баня. Много, много чисто, редовно и без изключение се сменят чаршафи, хавлии и консумативи.
4) Общи части: просторни и чисти.
5) Обслужване: всички, без изключение, поздравяват всеки път, когато те видят. Уникално любезни и отзивчиви.
6) Басейн: изглежда чист, макар да не се възползвахме. Има достатъчно чадъри и шезлонги.
7) Ресторант: може би това е единственото, което не ми допадна. Имахме включена закуска, но се възползвахме само веднъж. Блок маса, всичко обичайно - яйца, пържени меса и филийки, домати и краставици. Също така имаше и опция за сладка закуска - корнфлейкс, овесени ядки, кисело и прясно мляко. В допълнение - две плата със сладкиши и две плата с пъпеш и диня. Не съм особено доволна от закуската. Но пък седнахме веднъж на свободна консумация и хапнахме вкусна пилешка супа. Бих го оценила на 3,5 от 5.

Гледката от терасата:

Гледка от ръба на терасата:

# 312
Топола Скайс 4****

Паркинг 5 от 5 - имаше достатъчно свободни места. При влизане в комплекса, ако нямате гривна , проверяват дали ви има в списъка с резервации.

Рецепция 1/5
- на този огромен комплекс, 2 обслужващи "гишета" и то работеше само едното.
Супер нацупена и намусена рецепционистка, на която и вадиш думите от устата с ....

Стаи 5/5 - бяхме в двойна стая, всичко беше перфектно в стаята, нямаше за какво да се хванем.
Банята беше с вана, шампоана беше в диспенсер на стената, имаше соли за вана, шапки за душ и ... разни други неща, на които не обърнах внимание. Терасата беше с изглед към аквапарка, което беше предимство - т.е. тихо, но затова по-късно.

Реално, ако трябва да съм честен, големия го таксуваха като възрастен, а може да видите, какво диванче му дадоха, но .... ние не държим на стаята, спим само по 6-7 часа и толкоз. По телефона ме убедиха, че е широк разтегателен диван, но реално догодина ще си вземем апартамент.

Аквапарк - 5/5 - не, че няма по-хубави, но този за комплекса си е идеален и нямаше никакви минуси.

Имаме 3 пързалки за гумени пояси, 2 пързалки за без, басейн с изкуствени вълни(нищо особено, позваше се и за "киснене") и детска част, на която изобщо не обърнах внимание.

Обща част на комплекса и басейни - 5/5 - комплекса се състои от няколко корпуса. Има общо 4 басейна.
Един основен пред хотелската част, с бар работещ до 22.00 или 23.00 (забравих). До него има полузакрит басейн.
Тези двата са отопляеми. Да кажем, основния големия около 27гр., а малкия - 30гр. Това най-много ми допадна, защото може да се къпеш до късно вечерта, нямаше много мераклии, но може като нас да са разбрали, че са отопляеми последните 2 дни от почивката Grinning - в дъното се вижда мялкия топъл басейн.

3тия басейн е разделен на 2, с малка водна пързалка и бар, който работи до 17,00 някъде.

И 4ия басейн е инфинити басейна:

Навсякъде е чисто, 2 сутрини рано, рано ги видях да мият.
Имат си театър, който явно тази година не се ползва.

Ресторант и храна - 3/5 Така .... тази година, заради измисления К19 им беше много удобна причина на нашите хотелиери да занижат качеството.
Защо 3 от 5 ? Защото нямаше:
- розе
- сирена и кашкавали различни от краве
- телешко и др. месо , различно от пилешко и свинско

Голям минус са и огромните опашки на входа на ресторанта, достигащи до над 50 метра и по стълбите !!! Без да преувеличавам ! Тука е виновна управата на хотела, но това е друга тема за разговор.

Имаше на всеки обяд и вечеря риба - акула или тилапия.
Всяка вечер имаше миди.
Хубави диня и пъпеш. Компоти - ягода, сливи и др.
Имаха супер десерти с баварски крем.
И това е, останалото е стандартно.

На закуска имаше палачинки и едни банички с тиква, но само 2 дни, които бяха хубави.
Правеха и омлети с продукти по избор. Това е, друго запомнящо се няма.

Напитките са на винпром Карнобат.
Бялото вино е гадно.
Соковете са доволно концентрирани. На мен са ми гадни навсякъде.
Няма меню с коктейли, но момчетата по баровете правят разни бъркочи.

Анимация 1/5 - разбрахме , че има такива чак на 3ия ден. Няма вечерна програма за възрастни.
Май има мини диско и след него пускат музика до 23.00 на основния басейн, който е пред хотелската част. Та в стаите с изглед басейн сигурно е шумно, ако някой пенсионер иска да си ляга преди 23.00 Grinning

Други атракции - 5/5

- въжен парк, ами екстра си е и не се заплаща допълнително ! Носете си обувки, с чехли не може.

- Зип лайн - 5/5 , заплаща се, 20лв. на човек. Съвет - ако сте фен на високата скорост, като ви питат за тегло свалете 20кг. Grinning
Моя милост си сложи 10кила отгоре и разви само 42км/ч Sad
Догодина ще им кажа да ме пуснат на макс скорост Simple Smile

Като слезете долу ви чака бус и ви връща горе почти веднага, ако има други спускащи се , може да изчакате 15ина минути.

Плаж - 5/5  - високата оценка е от това, че е леко див, цвета на водата и скалата над главите ни, ни напомня на Гърция Simple Smile
Морето беше спокойно, водата мътна, но с много як цвят Simple Smile

Има 3 начина за стигане до плажа, който е споделен и с други хотели.
1. Бусче на хотела.
2. Екопътека от хотела до плажа. Ще изплезите езика в жегите, гарантирам !
3. Със собствен превоз - за предпочитане, защото има много хора и понякога има опашки за бусчетата, а те бяха на час !!!

Шезлонгите и бара не съм към хотела, чадър и 2 шезлонга с шалтета 12 или 14лв - не помня.

Плажа не е за малки деца, бързо става дълбоко, но има един скалист участък, който е много плитък и е идеален за деца, самото начало на плаж Адора.

SPA център - не мога да дам оценка, въпреки че искахме от любопитство да го посетим, но така и не стигнахме(разбираемо) до него.

Изкарахме си супер, догодина ще ги посетим пак !
Хайде стига толкоз, ако се сетя нещо ще едитна в близките час-два.

п.с. правописните грешки, ако има такива са от бързане, колегата се нерви и ме чака от 10 мин., за да заключи офиса Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 09:50 от aiwabg

# 313
Топола скайс и аз го разглеждах, но ние отсядаме в апартаменти, двама възрастни сме, но държим да имаме комфорта на две самостоятелни помещения. Видях обаче, че в Топола трябват поне трима или четирима за апартаментите, другите ги настаняват в двойни стаи.
Аз пък да похваля в това отношение Русковец - Добринище. Цяла вила към 100 квадрата, плюс навес за колата, прекрасна гледка, чисто, прекрасна баня, удобен матрак - въобще без забележки. Спа център - претъпкан и не особено чиста вода, шезлонгите са на една опечена тераса с хубав изглед, обаче температури поне 50 градуса поради силната жега и напечения бетон под нас. Минералната вода и тя не може да разхлади. Ходихме до Алфа спа - разкош, но се плаща вход разбира се. Храната - на приливи и отливи. Имаше добри попадения на готвача, много вкусни ястия на вечеря понякога, понякога тотал щета /специално едни кебапчета на вечерята не можах да преглътна повече от една хапка и ги оставих/. Закуската излагация - пърж.филии, кроасани, кремвирши - всичко студено и сухо, очевидно приготвено в някакъв минал момент. Бих се върнала в хотела заради определени екстри, които предлага, но храната е компромисна, въпреки че се преглъща. Като цяло са ми добри впечатленията, а природата наоколо спира дъха буквално.

# 314
Айва,радвам се ,че ти е харесало в "Топола" 😊 От няколко години ни е любимо място,но съм пропуснала да го спомена и в тази тема. Благодаря,че сподели 😊

Общи условия

Активация на акаунт