Бял списък на хотели в страната - Тема 4

• 136 220
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм доволна от заревата къща Велинград мястото е приятно малко далеч от центъра на велинград но това не е нещо кой знае какво..и друго място където съм доволна е Банско Апартхорел Роял лятото има като полянка направена в самия хотел има шезлонг и басейна е на 20 метра закрит е но е хубав като цяло 😃

# 466
Банско - Катарино Спа!

# 467
Много ми хареса в Белчин Гардън. Имаше си хора, но беше спокойно. Храната в ресторанта е вкусна. Масажите бяха хубави. Вътрешният басейн е голям, не беше пълно с хора. Не ми хареса, че сауната е само една и няма нищо външно с топла вода.

Другият път ще пробвам Спринг Simple Smile

# 468
  • София
fatalina,
Нямаше външни посетители сега, но не съм питала каква им е политиката по принцип на Белчински извор. Момичетата на рецепция бяха много учтиви и ако позвъните със сигурност ще кажат.

# 469
fatalina,
Нямаше външни посетители сега, но не съм питала каква им е политиката по принцип на Белчински извор. Момичетата на рецепция бяха много учтиви и ако позвъните със сигурност ще кажат.
Благодаря! Ще питам на място. Ходя често, тъй като от скоро имаме две нови къщи в с. Белчин.

# 470
  • гр.София
От началото на годината ми върви на хотели с отлично обслужване Simple Smile Първо искам да похваля хотел-ресторант "При Дренчев" в Чепеларе, който ни впечатли с невероятно гостоприемство, чистота и много, много вкусна храна!!!
А следващото попадение беше хотел „АМИРА“ в Банско! Научили ли са се хората да правят туризъм! Гордея се, че вече и в България има толкова приятни хотели.

# 471
  • София
Да се върнем в темата😀
Изключително доволни сме, че пет години по-късно, Дипломат Плаза в Луковит не е свалил нивото.
Изкарахме чудесен уикенд, независимо от малко препълнения хотел по случай "мини ракия фест".
Ние не се подлъгахме, бяхме си на свободна консумация, храната е превъзходно приготвена.
Има чудесни вина, на всякакви цени.
Десертите  са ммммм....
Регионалният лучник ни накара да преядем, нещо, което избягваме по принцип.
На басейна, парна баня и сауни се насладихме, разбира се, рано сутрин(ние имаме късмета да сме от щастливите, събуждащи се в 7 ч.)
Водата беше пречистена, топла и приятна, аромати в сауните.. няма никой... чудно.
След 11 ч и към 15-18 е ужас, супа топчета.
Закуската беше чудесна. Мекички, без изобщо никакво усещане за мазнина, все едно не са пържени, прекрасни, тип домашни, сладка, домашен ябълков пай с много орехи, палачинки....
Малко не ни допадна нещо, за което други ще са в див възторг, за което хотелът няма вина естествено, напротив, евала за мениджмънта. Сервиране на храна за закуска с маски, каски, ръкавици и окраски...
Както каза съпругът ми:
-Боже, доживяхме и това, да отиваме на кафе и закуска с маски и ръкавици.!
Не сме спрели да почиваме последната година и все още не можем да разберем как човек едновременно се страхува и иска да е екипиран и заедно с това ходи на Спа хотели.
Моля, не коментирайте последното, има достатъчно спорове във всички теми.
Казвам го само, с цел да дам  представа за обстановката, всеки да прецени плюс или минус.
Починахме си чудесно, отдадохме се на кулинарен туризъм, удоволствия за сетивата, мързел, но и разходка на въздух.
А паркът с каменните къщички, макар и незавършен, е много красив.
С две думи се радвам, че мога отново да пиша за Дипломат Плаза в тази дема.
Благодаря, че и други ме увериха, че хотелът държи нивото си.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 13:50 от pileto

# 472
  • СОФИЯ
Каменните къщи са частни, не е парк. Просто собственикът допуска хората да разглеждат. Преди Коледа го видяхме там и поговорихме. Много положително настроен човек.

# 473
  • София
Ами напротив, води се "Златният парк", местност Синдиката, на края на града. Още е нов и недобре известен.
Да, прави го със съмишленици собственикът на земята, чиито са и другите каменни къщички до Карлуково
https://pateshestvia.net/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0 … 0%B1%D1%80%D0%B5/

http://aquaiarte.com/zlatniat-park-reka-zlatna-panega/#.YCJjo-gzaUk

# 474
Каменните къщи са частни, не е парк. Просто собственикът допуска хората да разглеждат. Преди Коледа го видяхме там и поговорихме. Много положително настроен човек.

Може би тя пише за парк, защото има наименование - "Златен парк":

https://pateshestvia.net/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0 … 0%B1%D1%80%D0%B5/

О, то е писано вече.

Радвам се, че сте изкарали добре. Това е един от любимите ми хотели.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 14:39 от Judy

# 475
Мини ревю - Св. Валентин в Royal Grand Hotel and SPA - Каварна

Слагам ги в белия списък, всичко с мноооооого малки изключения беше безупречно.

Настаниха ни цели 2 часа по-рано, гривните ги дадоха точно в 14.00

СПА център - басейн - чист, пише че е с минерална вода, ставаше за киснене, но нищо общо като температура с минералните басейни. Мога да се закълна, че усещах миризма на хлор.
Целия спа център е топъл, включително прехода от басейна до сауните. Разполага с работещи:
- финландска сауна
- билкова сауна, която постоянно се "зареждаше" с билкови есенции
- парна баня - работеща на макс
- солна стая - включена в цената (също рядкост)
- 2 ледени ведра
- релакс зона (шезлонги)

Стая - чиста, тематично украсена, предварително затоплена. Много удобни матраци и снежно бяло спално бельо.

Ресторант - малък, хотела си е летен. Управителката излезе много готин човек. На рецепция ни уведомиха, да отидем в ресторанта и да си изберем маса, на която ще се храним по време на престоя си.
Румънци нямаше заради PCR-ите, уж го пълнили на 50% хотела , с и без ковид, но си мисля, че беше повече от 50%.

Та ни посрещнаха с новината, че в ресторанта има само една маса за 2ма до DJ. Или нея или в лобито.
При което почервенях и за малко да избухна, та управителката усети, какво предстои и любезно ме помоли да ни покаже все пак помещението, което се оказа само на 10метра от ресторанта и с капацитет за не повече от 30ина души. Също тематично украсено. Навих се, а и бара ми беше на 1 ръка разстояние.

Храната - ок, нищо уау, скромен избор, но все вкусни неща. За вечеря миди, за обяд - пържен сафрид. Другото си е стандартното за AI. Храната се сервира от персонала и стават опашки.

Напитки - като навсякъде долнопробен като за AI алкохол. Ужасно вино и липса на уиски.
Имаше пък читави ликьори и мартини. Соковете бяха ок.

22,00 се наложи да изключат осветление, за да си тръгнат гостите от ресторанта.

Препоръчвам посещение през седмицата, за да е по-спокойно.

Като цяло много доволни и само 3 минуса:
- храненето в допълнителната зала (от една страна беше по-спокойно)
- 4* хотел, но си плащаш халатите
- резервацията ми беше през буукинг,  на рецепция ми искаха доплащане за което поисках фактура и мисля да си върна парите чрез Booking, кaто това доплащане е измислено от хотела.

p.s. Ковидчо и неговите фенове - маски носи само персонала и то абсолютно стриктно. Нито един от гостите не носеше. За дистанция не може да се говори, на нас не ни е проблем това.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 15:59 от aiwabg

# 476
Айва, октомври бяхме в Гранда за втори път... И ние сме много доволни !! На нас обаче ни върнаха парите за халатите в последния ден на престоя / след връщането им на рецепция/.
Аз направо резервирам чрез хотела, мисля че излиза по- евтино.
Като минус мога да сложа платения паркинг, макар че този общинския встрани от хотела е безплатен и гостите могат да го ползват / има камери/.

# 477
Да, това за паркинга го пропуснах.
Вие явно сте близо до северното черноморие, ние се утрепахме от път за 2 нощувки, но си заслужаваше Simple Smile

# 478
Хич не сме близо...на 360 км разстояние.Обаче хотелите на север са ни любими и ходим целогодишно 😊

# 479
В началото на юли бяхме там за 5 нощувки. Хотелът беше почти празен. Много ни хареса всичко.

Общи условия

Активация на акаунт