Чернобил НВО

• 32 737
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Много въздействаш сериал! И е хубаво, че го направиха не само за да напомни,но и за да запознае какво е станало и може да стане отново....шапка свалям на продукцията,а на хората,дали живота си за са спасят всички нас ще сме вечно задължени!
Дано си вземем поука,че парите, властта, по-високия пост и егото не са всичко....

# 361
Ани не, край, всяка втора дума на всеки е ядох марули, не само тук, и нашите и те яли радиоактивни марули Joy, ще ги асоцирам вече с Чернобил.

Аз до колко разбрах пъртите са най-големият дефект, защото са били с графит а не с бор... Ама както и да е, човешка наглост и глупост е довело до фаталния край.

Да, върховете на прътите са били графитени...

И аз изгледах последната серия. Думите са излишни...

Днес някъде четох за някои несъответствия между реалността и сериала, но въпреки това си струва да се види от всички. Финала беше много хубав с документалните кадри. Ох, не знам какво да кажа повече. Жалко за хилядите погубени млади животи. И за последствията, които продължават...

# 362
Радиацията е като алкохола  много пият, но не всички умират от цироза.

# 363
  • Другата България
Аз току що го свалих от Зелка-та, хвърлям един душ, обличам пижамата и се зареждам да го гледам.

# 364
И аз четох за "гафовете" - като пвц дограмите на соц.жилищата, като обръщението "другарю"- към 86 не било актуално, че разстоянието от Москва до Чернобил е голямо и не може с вертолет да се мине, както го дават във филма...
Но той си е  донякъде худ.измислица, а не документален, така че...
ПС...не съм го гледала още ...

# 365
Скрит текст:
Не знам дали е получил такава заповед. Във филма се хвалеше, че длъжността му позволява да променя заповеди, спуснати отгоре, т.е. в случая мощността, от която трябва да тръгне теста.
Но за мен в крайна сметка не е виновен само той, а скриването на информация за АЕЦ. Разбра се и как е построена - по бързия начин, да изпълним петилетката, с компромиси на материали. Покривът е трябвало да бъде негоряем, но и там са спестили от бързане.

И все пак мисля, че Чернобил е построен нарочно толкова нескопосано за да послужи в даден момент като бомба, когато му дойде времето в името на някаква цел.
Отказвам да повярвам, че руснаците са толкова тъпи.

Разбира се, че не всички руснаци са толкова тъпи, както и не всички българи, американци и т.н.
Легасов много добре обясни как всичко е правено за да е по-евтино. Но никой не е застрахован от грешки. Пример за това е Фукушима. За японците едва ли може да се каже, че са пестили средства.

# 366
Точно защото са спестили японците се получи така при тях .

# 367

не съм запозната много, но направо не мога да повярвам. Щом и те пестят от такова нещо.. накъде върви този свят?

# 368
Покъртителен финал!!! Актьорът, който играе Дятлов, поразително прилича на истинския такъв. Жив дявол, изглежда много злобен човек...Никакво чувство за вина нямаше у него.

# 369
И все пак мисля, че Чернобил е построен нарочно толкова нескопосано за да послужи в даден момент като бомба, когато му дойде времето в името на някаква цел. Отказвам да повярвам, че руснаците са толкова тъпи.

Реактор не може да гръмне като бомба. Много по-лесно, ефективно и евтино е да взривят истинска бомба при нужда. Ядрените аварии в СССР са от руска мърлящина.

# 370
  • София
Дааа дограмите се виждаха и във финалния епизод, но честно ако не бях прочела че има такива нямаше да ги забележа. Трудно се намират добре поддържани панелни квартали за да дават вид на нов и процъфтяващ град.

Дятлов как скочи на Легасов, вярно че нямаше грам чувство за вина!

# 371
  • София

При Чернобил аварията е последица от човешки грешки, а при Фукушима е природна стихия - земетресение. Колкото и добре да е построена и подсигурена срещу природни катаклизми коя да е АЕЦ все пак природата има последната дума...

# 372
Ако прочетете малко повече по темата ще  разберете , че и тази авария се води човешка грешка и не е само в резултат от земетресението и цунамито.

# 373
  • София
Добре, примерно имаме най-защитения АЕЦ някъде. Едно земетресение го прави на пастет! Каква ще е човешката грешка?

Не питам конкретно за Фукушима. Просто хипотетично. Винаги може да се намери виновник.

# 374
https://Трябва да са вземат  всички мерки, щом има опасност от земетресение или просто да не се строи.

Общи условия

Активация на акаунт