Чернобил НВО

• 32 609
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
 Има един факт, който ще ви разкажа. Леля ми е родила през онази година 1986 година - не са ми казвали през кой точно месец, но е родила преждевременно през 6-я месец, мъртво зелено бебе. Вадете си изводите дали България не е била и тя засегната.
Когато бебето загине вътреутробно започва процес на мацерация. Понякога кожата на дете родено мъртво не е само зеленикава, ами и на места я няма. Та може да няма абсолютно никаква връзка с радиация и т.н.
Зависи колко време след умирането на плода става раждането.
Имала съм случаи на бебета, родени до 3 дена след установяване на смъртта чрез ехограф - не са били зелени, ами бели и с обелена кожа  от протриването при раждането.
Снимам безплатно чрез една фондация починали бебета по желание на родителите.

# 511
  • Бургас
Вечерница, хич не ти е лека работата. Идея нямам как успяваш да го правиш.
Зависи и от гестационната седмица, състоянието на плода, причина за сърта...абе по - вороятно е кожата да добие морав цвят поради вътреутробна смърт, че плода е в 6 месец...отколкото от радиация от Чернобил.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 12:48 от MeMyselfI

# 512
Без да искам да превръщам темата във "Великата Конспирация", но след след сериала е разбираемо човек да иска да научи повече и да търси всички гледни точки. Сега информация много, не е като едно време, обаче има и много дезинформация. Чета и винаги имам едно наум. Може би никой, никога няма да каже пълната истина.
Какво имам предвид.
Този човек, твърди, че има споразумение между МААЕ /Международна Агенция по Атомна Енергетика/ и СЗО /Световна Здравна Организация, да не се изнасят данни за заболяваемостта, преди да бъдат представени на МААЕ. /във видеото от 6 мин, а от Грийнпийс посочват и името на документа.
Скрит текст:

Ако това е вярно, /което аз нямам капацитета да проверя/ то никога няма да има точни данни към широката общественост, но със сигурност се събират такива, създават се прогнози, следят се в продължение на десетилетия.
Няма да излезе конкретен човек, заемащ някаква длъжност и да каже нещо официално, както примерно излиза главния Епидемиолог и дава отчет, колко са заболелите и прозноза за заболаваемостта през някакъв период, както и мерки за ограничаване на някаква епидемия. /само пример, не сравнявам/
Но, че имат данни, че събират такива, съм убедена. Никога, никой няма да каже:
"Последствията ще траят десетилетия, ще се увеличи заболеваемостта на това и това."

Ето статия за потърпевшите /особено деца и младежи/ в Япония, след Фукушима.
https://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5 … %D0%B0/a-37930093

Ако официално се направи връзка със увеличената заболеваемост и авариите, където и да са те, дали няма да потекат вълни от обвинения и съдебни искове, дали няма да потекат вълни от масови протести?
Изчислено е вече някъде, някога, че печалбите от добиване на АЕ е твърде голяма, а риска минимален /при определени изисквания/, а в оценката на риска евентуалните потърпевши са "преценен риск".

# 513
Това е ясно
Нито колите ще забранят, нито АЕЦ
То хората живеят и покрай вулкани
Въпросът е дали има създадени мерки за действия при аварии. Уведомяване, минимизиране на щетите, лечение и т.н.
Като с всяко нещо де, ето, всяка година страдаме от наводнения например и т.н.
За самото население дали има нещо.

# 514
Идиеята ми е, че ние по начало не сме официално информирани за ползите и рисковете от АЕ.
Някой, някога да е казал: "Имаме програма за развиване на АЕЦ. Ще я построим, ще я контролираме и управляваме професионално, в съотвествие с всички нормативни уредби, ще я контролира световна агенция по АЕ. Изчислили сме риска. В случай на авария ще минимизираме щетите, ще се погрижим за заболелите с еди какви си лекарства, ще изчистим почвите еди как си, животните ... и т.н."

Никой не обещава безплатно лечение, лекарства, чиста земеделска земя и храна за животни и хора. И да има такава мярка, тя не се съобщава официално, за да не създава паника и негативни нагласи към АЕЦ-и.

За природни бедствия, обратното, съобщават се предварително всички мерки и протоколи за действие за да се успокои населението.

# 515
В Италия са затворени АЕЦ след Чернобили то с референдум. По едно време мислят дали да не направят пак, но след Фукушима се отказват

# 516
Докато не я затрием тази планета..няма да мирясаме. То е ясно...

# 517
  • Другата България
А аз чак сега, след сериала, другите филми, изгледани покрай него, всички статии, интервюта, разкази на очевидци и въобще всичко, публикувано в тази тема и изчетено с интерес си дадох сметка за друго.
Смъртоносното излъчване на всякакви "гадости и отрови" от взривилия се реактор е било не само в рамките на деня на аварията и тогавашния първомайски облак, за който всички говорим и се коментира. То е продължило не дни, а месеци след нея, до момента на разчистването на всички отломки и поставянето на саркофага. Значи месеци наред в атмосферата са се изхвърляли...неясно колко вредни емисии и вещества, които вятърът е разнасял и носил из цяла Европа, вкл. и над България. Така че проблемът ни не са само прословутите марули, станали символ на аварията. Било е замърсено и замърсявано всичко, което е поникнало от земята, произведено от животни, все веща, които сме консумирали на воля.... Confused

# 518
А аз чак сега, след сериала, другите филми, изгледани покрай него, всички статии, интервюта, разкази на очевидци и въобще всичко, публикувано в тази тема и изчетено с интерес си дадох сметка за друго.
Смъртоносното излъчване на всякакви "гадости и отрови" от взривилия се реактор е било не само в рамките на деня на аварията и тогавашния първомайски облак, за който всички говорим и се коментира. То е продължило не дни, а месеци след нея, до момента на разчистването на всички отломки и поставянето на саркофага. Значи месеци наред в атмосферата са се изхвърляли...неясно колко вредни емисии и вещества, които вятърът е разнасял и носил из цяла Европа, вкл. и над България. Така че проблемът ни не са само прословутите марули, станали символ на аварията. Било е замърсено и замърсявано всичко, което е поникнало от земята, произведено от животни, все веща, които сме консумирали на воля.... Confused
Точно това си мислех и аз през цялото време. Чак септември почват да разчистват покрива и октомври едва правят саркофага. А дотогава... колко пъти сме били облъчени само Господ знае.

# 519
  • В заешката дупка
Глупости говориш, може би те подвежда думата "заразна", но облъчен човек продължава да облъчва околните. Дано да нямаш "късмета" ти или твой близък да минете през сцинтиграфия или нещо такова, че да чуете предупреждения от медицинския персонал (да не се доближава до деца или бременни, да се ядат ядки за намаляване на ефекта от радиацията). И това в безопасни дози, с цел лечение....

Ако ще си говорим за глупости, търдението, че радиацията е “заразна” е глупост. Кой през какво е минавал няма откъде да знаеш. Грозен е подобен начин на комуникация.

Що се отнася до облъчването от телата - такова би имало ако има вътрешен източник на радиация. Такъв е случая при сцинтиграфията. Затова се вземат специални лекарства. Във филма радиацията е изцяло външна. И околните не са в риск когато дрехите са съблекат и тялото измие. И това не са “мои глупости”. Тези неща се пишат от специалисти. Има достатъчно инфо в интернет ако някой се интересува.

# 520
  • Другата България
Някъде, в една от всичките статии четох, че в мазето на болница..№6 ли беше? newsm78 в Москва още стоят дрехите на пожарникарите Sad, които продължават да са силно радиоакивни.

# 521
Вчера четох, може и тук да е било че радиацията в Чернобил в момента е била като пъзел. На места я няма почти никаква, а на други силна. Още се пазят в мазето дрехите на пожарникарите.

# 522
В болница в Припят си стоят.

# 523
  • София
Те ги заринаха с бетон при погребването защото все още излъчваха телата им радиация, и това не е драматизиране във филма, а наистина е било така.

# 524
  • Другата България
В болница в Припят си стоят.
Напротив, в Москва са, пожарникарите бяха карани директно там с все антураж.
Така мисля, че четох, не ми се рови да търся къде точно и какво пишеше.

Общи условия

Активация на акаунт