Чернобил НВО

• 32 624
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Нали изотопът се натрупва в щитовидната жлеза...значи е там, в тялото. Аз така го разбирам...

# 541
  • Другата България
Е то и аз някак така го разбирам, като си мисля, че не е само в щитовидната, а и в други органи.
Но съм лаик де, само любителски съм чела и съм се интересувала.

# 542
Те самите хора не излъчват, а веществата, които са по тях и навлезли в тях.
Въпреки, че говорим за "слънчева радиация", откъдето вероятно произлезе и горното умополрачително сравнение, радиацията в този й смисъл, който коментираме и е един вид "простонароден", не е светлина, а попадане на радиоактивни вещества повърхността или във вътрешността на предмет или живо тяло, като за живо тяло това става чрез поглъщане, вдишване, просмукване или инжекция.

Иначе подобен, не знам, как да го нарека коментар от форума на Дневник по повод сериала "Тепърва ще започват страданията за хората засегнати от аварията в чернобил. Например изотопа на стронция, стронций 90 е с полуразпад 29.12 години. Т.е е вече в период на полуразпад. Какви ще са последствията и Господ не може да ни каже. Определено ще са свързани с болести."
Някой да не вземе да се върже нещо - това е същото, като даваха по ТВ, че уж замерили във водата еди къде си цели 60% водород, и разни политици твърдяха, че не може да е толкова замърсена и данните не са верни.

# 543
То като измиеш, нали водата отива в почвата. И аз съм лаик де. Не знам. Четох за по стари аварии и тайни градове и ептен ми се доповръща. Бая тайни, аварии и експерименти има. Лекарите ползват Чернобил като събирателно май, няма как да знаеш от къде какво

# 544
  • В заешката дупка
Нямах желание да ровя пак, но като спорите, поне проверявайте информацията си от няколко места, че вече всеки и навсякъде публикува каквото си иска....

Не си ровил където трябва. Никой нищо не твърди за дрехите. Напротив, ясно написах, че дрехите трябва да се махнат и тялото измие.

За сцинтиграфията също написах, че има вътрешно излъчване на радиация, както по-добре Мери Ан е обяснила. Затова и сравнението с Чернобил не е адекватно в случая.

Поне като спориш, чети какво се пише!

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 20:49 от ЧеКа

# 545
Един бърз въпрос - къде може да се гледа онлайн с бг. субтитри филма? Мъжът ми изгледа до 3-та серия, сега се опитваме да го пуснем във филми.суб, но не става. В чужбина сме и не можем да теглим, не ми предлагайте торенти.

# 546
Нямах желание да ровя пак, но като спорите, поне проверявайте информацията си от няколко места, че вече всеки и навсякъде публикува каквото си иска....

Не си ровил където трябва. Никой нищо не твърди за дрехите. Напротив, ясно написах, че дрехите трябва да се махнат и тялото измие.

За сцинтиграфията също написах, че има вътрешно излъчване на радиация, както по-добре Мери Ан е обяснила. Затова и сравнението с Чернобил не е адекватно в случая.

Поне като спориш, чети какво се пише!

А ти прочете ли, че коментираме, дали дрехите са в мазето в Москва, или в мазето в Припят? 

# 547
  • Mostly in my mind
Един бърз въпрос - къде може да се гледа онлайн с бг. субтитри филма? Мъжът ми изгледа до 3-та серия, сега се опитваме да го пуснем във филми.суб, но не става. В чужбина сме и не можем да теглим, не ми предлагайте торенти.
https://envymovies.com/

# 548
Въпреки, че говорим за "слънчева радиация", откъдето вероятно произлезе и горното умополрачително сравнение, радиацията в този й смисъл

Произлезе от това, което ти каза!

но облъчен човек продължава да облъчва околните.
На мен ми звучи точно както ако отидеш на плаж да се печеш след това и другите у вас да хванат тен.

# 549
  • Mostly in my mind
Как може да сравнявате слънцето и тена с радиация? Astonished

# 550
  • Другата България
Аз се извинявам, че те препратих в Зелката, изобщо не съобразих. Не мога да съм полезна, аз оттам ги гледах.
Скрит текст:
Ти окончателно ли ни изостави тук в този прекрасен край да се развиваме? Grinning
За постоянно ли си в Германия?

# 551
https://envymovies.com/

Много ти благодаря!  Peace

# 552

Тук също са всички епизоди, но не знам, дали се отваря от чужбина
https://myonvideo.com/play:29661

# 553

Тук също са всички епизоди, но не знам, дали се отваря от чужбина
https://myonvideo.com/play:29661

Тъкмо щях да пусна този линк и някой ме е изпреварил. Simple Smile

# 554
Как може да сравнявате слънцето и тена с радиация? Astonished
Разбира се, че могат да се сравняват. Ултравиолетовата радиация е електромагнитно излъчване, което в спектъра се намира до рентгеновите и гама лъчите, разликата е в честотата на вълната и в проникващата способност. Както можеш да получиш рак от гама лъчението, така можеш да получиш и от UV лъчите, зависи от дозата. Във филма облицоваха кабината на камиона с лист олово точно заради гама радиацията.

Общи условия

Активация на акаунт