Чернобил НВО

• 32 744
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
И аз нямам спомен от Чернобил, но имам прекрасен спомен от "шегата" на Куку
Знам как нашите имаха гости. Всички слушаха, хапваха, пийваха и се чудеха и маеха какво да правят. Нямаше нито паника, нито нищо, при все че имаха и деца. Просто не знаеха какво да правят. Седяха си и чакаха по ТВ да кажат. Евентуално. При все че баща ми е военен...Между другото и той, и свекър ми, са си мълчали, каквото и да са знаели по време на Чернобил. Промиването на мозъци е било в най-висша степен и си им стои и до днес.

# 256
Обичах, какво се е случило в Козлодуй и кога е било това?

Това е с колаж с чисто хумористична цел.

# 257
А, ясно. То май с това не трябва да се шегуваме... Confused

# 258
Шегата е относно реакцията на масовката, а не на катастрофата...естествено,че не е смешно да загинат милиони. Всеки дава акъл, но никой не влиза в боя.

# 259
  • Mostly in my mind
Наскоро четох една статия за най-големите аварии на ядрени електроцентрали.  Направи ми впечатление, че при повечето, да не кажа всичките, причината беше човешка грешка.
Помня, че 2008 г. или 2009 г. имаше някаква психоза, дали с Козлодуй, не знам, но ни караха да взимаме йод.

# 260
  • София
Един добър пътепис за екскурзия в Чернобил с много снимки. Съжалявам, но подигравателния тон в пътеписа от NG не ми е уместен.

http://anrieff.net/abs/viewpost.php?lang=bg&id=89

# 261
Не бих отишла. Не толкова от страх от радиация /макар и това да не е маловажно/. Не искам да гледам мъката и загубата на хората....

# 262
За мен също би било мъчително да го гледам
Трудът на ликвидаторите е епичен, чак немислим. Хиляди хора, трудили се и направили всичко на ръка!

# 263
Момичета, не пиша, но ви чета. Някой попита дали ще е по-дълъг 5ти епизод- 69 минути ще е.

# 264
Честно казано, и аз не разбирам празното любопитство. Случайно или не, онкозаболяванията, малформациите при новородените и други здравословни проблеми зачестиха след аварията и промениха европейската демография. Не мога да разбера подобен "туризъм" и празно зяпане в бившия живот на едни обикновени хора, които с нищо не са заслужили такава трагедия.

# 265
Кой е казал че ще се зяпа чуждия живот на чуждите хора. Това е и нашия живот, ние също бяхме засегнати. Не сме някакви странични наблюдатели, колкото и да ни се иска.

# 266
Да, но това ходене, зяпане...какво ще видиш? Съмняваш се, че е там ли, или че е било толкова голямо, опасно и страшно? Малко като тия във филма...няколко човека пращаха, да надникнат какво става. Идват, казват, и ония пак- Ма не е възможно. То е там избухнало, обезопасено...за мен са странни зяпачите, дето ходят заради мода и "приключения". Бих се възхитила на тези, които и днес изграждат новият саркофаг, разни учени, доброволци(ако има) и т.н. На туристите- не.
Ето пътеписи, снимки, разкази, филми, книги...купища....гледаш, четеш, помниш....Па да бучнат и една онлайн камера, да се зяпа...

# 267
Някои искат да усетят атмосферата...чак пък пътеписи да пиша, ако реша да отида...има доста изписано, не виждам какво пък аз или някой друг би добавил. Ходи се за собствено ...задоволяване на някаква потребност, така да го нарека. Едва ли някой отива , само за да предизвика твоето възхищение Simple Smile  не мисля.

# 268
  • Mostly in my mind
Не виждам защо трябва да се убеждаваме за това кой иска или не иска и защо иска или не иска да отиде. Нека приемем и чуждите гледни точки и спрем да си натякваме нашето си. С най-добри чувства го казвам. Simple Smile

Това видяхте ли го? Да се смееш ли, да плачеш ли...

# 269

Общи условия

Активация на акаунт