Чернобил НВО

• 32 750
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Не виждам защо трябва да се убеждаваме за това кой иска или не иска и защо иска или не иска да отиде. Нека приемем и чуждите гледни точки и спрем да си натякваме нашето си. С най-добри чувства го казвам. Simple Smile

И аз се учудвам на тоя безсмислен спор. Сякаш някой на сила ги бута да идат в Припят. Който иска, е отишъл, направил пътепис, снимки, за да видят тези, които са по-чувствителни и не могат да понесат тая гледка. А какви са били подбудите му да отиде там, си е лично негова работа. И не бива да се чувстват някои хора отговорни, толкова ожесточено да коментират защо, какво и как.

# 271
Извинявам се, ако се е видяло ожесточено
Все пак си коментирам по темата

# 272
Днес последният епизод ли е?

# 273
утре сутрин ще е наличен последния епизод в HBO GO

# 274
  • Другата България
"Чернобилската битка"
гледам в момента.
Изобщо напоследък съм и аз на тази вълна.

# 275
"Чернобилската битка"
гледам в момента.

И аз много се заразих по темата, откакто гледах "Чернобил".Би ли казала къде го гледаш, намирам го само във вбокс, но не ми се отваря, в чужбина съм.

# 276
  • София
"Чернобилската битка"
гледам в момента.
Да казвам ли как цял следобед преглеждам майските броеве от 1986 г. на един вестник?

# 277
  • София
Изперкахме съвсем... Хубавото е че веднага след това почва Прислужницата, та няма да страдам толкова.

# 278
Плавно...от трагичното минало, към още по ужасно бъдеще... трябва да разнообразим с нещо по весело, но пък няма.

# 279
  • Другата България
"Чернобилската битка"
гледам в момента.
И аз много се заразих по темата, откакто гледах "Чернобил".Би ли казала къде го гледаш, намирам го само във вбокс, но не ми се отваря, в чужбина съм.
От "Зелка" го изтеглих, има го с бг субтитри.

# 280
  • София
...
Това например с немския робот беше ужасно. За да се изкарат непогрешими не са им казали истинските нива на радиация и това струваше изпращането на хора, млади мъже в най-радиоактивната зона.
Да, ужасно е, че "изхабиха" един робот, но просто не е имало друг вариант освен да пратят хора.
Няма робот, който да издържи на подобни нива на радиация, нито немците са някакви вълшебници.
Имаше подобен коментар на един от пилотите на хеликоптери, които хвърляли пясък веднага след експлозията, нещо от сорта "Е, какво, и да бяхме потърсили помощ от шведите и американците, те ли щяха да дойдат да ни оправят аварията...?"

http://www.elenafilatova.com
Ето сайта на Елена Филатова, която преди повече от 10 години популяризира отново темата за Чернобил, обикаляйки и снимайки в забранената зона с едно Кавазаки.

# 281
Аз хич не съм на тази вълна... Не ме влече да гледам как някакъв дебил е обрекъл бъдещето ми, мен и децата ми... Защото е мълчал!
Гледам Чернобил от самото начало, следя и ви чета с интерес, чакам с нетърпение последния епизод.. Чернобил е уникален по рода си ..
Но, прави ми впечатление, че всички стигат до извода за "човешка грешка"... А никой не помисля (и в сериала дори и не загатват), че това е един провален експеримент.. за какво точно.. малцина знаят, тези които знаят .. няма да признаят...но е експеримент..провален за съжаление...
Преживявам сериала лично, защото и аз, както всички от вас, в по-голяма или по-малка степен, сме потърпевши... И то с цената на здравето и живота ни.
Помня като ден днешен аварията.. или това, което се разбра за нея ... месец след като се беше случило....и вече беше късно... Върхушката предпазена.. провинцията и редовия българин консумирали "радиация" на корем... Пълно мълчание, никаква профилактика дори... щото партията е безгрешна и щото партийните лидери трябва да опазят реномето на великата СССР, на партията, на комунизма "социализма" или квото там беше.. Пълно мълчание.. от страх, от некомпетентност .. и неистовото желание да спасят собствения си "з****к"... с цената ..на каквото дойде...
За съжаление, времената не са се променили, хората не са се променили, върхушката не се е променила...
Ние, за съжаление, ще се променим, защото заболелите от рак нарастват главоломно, генните мутации, автоимунните заболявания, хормоналните проблеми, случаите с проблеми на щитовидната жлеза... нарастват неимоверно в последните години ... И това защото някакви мижитурки преди години са си затворили очите и са ни обрекли на това....
Гледам и си мисля, че тогава сме позволили на малцината "избрани" да съсипят живота ни.. а за съжаление, дори и в момента .. мълчим и позволяваме на същите такива да направляват живота ни.. и да избират бъдещето ни...

# 282
Позната ми разправяше, че през 80те даже не са обяснявали много много на пациентите, че имат рак. Това щото нали, всичко е точно.

# 283
  • Другата България
Какво значи "позволили сме им"?
Ние сме били деца, някои не са били и родени....да не говорим, че хората не са знаели изобщо какво се случва, за какво позволение става въпрос?
Какво общо има тогавашния инцидент със сегашното управление на страната ни?
Насоката на разсъжденията ти схващам, смисълът или замисълът ми се губи.

# 284
Информация е имало.
Официална - не. Неофициална - да. Управлението е мълчало. Хората -също. Никой не е реагирал по никакъв начин
Зеленчуците...в София само... незнайно защо ...са изчезнали от пазарите. Млякото също. Но хората са мэлчали. Що да питат...
Таблетки с йод, въпреки запитванията от лекари, са отказани... Нямало нужда.. ми няма да ги дават, що да питат повече...
Моите собствени родители са предполагали какво се случва, но не са риагирали.. всички са мълчали като агнета на заколение и са чакали партийния апарат да каже какво да правят...

Сегашното управление на страната - всички виждат, че страната затъва... От години... от некомпетентно управление... Но мълчат и чакат някой друг да им реши проблема!

Предполагам някой такъв като теб "който е над нещата" и не разбира смисъла и замисъла на проблема...

Общи условия

Активация на акаунт