Чернобил НВО

• 32 667
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Mostly in my mind
Ех, стига с тоя руски, бе, хора... Blush

# 601
  • Другата България
Още веднъж благодаря на The_Third за подробните обяснения и труда. bouquet

# 602
   Мислих си, че ако един ден стане мощно земетресение някъде по света и излязат извън релси реакторите на АЕЦ-ите, какво ще стане с Човечеството? Не знам колко на брой АЕЦ-а има по света! Този вид енергия, която се произвежда от такива източници - АЕЦ, изобщо не са безопасни. Убедих се, след като изгледах този минифилм. Фукушима също го доказа, че изобщо не са безопасни! Могат да заличат цялото Човечество на Земята!

# 603
Ех, стига с тоя руски, бе, хора... Blush

Е, съжалявам ако се е обсъждало.
Не съм изчела цялата тема.
Но така трябваше да е. Laughing

# 604
Да, щеше да е хубаво да говореха на руски, но сериала е американски. И да е искал някой руски режисьор да направи правдоподобен филм с руски актьори, едва ли щяха да му позволят. Не и в момента. Ако някога в Русия има читаво управление може и да се случи.. но едва ли ще е скоро.

# 605
Е, сигурно ще е трудно да научат репликите на руски.
Това не чак толкова, но и ще говорят с акцент със сигурност.
Иначе когато технологиите изпреварват разума или наличието на такъв се получават такива бедствия.

# 606
Е, сигурно ще е трудно да научат репликите на руски.
Това не чак толкова, но и ще говорят с акцент със сигурност.
Иначе когато технологиите изпреварват разума или наличието на такъв се получават такива бедствия.
Именно. Аз затова написах, че варианта с руския е само, когато се заснеме с руски актьори.. иначе ще е нелепо американци и англичани да говорят на руски.
Права си за последното.

# 607
  • София
Слушах подкаста на режисьора. Пробвал са с източен акцент, актьорите едно че са звучало комично, второ губили са от таланта си, защото са се старали не да играят ролята а да играят акцента, за това са махнали акцента.

Мен ми беше смешно че имаше различни акценти за различните роли, миньорите бяха с Ирландски акцент, май. Joy

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 13:21 от Мацето

# 608
  • Ланкър, планините Овнерог
О, не, на руски едва ли щях да го гледам. Може би заради задължителното изучаване едно време, но имам непоносимост към този език. Да, правдоподобно, но не, мерси. На английски си ми е екстра.

# 609
  • Бургас
На  кой не му беше симпатичен Легасов, че си е мълчал? Явно е пропуснал да гледа филма. Как мощната система на комунистическата партия го смаза. Как му казаха сладичко- от утре си никой, нямаш вече заслуги, няма на кой да предадеш знанията си. Красотичка!
На мен Simple Smile Но се изяснихме, че финала на сериална има разлика с действителните събития. Никога нищо не му е отнемано и това е защото докато е бил жив не е разкрил нищичко. Във филма от Виена нататък е измислица. Но не ми се пише на ново има го написано.

# 610
Признавам си, свалих първите три серии, но още не съм ги почнала. Вие сте.
Здравейте, от къде сте ги свалилиии?

# 611
Има ги по тракерите.

# 612
  • В заешката дупка
На  кой не му беше симпатичен Легасов, че си е мълчал? Явно е пропуснал да гледа филма. Как мощната система на комунистическата партия го смаза. Как му казаха сладичко- от утре си никой, нямаш вече заслуги, няма на кой да предадеш знанията си. Красотичка!
На мен Simple Smile Но се изяснихме, че финала на сериална има разлика с действителните събития. Никога нищо не му е отнемано и това е защото докато е бил жив не е разкрил нищичко. Във филма от Виена нататък е измислица. Но не ми се пише на ново има го написано.

Именно. Филмът не е документален и трябва да се гледа с едно наум. Че и с няколко наум. Аз също четох, че Легасво на процеса, където уж разкрива всичко, не е присъствал. Във филма това е художествена измислица. Приживе не се е противопоставял. Разказите му стават известни след самоубийството от касетите, които е записал.

# 613
  • София
Останаха ми четвърти и пети епизод, но тук намерих доста интересна информация и отговори на някои въпроси, които си задавах. Благодаря за темата и за споделените коментари.

# 614
Признавам си, свалих първите три серии, но още не съм ги почнала. Вие сте.
Здравейте, от къде сте ги свалилиии?
И петте серии са налични в DMCA-removal-from-Google
В бананите изписвате Chernobyl.

Общи условия

Активация на акаунт