Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 397
  • 709
  •   1
Отговори
# 150
Момичетата които вече родиха , може ли да разкажете какво чувствахте ден или няколко часа преди раждането

# 151
Разплаках се на видеото. 🤧

# 152
Здравейте, момичета.
Може ли раждалите вече (с предизвикване) мами да споделят как точно им е протекло раждането - след колко време започнаха кантракциите, имахте ли изобщо някакво разкритие преди да ви сложат вагиналното хапче или системата и след колко време успяхте да родите?  Има ли вариянт да те вкарат за предизвикване и да успееш да родиш чак след ден-два?

# 153
Здравейте, момичета.
Може ли раждалите вече (с предизвикване) мами да споделят как точно им е протекло раждането - след колко време започнаха кантракциите, имахте ли изобщо някакво разкритие преди да ви сложат вагиналното хапче или системата и след колко време успяхте да родите?  Има ли вариянт да те вкарат за предизвикване и да успееш да родиш чак след ден-два?

Здравей,

Директно на последния ти въпрос — не, ако ти пуснат система и да, ако те изчакат без система. Но няма гаранция, че по единия или по другия начин ще боли по—малко. Питах моя близка, която не е била на система, и е чакала два дни, в които каза, че и е било много тегаво.
При мен раждането не беше с предизвикване, но нещата се припокриват в доста голяма степен с въпроса ти. Аз получих разкритие 3 см спонтанно, като не съм имала болезнени контракции. Преди това не съм и разбрала, че съм го имала. 😁 Разбрах напълно случайно на рутинен преглед в 34 седмица и директно ме приеха в отделението. Приеха ме на 15—ти този месец, родих на следващия ден. Нищо не ме е боляло предните дни. По думите на лекарката ми нямаше смисъл да се спира раждането, защото си беше тръгнало самичко да излиза бебето. Пък и аз бях с тесен таз и вероятно така е било по—добре, че иначе щеше да е прекалено травмиращо 😁 Не е задължително да имаш болезнени контракции за разкритието! Ти имаш ли разкритие?

# 154
  • София
А аз да попитам има ли още мами, които не са минали 36-та седмица?! Аз съм 35+2 и напоследък доста често като се преуморя ми се налага да пия Но-Шпа. Знам, че не е препоръчително, но ми е много важно да удържа още една седмица поне. Та има ли други, които пият Но-Шпа от време на време?!

# 155
Момичета, радвам се, че подхванахте темата за раждането... и аз съм в групата с притесненията. Някак си, като виждам, че имаме сходни терзания, ми става малко по-леко, да не взема да изперкам баш накрая. На мен термина ми е в петък и доки каза, че ако няма раждане до тогава, да отивам да ми го предизвикват 😕 а на мен така не ми се иска... Само ми повтарят как бебето вървяло много голямо и се съмнявали, че ще мога да родя нормално. Преди 10 дена беше 3300, сега не сме го мерили, но няма да ме оставят да пренося, опитват се да ме натискат и за секцио, дано не се стигне до там...Ама "голямо успокоение" с тия приказки, и в крайна сметка пак трябва да се довериш на доктора... Имам надежда, че започна да ми пада "тапата", понеже получих едно бежаво-кафяво течение, ама не е, както масово се описва и не съм много сигурна.
Та, ако стигнем до предизвикване, ще пиша как е минало.

Много се радвам за нашите талисманчета Диана - вече готова за разходки и Калоян - гушнат от мама и тате. Много хубави моменти заедно! 🌻❤

Честито и на новите мамчета! Да са здрави дечицата и бързо възстановяване на вас!🤗

# 156
Sunyy_kid,аз съм 35+6 и също пия но-шпа,когато се налага. Мен си ме наболва,нося бебо много ниско,седалищно е и отделно старото секцио си ме боли като постоя права повечко. Като знам че имам повече време на крак,даже пия превантивно. Не знам трябва или не,но ми се налага😕

# 157
  • WonderLand
Sunny_kid, аз съм 35+6, но нямам осезаеми контракции. На тонове ходих миналата седмица за пръв път и там отчете една контракция, която аз не усетих. От време на време обаче, предимно сутрин, получавам по една - две леко болезнени, като менструални болки, но не знам контракции ли са, защото не усещам вдървяване на корема. На училището за бременни ни казаха, че няма проблем да пием нош-па ако имаме болки, защото не влияе на родовата дейност по никакъв начин.

Аз се чудя в случаите в които се прави планово секцио само защото бебето е голямо не може ли да се направи индукция вместо това. И без това секциото се прави преди термин, защо е нужно като има начин да се предизвика етествено раждане.

# 158
аз съм 38+2 и нямам индикации май за раждане , или поне аз не ги разбирам , та за това питах вече родилите какви усещания са имали.

# 159
Плановото секцио го правят точно защото бебето е голямо и смятат,че ще има проблем при нормално раждане. Това е една от най-разпространите манипулации на лекарите, за да убедят родилката за секцио. Коя жена не я е страх от трудно раждане
... А лекарите използват довода :" голямо е - трудно ще го родиш" Sad
Слава богу моята АГ не е такава... Казва : " върви големичко...ама нормално ще раждаш , така го виждам аз " 😁

# 160
Мен това много ме дразни, че само гледат да си пробутат секциото без съществени показания, едва ли не това е козметична процедура, а не операция. 🙄 Все едно нашите майки не са преносвали и не се е случвало да раждат големи бебета.. ей ни, на, живи и здрави сме.
А то при мен случая е, че аз имам диоптър, ама съм си направила изследвания и консултация специално с очен лекар за това и той има дори писмено становище, че няма проблем за нормално раждане. Ама АГ сега иска да се презастрахова и затова е цялата драма. На запад, обаче, диоптърът изобщо не е фактор за секцио, имам позната с 6 диоптъра си отиде за нормално раждане.

# 161
Аз съм 35+5. Ако се преуморя усещам по-чести втърдявания. Понякога и кръстта ме наболява с тези контракции, но нищо съществено засега. Също пия нош-па при нужда. В началото на месеца пих 10 дни нош-па 3х1, защото шийката ми беше 2.5 см. Не мисля че влияе зле нош-па, особено при болки.

# 162
аз съм 38+2 и нямам индикации май за раждане , или поне аз не ги разбирам , та за това питах вече родилите какви усещания са имали.
Аз родих в сряда рано сутринта. Болезнените контракции започнаха още във вторник рано сутринта, но апаратът ги отчете като слаби. През деня намаляха като честота и интензивност, но когато излязох да си направя лека разходка около нас чувството беше много особено - имах чувството, че ще ми падне коремът. Не знам точно как да го обясня. После контракциите пак учестиха и засилиха.
Аз искам да питам момичетата, които са родили по естествен път - колко време ви продължиха болките отдолу? При мен няма вътрешни разкъсвания, а само един шев от епизиотомията. В деня на раждането ме болеше съвсем леко. Докато бях в болницата, имаше моменти, когато дори не ме болеше изобщо. Лекарите казаха, че зараства добре, няма признаци на инфекция и че съм отличничка. Откакто ни изписаха обаче, болката и чувството за опъване на шева се засилват. Мия се със смрадлика, пръскам Цикатридина, но не усещам облекчение. Снощи на всичкото отгоре се задавих и като тръгнах да се изкашлям по-силно, стана страшно. Моля, споделете при вас как е. Чудех се нормално ли е - все пак шевът зараства и заради това да опъва, а предвид локацията това да носи болка.

# 163
[video][/video]
Аз имам проблем момичета. Сложих си овула цикатридина и си лежах два часа. Преди малко като станах бях доста мокра. Възможно ли е да са води. Иначе на мирис ми миришеше на самата овула. Не съм ги слагала до сега и незнам как действат. Иначе нямам контракции нищо не ме боли, просто бях мнооого мокра.

# 164
  • WonderLand
Възможно е, аз съм забрлязала, че от глобули с хиалуронова киселина ставам много мокра след това. Иначе точно тези ни ги препоръчаха на училището за бременни за улесняване на раждането и намаляне шанса за разкъсвания.

Общи условия

Активация на акаунт