Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 395
  • 709
  •   1
Отговори
# 135
  • WonderLand
Ditmade, много ти благодаря, наистина ме поуспокои.

Sunshine, от кога чаках да чуя хубавите новини, много се радвам за вас.

# 136
Малко късно се включвам с благодарности и да се връщат пожеланията двойно и тройно Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile На родилите мами още веднъж Честито 🌷🌺🍀🌻 и много да ви радват бебчовците.
 За заглавната страничка (ако на някой му се занимава) може да впише само дата на раждане 16.05. и име Нора.
🦋

То така е и при раждане. Ако не е планирано да раждаш със секцио, мини да те прегледат да нямаш разкритие. Щом са ти били болезнени контракциите е доста вероятно. Ако си с разкритие, ще те вкарат в отделението. Поне при мен така стана, ама аз бях с неболезнени контракции, които не усещах, но апаратът ги регистрираше. И хоп — първо с 3 см, хоп — на другия ден 5 и то си тръгна да излиза бебчето😄 Това за силите е много относително, да ти кажа.. Дори и да си се наспала, контракциите са толкова болезнени, че ще те уморят доволно още в началото и този въпрос дали ще имаш сили ще си го задаваш през цялото време, докато не родиш 😜 Не искам да те плаша, просто се подготви, че в един момент ще стане тегаво каквото и да правиш. Е, ако си с упойка вероятно ще ти е по—добре. Аз бях без и всичко свърши за има—няма 2 часа.
Емка, при мен пък беше обратното контракциите бяха болезнени в продължение на 1 денонощие, но апаратът ги регистрираш като слаби до момента, в който ми сложиха окситоцин, и съответно вече започнах да вия от болка. Явно при всеки е различно.
За силите се присъединявам напълно - през цялото време се питах дали ще имам сили да напъвам и как ще го изкарам това бебе, като вече се чувствам омаломощена.

# 137
Аз с първото нямах притеснения (освен дали ще успея с кърменето), но сега с второто сякаш защото знам горе-долу какво ме чака и повече се притеснявам и филмирам, и то не заради самото бебе, ами как ще се справям с две деца, как ще лавирам, баткото тръгва в предучилищна на училище наесен, ще е много трудно да го водим, вземаме на обяд, малкото ако е такова ревливо като него ще е ужас с организацията. Но после се сещам колко много искахме второ бебе, колко дълго не ставаше, имах и един мисед по средата на опитите, та това второ бебе си е направо подарък и трябва да съм малко по-благодарна за цялата ситуация

# 138
  • София
А аз се моля да родя вече, че термина е след седмица,а аз нямам никакви индикации за раждане  бебето е тооолкова високо и му е толкова комфортно вътре,че май ще си остане там.
И моят термин е скоро - другата неделя, а не усещам никакви симптоми за раждане. Определено му е много приятно вътре и не бърза. Grinning

# 139
Не знам.... Не е за оплакване, обаче от една седмица се чувствам перфектно. Движа се като луда, стоя на крак по много часове на ден, без да усещам умора. Малко се плаша, не се чувствам като бременна, а камо ли като такава която е на броени дни от термина си Sad бебето върви голямо.. А аз имам толкова редки контракции,че започвам да си мисля лоши неща Sad

# 140
За тези които наближават термин и ще са нормално раждане.Когато бях в болницата и имаше 2 момичета за преносване в моята стая и всеки ден слушах на визитацията.Според лекарите 10 дена преносване било в нормите,днес като ходих за документите още не бяха родили.Едната е с термин 19,другата 20.Да не се шашкате ако се случи да преносите.Тоест не бързат да предизвикват раждането.

# 141
  • Плевен/Пловдив
Относно страховете и лошите мисли. Не се притеснявайте всичко ще е наред. Като се появи малкото същество ще се удивително, колко силни сте. Ще се отключи майчиният ви инстинкт, и ще усещате по- добре от всеки друг кое е добре за децата ви.
Въпреки, че ми е за Трети път страх ме е. Вярваща съм и днес ходих до църквата да се помоля и поплача😭. И при мен се покрадват един такива мисли как ще се справя ? ами сега с три😱. Но знам, че децата ни здрави ли са всичко ще е наред.🍀. За първото исках помощ, но като ми се накачулиха всички със съвети и препоръки луднаха. С второто знаех,че нямам нужда от такъв стрес. Сега мама ми е на гости и помага с каките, докато се появи бебка. След това викам неволята + ММ 😀 и живота продължава. П.П живеем далеч от всички роднини и разчитаме само на нас си.
Здраве за всички да има🍀🍀🍀

# 142
  • WonderLand
Това дали ще преносите много или бебчо ще се роди около термина е много относително и зависи от много неща. При мен например и дума не може да става да ме оставят да пренося, защото съм с голямо бебе. Ако плацентата започне много да старее също няма да ви оставят да преносите много, защото става опасно за бебето и за вас. Аз се надявам ако бебо става прекалено голям да ме индуцират преди термина вместо секцио, но не знам това дали изобщо е възможно. Трябва да говоря с доктора.

# 143
По въпроса за децата - всеки път, когато се замисля как ще се гледаме и ще стане ли човек от малките маймунки, се сещам за съседката - жената има 7 деца в двустаен апартамент, като през повечето време сама се грижи за тях. Много е шумно в тях и чувам от време на време крясъци по някое, но децата са възпитани и от години големите помагат на по-малките. Та щом тя може, аз ли няма да се справя Simple Smile
Много коментирахме СУЕ-то и само за справка - моето от днес е 72. То половината кръвна картина е нагоре с краката де, но ми се струва нормално. Утре съм на консултация с кардиолог и анестезиолог и сме готови за раждане. Обратното броене от 10 до 0 започна..
Честити нови бебчета! Heart

# 144
  • София
Привет Kissing Heart
Честити бебчета на родилите скоро!
Браво и на двете талисманчета, че са вече у дома!
Страх ме е момичета, как не... не е лесно да дадеш живот...после и да възпитаваш и да напътстваш.....
Това ме подсеща, ако не сте гледали официалното видео за евроизборите, много ме разчувства....заснети са ражданията на жени от различни европейски държави...
Иначе и при мен има дискомфорт през нощта, ставане по 3-4 пъти за тоалетна, болки в срамната кост, тежест, мръъъън....успокоявам се, че сме на финала вече.
За сега най- големият ми страх е дали ще имам ясни индикации и време да стигна до болницата.

# 145
Честито на мамите! Живи и здрави да са Ви бебоците!:hugs:
Аз минах днес ЖК. Нашата госпожица е застнала напречно, а досега си беше все с главичката надолу. В 35+5 гс съм, и за естествено раждане бях, но вече не се знае. Дано се обърне, според докторката има време да се обърне. И вече сме 2900гр. Heart

# 146
И моя бебок е напречно в 35+4, а беше главично. Док каза, че до 37 г.с. не е проблем да се обърне, след това е доста по-малка вероятността. Каквото-такова, само всичко да е наред.

Честит Самуил! Да расте здрав и щастлив! 🍀

Радвам се, че малките ни талисманчета вече са кой вкъщи, кой ще тръгва по разходки... 😍

# 147
Привет Kissing Heart
Честити бебчета на родилите скоро!
Браво и на двете талисманчета, че са вече у дома!
Страх ме е момичета, как не... не е лесно да дадеш живот...после и да възпитаваш и да напътстваш.....
Това ме подсеща, ако не сте гледали официалното видео за евроизборите, много ме разчувства....заснети са ражданията на жени от различни европейски държави...
Иначе и при мен има дискомфорт през нощта, ставане по 3-4 пъти за тоалетна, болки в срамната кост, тежест, мръъъън....успокоявам се, че сме на финала вече.
За сега най- големият ми страх е дали ще имам ясни индикации и време да стигна до болницата.

Интересно ми е това видео, не съм го гледала. Дали можеш да дадеш линк? Simple Smile

# 148
  • София
Цитат
Интересно ми е това видео, не съм го гледала. Дали можеш да дадеш линк? Simple Smile
Скрит текст:

Nature Sunny

# 149
Ха, аз се чудех дали да пиша по този въпрос,но ме досрамя. От около седмица имам такова слузесто изтичане,леко жълто и аз се притесних от гъбички да не би да са се върнали. До шестия-седмия месец имах, после успяхме да ги изчистим и много ме е страх  да са се върнали точно накрая...иначе нямам оплаквания, каквито имах преди, когато бях с гъбичките.  На 30-ти съм на преглед и може би ще искам да пуснем един секрет. Не знам дали е възможно тапата да е бяла или леко жълта и да се точи повече от седмица.. Sad

Възможно е. Моята се точеше така доста време. Ето много полезна информация на английски език, на български са еднотипни статиите и доста орязани, тук има пълна информация за т. нар. “Тапа” на жаргон или mucus plug:

http://www.mucusplug.net/

Общи условия

Активация на акаунт