Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 386
  • 709
  •   1
Отговори
# 120
Честити нови бебчета, нека бъдат живи и здрави ! Hug  на мен от болницата ми казаха да не бързам с аптечката, защото те изписвали какво точно да се купи според бебето.

Не знам нормално ли е , не е ли... но ме обхваща една тиха паника за раждане, изписване... гледане вкъщи Cold Sweat първо и много чакано бебче е , но започнаха и едни странни сънища. Кажете ми, че не съм единствена, че ми се реве Confused

Аз съм в депресия даже. Не ме е страх от раждането, но се страхувам за бебето и от това, че съм сама в чужда държава. Мъжа ми няма да е тук (добре че поне майка ми ще е, за да не съм сама). Още повече ми засилва притеснението това, че както бях споменавала доста назад последната ми менструациа беше август, преди това имах една биохимична бременност, та изобщо никой не знае кога точно е било оплождането, от там и с 1 седмица не ми е точен термин, а само ориентировъчно и не знаем бебето точно в коя седмица е. Следим колко наддава, но не знам на твзи апарати колко грама са отклоненията. Притеснявам се и за отглеждането след това. Цялата бременност съм така в някакви страхове. Надявам се всичко да е наред при всички ни!

# 121
Честито на новите мами и бебчета Flowers Bouquet

Аз се връщам от тонове за първи път. Моята АГ ги започва в 36 г.с. и ще ходя всяка седмица вече на тонове и преглед. Ох, този преглед за разкритие ли как се води, дето ти бъркат вътре, е доста кофти. Не знам всеки път ли ще ме гледа Rolling Eyes
Мери ми и таза и каза, че е добре и ако няма други индикации мога да родя нормално за сега.
Единствено леко ме притесни, че на тоновете излязоха доста контракции, които аз не усещам. Затова продължи магнезия поне до другия понеделник. Поне нямам разкритие, но шийката е скъсена и мека. Според АГ до две седмици ще се ражда, но било добре до 38 г.с. да изкарам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 122
Не си сама. А може би дори всички сме така. През нощта нямаме контрол над сънищата и страховете си, но през деня се опитвай да се разсейваш от тези мисли. Аз също сънувам някакви неща, понякога са страшни, друг път нелепи, но усещам че се дължат на страха от неизвестното. И все пак през деня ги боря с хубави емоции,които сама си създавам Simple Smile Мен не ме е страх от раждането да ви кажа (нали това е най-задавания въпрос, или поне мен всички познати все това ме питат 😠 ) , страх ме е от лекарите в болницата и след това аз как ще се справя  и дали ще съм достатъчно добра. Извинете за дългия роман.

# 123
Аз с първата бременност от началото на деветия месец плачех всеки ден, защото се страхувах дали ще мога и как ще родя.
После след като се върнах вкъщи ме беше страх как ще остана сама с бебето като свърши бащинството на таткото. Не за друго, просто да има и друг човек наоколо. Е...справих се и с двете.
Сега си мислех, че при второто раждане ще съм по-смела, но пак ме е страх и постоянно го мисля, кога ще започне, как ще стане, даже на няколко пъти ми се появяват нощем леки контракции и само си повтарям “не още”, като че ли, ако тръгне бебето мога да го спра.
Страхувам се и от това как ще остана вкъщи сама с две, защото баткото ми е на 1,6г., но и това ще мине Simple Smile
Поздравления за бебе Самуил. Страхотно име сте избрали Simple Smile (макар, че съм пристрастна) бъдете много здрави всички! Simple Smile

# 124
  • София
Не се шашкайте. Бебе не се гледа трудно. Аз с първото се бях притеснила, оказа се много по-лесно от колкото очаквах. Сега имам едно на две години и едно новородено. Пак се бях ошашкала...ама ето ти, справям се чудесно. Не е толкова трудно и страшно. Всичко си става от самосебе си.

# 125
Аз се притеснявах от раждането с първото, е мина. Поотрасна. Сега не ме е страх (защото не го мисля), само се моля да задържи поне още 10ина дни и да навърша 37 гс. Сега почивам активно, защото после знам, че няма да мога, така че настройте се положително и почивайте, гледайте филми, четете книжки. Това е най-хубавото време, макар и с болежки. После поне 2 години ще сте на вихъра. Heart Eyes

# 126
  • WonderLand
И мен започна да ме обзема страх най-вече покрай раждането, страх ме е дали ще отида навреме в болницата, дали ще мине всичко гладко, дали раждането ще е тежко, страх ме е дали отношението налекарите и екипа ще е окей като съм без избор, страх ме е, че няма да съм пълноценна майка, съпруга и изобщо жена в началото, заради недоспиването. Страх ме е как това всичко ще се отрази на таткото. Днес скочих до офиса и разбрах, че още една колежка чака бебче, поговорих си с колегите и стигнах до извода, че бях по-готова за всичко преди един месец. Нощем пък като ставам да пишкам все се тревожа, че може да ми изтекат водите ей така. С ММ имаме план за действие във всяка ситуация, за бебчо всичко е готово, само матрачето не сме взели, но това ще се случи до няколко дни. Само дето страха си е страх.

# 127
А аз се моля да родя вече, че термина е след седмица,а аз нямам никакви индикации за раждане 😁 бебето е тооолкова високо и му е толкова комфортно вътре,че май ще си остане там. 😁

Честити нови бебчета, нека бъдат живи и здрави ! Hug  на мен от болницата ми казаха да не бързам с аптечката, защото те изписвали какво точно да се купи според бебето.

Не знам нормално ли е , не е ли... но ме обхваща една тиха паника за раждане, изписване... гледане вкъщи Cold Sweat първо и много чакано бебче е , но започнаха и едни странни сънища. Кажете ми, че не съм единствена, че ми се реве Confused

Видя ли? По-горните постове са доказателство,че определено не си сама! Simple Smile Всичко ще бъде наред и всички ще се справим,няма как да е иначе Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 16:09 от AnMary

# 128
  • София
И мен започна да ме обзема страх най-вече покрай раждането, страх ме е дали ще отида навреме в болницата, дали ще мине всичко гладко, дали раждането ще е тежко, страх ме е дали отношението налекарите и екипа ще е окей като съм без избор, страх ме е, че няма да съм пълноценна майка, съпруга и изобщо жена в началото, заради недоспиването. Страх ме е как това всичко ще се отрази на таткото. Днес скочих до офиса и разбрах, че още една колежка чака бебче, поговорих си с колегите и стигнах до извода, че бях по-готова за всичко преди един месец. Нощем пък като ставам да пишкам все се тревожа, че може да ми изтекат водите ей така. С ММ имаме план за действие във всяка ситуация, за бебчо всичко е готово, само матрачето не сме взели, но това ще се случи до няколко дни. Само дето страха си е страх.
Ти щеше да раждаш в Шейново нали?
Не се тревожи, два пъти раждам там без избор на екип. Отношението винаги е било чудесно. Дори последния път, когато отидох вечерта, бях само аз единствена родилка и им развалих почивката. Бяха супер мили..предимно стажанти за мой ужас и само един лекар. Акушерка даже не разбрах имаше ли наоколо. И пак всичко мина, посмяхме се и толкова. Около мен още няколко жени познавам родили там без екип и няма оплакване от лошо отношение.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 15:27 от ditmade

# 129
Момичета, след цяла вечност чакане най-после сме си у нас!
И мен ме тресе страх как ще се справя! То е една шепа човече - 2060гр

Честити бебчета на новородилите мами!

# 130
  • Plovdiv, Bulgaria
Ще се справим, момичета, няма страшно! Аз първия път си мислих такива неща, обаче като се прибрахме и ми се накичиха на главата баби и свекърви и нямах търпение да остана сама с бебка, за да си влезем в режим и да си правя каквото си знам.
Сега ме притеснява как с каката ще се оправя, но определено не искам никой наоколо (само ме изнервят) , само ММ да се прибира навреме, че понякога закъснява и с банята и приспиването ще е зор сама, но ще се оправим!

# 131

Най-накрая, много се радвам Simple Smile Спокойно, ще го преоблечеш 5-10 пъти и вече няма да ти прави впечатление. Успех!

Сега се връщаме от преглед и Диана вече е 3 кг. и имаме разрешение да излизаме, но далече от хора и магазини.
Та утре на 40 дни ще ни е първата официална разходка.

# 132
Страхотни новини момичета Heart Heart Eyes
Наслаждавайте им се и ги гушкайте. Hug

# 133

Браво Sunshine, много се радвам за вас! Най-накрая заедно Simple Smile

# 134
Благодаря ви момичета , хубаво е да знаеш че не си сам в своята тиха лудост Grinning

Общи условия

Активация на акаунт