Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 412
  • 709
  •   1
Отговори
# 210
Честито на бебе Васил! При мен на тоновете, ако не шава е около 140,а като започне става повече. Прилагам тоновете от вчера, когато не се спря, чак ме накараха да се завъртя да не му станело нещо.

# 211
При мен са от околко 130 до 170

# 212
Cheburita, Честита рожба! Нека бъде здрав и много щастлив!
На тонове бях два пъти. Първият път бяха между 125-175,миналата седмица 140-160. Тази седмица още не съм ходила. И двата пъти не шаваше много😃

# 213
Два пъти правихме тонове и бяха около 145, а шаваше доста. Чувала съм, че уж момченцата са с по-ниски тонове, а момиченцата с по-високи.

# 214
  • WonderLand
Cheburita, честито бебче, жив и здрав да ти е!

Аз тъкмо се връщам от тонове, всичко е наред според доктора, вкъщи ще погледна какви са стойностите. Както вървеше голям сега е забавил растежа и си отговаря точно, даже е назад с ден - два, та доктора отсече, че съм за нормално раждане. В 38гс каза, че ще ме гледа за разкритие. Плацентата вече е втора степен и при мен. Иначе на тоновете се отчете една контракция, която изобщо не усетих.

# 215
Danito87, екстра са ти тоновете. Гледат се няколко показателя - среден пулс, който да е между 120 и 160 и да има покачване на пулса с поне 5 удара при активност. Опасно е спадането на пулса, както и среден под 120.
Едната ми бебка не е много активна и пулса и е малко над 120,  а другата е диване като твоето и подскача над 160, като средния е около 150.
Мен ме притеснява, че последните тонове въпреки движението, не качваше пулса, но утре ще видим какво се случва.

# 216
cheburita, честита радост! Много здравичък да расте! Simple Smile Flowers Four Leaf Clover

# 217
Честито на новите мами!
Някъде прочетох за болки в зъбите, не в един зъб ами направо за целия ред - на мен също ми се случва през ден два. Изключително странно усещане.

Извинявам се, може и да досадя вече, но бях питала за отделните болници и теми за тях и ме насочихте към търсачката. Да, но намирам само теми с мнения от 2010 година или по-стари, та започва чуденката аз ли съм кьорава нещо..

Иначе днес съм в 38 седмица, и за първи път бях на отворени врати. Доста неща не знам и хич не знам на какво се надявам, но се надявам този майчински инстинкт да е добро начало.
 Преди седмица на тоновете при АГ-то се отчетоха контракции, а днес в  Тина Киркова нямаше никакви. АГ-то ми каза да започна там да ходя на тонове, защото нали, там ще раждам. Те пък от болницата ми казаха, че принципно не гледали всяка седмица, ами да съм отишла като пренося..
Аз им казах, че все пак ще си ходя, ако въобще издържа до другата сряда де.
Вече започва да става страшно тежко, потно и неприятно. Искам да раждам вече хаха.

# 218
Честито бебче Васил, да е много здраво и усмихнато и бързо възстановяване на мама!
Мен така ме болят зъбите от началото на бременността на периоди, особено няколко, които са по-чувствителни и един с коронка. Освен това венците ми се подуват или пък се отдръпват твърде много. Редувам Сензодин и Парадонтакс и пак е трагедия. Ще мине с раждането Simple Smile

# 219
 Днес бях на ЖК, дадоха ми 45д. болничен и каза от др седмица да меря тонове. В 34г.с планове секцио края на месец Юни. Обаче др ме озадачи май повече няма да ходя на ЖК, така ли е? С баткото моят лекар беше излязал в отпсук и затова не мога да сравня.

# 220
Консултации в 9-ти месец се правят всяка седмица. Също така се мерят тонове всяка седмица при най-малкото съмнение за проблем (плацента, води, изоставане в качването).
Тоновете са за потвържение/отхвърляне на евентуален проблем, но ако се хване нещо на тонове, обикновено е късно и трябва да се реагира веднага. Затова настоявайте да ви преглеждат всяка седмица.
По Здравна каса не съм сигурна, че се покриват ежеседмичните прегледи, но на две седмици - да. Все пак проверете.

# 221

Мен това много ме дразни, че само гледат да си пробутат секциото без съществени показания, едва ли не това е козметична процедура, а не операция. 🙄 Все едно нашите майки не са преносвали и не се е случвало да раждат големи бебета.. ей ни, на, живи и здрави сме.
А то при мен случая е, че аз имам диоптър, ама съм си направила изследвания и консултация специално с очен лекар за това и той има дори писмено становище, че няма проблем за нормално раждане. Ама АГ сега иска да се презастрахова и затова е цялата драма. На запад, обаче, диоптърът изобщо не е фактор за секцио, имам позната с 6 диоптъра си отиде за нормално раждане.

Честно, това за диоптъра ми е много неясно. Та аз как раждах нормално с моето късогледство?? -1.5 и -0.5 ми се водят, но през бременността съм убедена, че са ми се увеличили на някакъв етап, защото неща, които по принцип виждам, в един момент започнах да недовиждам 😁 Иначе за секцио моята лекарка беше против, но вероятно при мен не е имало основания за такова. Единственото, което ми идва на ум е да говориш с лекарите много, много подробно. Защо смятат, че нормално не може, на какви основания, смятат ли, че ще получиш разкъсвания, какъв ти е размерът на таза, голям ли е, малък ли е, епизиотомията вариант ли е да се прави... ей на тези въпроси би било хубаво да получиш много подробна информация, за да обосновеш за себе си решението им. Каквото и да решат, ти трябва да имаш доказателства, че това е най-правилното решение.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 18:27 от emkaemka1

# 222
  • Плевен/Пловдив
Честити бебче Васил 🌹 здраве и късмет 🍀
Снощи имах контракции и болка държаха  дълго време. Но вътрешно не усещах, че е време да отивам към болницата. Днес се помъкнаха към д-ра. Скара ми се, че не съм отишла снощи. Направи ми преглед, нямам за сега никакви индикации за родова дейност/ бебка е високо и разкритие няма/ а мен си ме боли кръст, ниско в яйчниците. На тонове слаби контракции и пулса на бебка добре си беше. Дълго бях на магнезий и нош па. На системи и т.н. и сега вече в 38 г.с. се чудя как ще излезе това бебече?
Тежи ми, трудно вървя задъхваме се, а тази жега ще ме умори. На 03.06 съм пак на тонове пък да видим Simple Smile

# 223
Плановото секцио го правят точно защото бебето е голямо и смятат,че ще има проблем при нормално раждане. Това е една от най-разпространите манипулации на лекарите, за да убедят родилката за секцио. Коя жена не я е страх от трудно раждане
... А лекарите използват довода :" голямо е - трудно ще го родиш" Sad
Слава богу моята АГ не е такава... Казва : " върви големичко...ама нормално ще раждаш , така го виждам аз " 😁

А то лесно раждане има ли? Всяко раждане през нормалните родови пътища е трудно.

# 224
При мен проблемът с очите се оказа не в диоптъра /0.75/ и астигматизма, а в състоянието на ретините. Имала съм множество руптури в приферията на ретината и поради тази причина ми препоръчват категорично секцио.

Общи условия

Активация на акаунт