Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 380
  • 709
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,чета ви от доста време ,бях с термин 12.06 ,на 05.06 се роди Кристиана 3,500кг .Въпроса ми една мама преди време разказа за проблем със съпруга ѝ след спинална упойка,тъй като и аз бях с такава и сега съм със страшно главоболие вече трети ден,дали тя може да сподели колко време продължи при съпруга ѝ това неразположение ,защото наистина е мн неприятно и болезнено
Пии много вода за да изкараш по-бързо упойката. Аз с предното секцио бях с такова главоболие около 10тина дни след секциото продължи. Провери си и кръвното. Май зависи това главоболие дали е планово или спешно секцио. Първия път беше спешно и не са ми вливали банки преди това, а на второто ми сложиха и казаха, че това е да нямам главоболие.

# 616
За съжаление мен ме държа 7 дни. На изписването бях като лайно, без извинение!

# 617
  • WonderLand
На училището за бременни ни обясниха, че това главоболие от спиналната може да продължи до 3 месеца, но ако не се повлиява от аналгетици или е много силно можем да се върнем в болницата да ни пуснат системки, от които да се повлияе. Обикновено обаче до 2 седмици отминавало.

# 618
Момичета,вие усещате ли бебко в корема постоянно или на някакви интервали,вече съм 39 г.с. ,но има доста дълги интервали ,даже някой път по цял ден и не усещам движения, най-често вечер се усеща, но някой път се притеснявам, иначе ходя всяка седмица на тонове и всичко е ок, плацентата ми е предна ,знам че това влияе, но някакси не ми е спокойно като часове наред не усещам движения.

# 619
Благодаря много,планово беше ,вляха .и три банки преди и още една след ,ще чакам да премине ,но е мн неприятно покрай грижите за бебка.

# 620
  • WonderLand
Момичета,вие усещате ли бебко в корема постоянно или на някакви интервали,вече съм 39 г.с. ,но има доста дълги интервали ,даже някой път по цял ден и не усещам движения, най-често вечер се усеща, но някой път се притеснявам, иначе ходя всяка седмица на тонове и всичко е ок, плацентата ми е предна ,знам че това влияе, но някакси не ми е спокойно като часове наред не усещам движения.

Усещам го, но не постоянно. Има периоди на затишие, когато е по-кротък и не мърда, има периоди на повече активност обикновено вечер. Щом го усещаш бебето всеки ден значи всичко е наред, не се тревожи. Нормално е движенията на тоя етап да са по-малко и по-леки. При нас зависи аз какво правя, ако си почивам повече е активен, ако пътувам, ходя, разхождам се или правя нещо друго е по-поспалив.

# 621

Аз утре влизам в 39 г.с също съм с предна плацента и от известно време го усещам доста по-рядко, но предполагам просто, че вече му е много тясно. Успокоявам се, че всяка сряда когато съм на тонове ми казват, че всичко е наред и тоновете са чудесни.

Малко остана, пожелавам на всички ни леко доизкарване на последните тежки седмици, които са придружени с много неразположения! Blush
На вече родилите честито, пожелавам бебчетата ви да са живи, здрави и много усмихнати! Heart
Давате ми кураж, като чета щастливи постове за нови бебчета, покрай вас имам чувството, че като дойде момента ще съм повече щастлива от колкото изплашена.. наумила съм си да си мисля само за това как ще го гушна и как ще ви се похваля след това! HeartKissing Heart

# 622
И аз днес това си мислех. 37+2 гс съм, но днес празнувахме рожден ден на каката, цял ден на крак, насам натам. И не усещам бебка толкова много, както когато си лежа. Усещам я, но не е много активна. И аз се притеснявам, но явно им утеснява вече.

# 623
Аз съм 37+6 и определено зависи не само какво правя, а и какво ям. Хапвайки шоколад става по активна, днес и кихнах няколко пъти и се размърда с два три крака, като се сетих, че така на първата фм ме караха, за да под скочи.

# 624
Моето до скоро не спираше да мърда по цял ден, сега действително има периоди на затишие, които ме стряскат, защото даже да се опитам да го размърдам не иска- нито като го побутна, нито като си сменя позицията или се разходя. Но после пък като се активира става страшно, буквално вече си боли като ме срита Simple Smile в 38+4 съм.
За спиналната си спомням от анестезиолог, който водеше лекции за упойките, обясни подробно на какво се дължи това главоболие (нещо с разликите в налягането на кръвоносните съдове май беше) и каза, че ако се пие много вода минава за около 3-5 дни и е нещо като махмурлук. Но до колко е вярно не знам. Пожелавам ви да минава бързо, че то не е живот с главоболие, операция и новородено.

# 625
Момичета,
на 08.06.2019г. проплака и моят дългоочакван син Велизар 3,310кг и 50 см. Беше планувано секцио за 10.06, но той сам си избра кога ще се роди и определено ни изненада Simple Smile

# 626
Tsonito,Честита гордост! Нека бъде здрав и много щастлив!🍀

# 627
Tsonito честито! Да е жив и здрав Велизар!💙

# 628
Здравейте, момичета! Май ставаме доста с бебчета на 8ми! В 17:21 проплака и нашето съкровище - Георги, 3750гр и 53 сантиметра! Термина ми беше на 5ти, доки реши да го предизвикаме, родих нормално, без упойка 🙂

# 629
Здравейте, момичета, чета ви, но нямам много време да пиша, докато ви наваксам толкова много бебчета са се появили - да са живи и здрави, щастливи, послушни и много да радват мама и тате! На всички майчета бързо възстановяване! ❤🤗🌻
Нас ни задържаха в болницата и ни изписаха чак на осмия ден. Вече четири дена сме си в къщи, но бебче го боли коремчето, плаче, присвива се и постоянно сме на ръце, мисля че има разстройство и се чудя какво да правя. Казаха, че е от антибиотика, който са му давали в болницата, та сега почнахме пробиотик, дано помогне.
На чакащите майчета искам да кажа да не се страхуват, всичко минава и се забравя, като си гушнете бебчетата, вече само те ще са важни, само от време на време ще си спомняте какви притеснения сте имали, ще чувствате облекчение и ще ви се струват толкова далечни. Последните дни, преди да се роди малкия, така се бях изтормозила и аз и така се радвам че вече всичко премина по един или друг начин, вкъщи сме си и си се гушкаме с бебчо. То пък сега имам други притеснения с него, но няма как.
След секциото на третия ден аз вече се чувствах по-добре и горе-долу се движих нормално, сега вече нямам болки само леко ме опъва отвреме-навреме. При мен също имаше много гадно главоболие, предимно отзад в тила, чак имах шум в ушите. Казаха, че е от упойката и да пия много вода - мина ми за около три дена.
Кураж на тези, които им предстои и леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт