Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 432
  • 709
  •   1
Отговори
# 225
Cheburita, чета мненията наред и докато стигна до последното .... Simple Smile Честито бебче и бързо въстановяване! 🍀🥰🦋

# 226
При мен проблемът с очите се оказа не в диоптъра /0.75/ и астигматизма, а в състоянието на ретините. Имала съм множество руптури в приферията на ретината и поради тази причина ми препоръчват категорично секцио.
Добре де, а за очен преглед кой ви насочи, проследяващият по здравна каса или лекар на частно? Питам, т.к. моят на частно го отсвирих отдавна, а този по каса и дума не е обелил за очен преглед...

# 227
Честити нови бебчета и от мен. Simple Smile
Да растат живи, много здрави и много щастливи Heart

Аз вече съм 36+2. Вече ми следят тоновете всяка седмица. Днес си бяха в норма. В норма са ми и водите, плацентата била добра. Бебето е към 2 800, седалищно.
Междувременно ходих и на очен лекар за измерване на налягането на очните дъна и там всичко е наред. Няма противопоказания за естествено раждане, ако се стигне до такова, въпреки лазерната корекция на диоптър - 4.5 - 5 преди четири години.

Във вторник съм на консултация при доктора, при когото ще раждам, и най-вероятно ще насрочи дата за секцио. Освен седалищното прилежание на този етап другият фактор, накланящ везните към Цезарово, е възрастта ми - 43 години. Ако трябва да съм честна, май и го предпочитам. Оставила съм, обаче, докторът да прецени кое би било най-удачно за мен и бебето.
🍀

Добре де, а за очен преглед кой ви насочи, проследяващият по здравна каса или лекар на частно? Питам, т.к. моят на частно го отсвирих отдавна, а този по каса и дума не е обелил за очен преглед...

Поискай си направление от АГто по ЗК. Кажи, че трябва да се консултираш с очен лекар и да приложиш становището му към документите за родилното. Не би трябвало да ти откаже.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 16:27 от AnMary

# 228
Руптури на ретината какво означава? Аз имам супер много "мушички" и миналата година, когато ходих на очен мисля, че точно това написаха, но не пазя амбул.лист., тогава не бях бременна и нищо не ми споменаха при евентуална бременност и раждане. Само ми казаха, че нямало данни за отлепяне и нямам светкавици само мрежа от мушички. Тоест в такива случаи не се препоръчва естествено раждане заради възможно отлепяне на ретината ли при напъните?

# 229

Поискай си направление от АГто по ЗК. Кажи, че трябва да се консултираш с очен лекар и да приложиш становището му към документите за родилното. Не би трябвало да ти откаже.
Така и ще направя. Попринцип нямам съществени проблеми със зрението, но ми се струва несериозно да не ме насочат към очен преди раждането.

# 230
Честити нови бебоци! ❤

И аз днес бях на тонове, но стигнаха до 180 и ми казаха да хапна и пак да се върна за още едни тонове. Лекарката ест. нищо не обясни, сама си направих изводите че от високия пулс не са ок, вторите тонове са добри ми каза и изчезна нанякъде. Нищо не ми каза кога на преглед, какво що и аз си записах направо час за другата седмица за да ме прегледа, че ако чакам на нея да ми каже... Не знам само за контракции дали отчете уреда, май имаше на вторите тонове някакви леки ама тя нищо не каза. Не знам защо беше толкова учестен пулса на първите тонове, не бях пила кафе, бях си закусила...

Иначе ето снимка от вторите тонове, реших да си ги снимам преди да и ги дам:

Това най-отдолу отчита контракциите предполагам 🤔

# 231
Руптури на ретината какво означава? Аз имам супер много "мушички" и миналата година, когато ходих на очен мисля, че точно това написаха, но не пазя амбул.лист., тогава не бях бременна и нищо не ми споменаха при евентуална бременност и раждане. Само ми казаха, че нямало данни за отлепяне и нямам светкавици само мрежа от мушички. Тоест в такива случаи не се препоръчва естествено раждане заради възможно отлепяне на ретината ли при напъните?
Аз също имам тези ужасни мушици, ходих при двама очни за котсултация и те не са пречка за естествено раждане.

# 232
И аз имам мушици. Не са проблем при естественото раждане. Чувала съм, че е важно при напъните очите да са затворени.

# 233
Аами аз имам и мушички и светкавици, не съм много компетентна кое за какво е индикация, затова се доверявам на лекарското мнение. Не е лошо за всеки случай един преглед, който има подобни симптоми. А понеже съм с очила и оттам тръгнаха нещата за преглед...

# 234
  • София
Аз съм късогледа, около 0.75 и 1.25 са ми диоптрите. С първата бременност ме пратиха на очен, но сега не съм била.

# 235
Няма значение дали има диоптър или не. Хубаво е да се направи очен преглед. От значение за начина на раждане е състоянието на очните дъна и ретината, както и очното налягане. При естествено раждане, от напъните може да се получи отлепяне на ретината и т.н. За да се извърши такъв очен преглед се разширяват зениците, така че имайте го предвид и не ходете сами на прегледа.

Cheburita, честито! Живо и здраво да ти е детенцето! 🍀

# 236
На мен никой не ми е следил тонове , а съм в 38+4 , утре съм на преглед да видим

# 237
Честито бебенце, Чебурита Simple Smile

# 238
Ако има някой да докупува нещо - днес и утре има 20% на всичко в rayatoys.

# 239
Я да попитам, аз се следя на частно, но другата седмица АГ няма да я има и ме прати на тонове в Майчин дом. По принцип ще раждам там без избор, но незнам трябва ли да нося някакво направление или нещо и какво да кажа.
Аз ще раждам тук пратиха ме на тонове ли? И къде трябва да отида на регистратура ли и плащат ли се? Някой ако знае ще ми е много полезно.

Общи условия

Активация на акаунт