ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 10 - След финала

• 43 549
  • 624
  •   1
Отговори
# 90
Осиновяването е тромава прпцедура, трябват няколко месеца. Дори да е бил наследник ,при осиновяване губи наследствени права. Единственият вариант е непълно осиновяване.
Чакали са Фани да полудее, за да отнемат правата над детето и да могат да го пуснат за осиновяване, оттам докато се задвижи процедурата още няколко месеца поне и така..

# 91
При пълно осиновяване не наследява нищо от биологичните си родители за в бъдеще т.е след осиновяването, а в случая Асен го е придобил като наследство и след това е бил осиновен.

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 12:15 от Organza

# 92
  • Там,където се събуждам щастлива.
Подготовката за професията полицай включва и психология - така излиза, че най-малкото Филип е бил ужасен некадърник да не усети семейната динамика.

Според мен Филип в дадения период въобще не блестеше с невероятни полицейски качества. В една от сериите дори Мия каза, че има потенциал, който не е развит. Дори Асен му каза, че винаги е търсел на погрешното място. Мия, май, дори виждаше в Донка (ако не се лъжа) повече професионални качества отколкото във Филип. Станал е полицай, защото е престижно за дете на човек с власт.

Тъжно е, че знаем наполовина историята след 1944. Всъщност не тъжно, а е престъпно, че не се изучава истината. Така расте поредното поколение, което знае твърде малко. И за насилствени отнемания на имоти, малтретирания, разбити хора и т.н.

# 93
Не мога да разбера защо е било това побъркване на Фатма и осиновяване на чуждо дете точно за този имот. Партиен секретар е бил и после прокурор, трябвало е само да поиска и са щели да му дадат. Може съседно място, може по- нататък, но да гледаш цял живот, без да обичаш и искаш, чуждо дете от друга религия, само за имот е глупово измислено. Отглеждането на Асен е струвало на Чанови колкото 10 такива имота по онова време. Не е домислено добре.

# 94
Могат да действат от негово име(включително да продават),защото е малолетен. Всъщност тук има 2 института за осиновяване - пълно и непълно. Ако приемем,че осиновяването е пълно то между осиновеният и осиновителите възникват права и задължения като роднини по произход. Има разлика при придобиването на имот по наследство и при завещание.
Когато малолетно дете е собственик на имоти, скъпи вещи и големи парични суми, разпореждането с тях става само с разрешение от съда, независимо дали живее с биологични родители или настойници.
Според мен, понеже Сабри е отказал да подпише доброволно, че продава имота си, след като са го убили, без значение умишлено или защото са прекалили с разпита, така както са фалшифицирали смъртния му акт, така са фалшифицирали и документ за продажба на имота. Фатма е натикана в лудница и обработена, за да не задава въпроси и да не се разчуе, а детето е осиновено от Чанови като проява на някакъв "морал", че са се погрижили за горкото сираче. Гадна история.

# 95
За мен пък си е ок историята с имота. Да се поставим на мястото на Чанов - човек с огромно его, все повече власт, усещане за превъзходство над останалите. Харесал си парче земя, дай покрай другата работа - разпитите във възродителния процес, да си го вземе. Смъртта на Сабри не е била планирана. Каракехайов и Манолов са се престарали. Е, голяма работа. Ама сега след толкова усилия, няма да се отказваме я. Само че проблем - Сабри вече не може да прехвърли имота. Жена му не е много наред и с нея не става. Какво остава - малкия. Хайде Фатма в лудницата и без това си е за там.  Рамаданова все пак да се погрижи тя там и да си остане. Момчето - ми що да не го приберем. Хем имота ще вземем, хем ще сме добри самаряни - ще го направим човек, ще го “поправим”.
Чанов нито за миг не съжали за действията или думите си, не се разкая - едва ли не се възприемаше над всички и това в неговото безскрупулно съзнание оправдаваше постъпките му.

# 96
  • Другата България
И за мен си е ок историята с имота.

# 97
Всичко е скалъпено - Фатма си е наследник при всички положения, няма значение луда или не.

# 98
  • Другата България
И какво като е наследник? Тя ще е в лудница до живот, нито ще ѝ трябва имот, нито ще се възползва реално от него.
Това е била и задачата на Рамаданова - да осигури вечния ѝ престой в лудницата.

# 99
Мисля, че малко търсене под вола теле стана работата. Все пак това не е документален филм, има и художествена измислица. Какво значение има кой кога е станал наследник? Взели имота, подправили примерно документите, смилили се над детето и решили да го отгледат. Толкоз. Можело ли партиен секретар да е прокурор - това ли е най-важното? Ако всичко е 100% както е в реалния живот, няма да е интересно. А който иска реалност, по Нова рекламират ново риалити от есента.
Не съм върл фен на сериала, краят за мен не беше "уау", но това взиране е прекалено.

# 100
  • Другата България
 Grinning Абсолютно прекалено, ама нали трябва да се намират кусури?
Аз и за други несъответствия се сетих, но предвид казаното по-горе хич не задирям, това наистина е филм, не реалити формат. То и в реалитите има нагласени неща де, та ние тук сме се хванали да ги нищим...

# 101
Бе то ясно - трябва да чешем езиците с нещо, че вече няма сериал Joy
Поне докато не обявят началото на снимките на новия сезон.

# 102
Предвид жестокостта, с която се е отнасял Чанов към Асен, мотивите му за осиновяването са сесвеждали само до придобиване на имота май и нямат общо с проява на самарянски чувства или някакво раЗкаяние.
За мен беше малко недостоверно, че Мия не уби Асен или не извика подкрепление оо бякакъв начин. За Филип той може да е брат и да има колебания, но за Мия не би трябвало.

# 103
  • Street of Dreams
Значи така, Росита - ходиш сама да го търсиш я пещерата, а? Тайничко да ни го отмъкнеш. Сигурно си го намерила и не казваш. Пък ние скърбим.

За останалите - това е шега! Видях че е станала дискусия пак. Поне 5 от 10 теми минаха в това някой да изцепи някоя глупост и после 52ма човека да се включат - не бе, не вярвам да е бебето на Донка. Joy

# 104
  • София
Те са убили човек, фалшифицирали са смъртния му акт, вие се чудите как са присвоили имота. Дори не им е било нужно да осиновяват Асен. И да, по онова време имаше и частни земи. По селата всички къщи и места върху тях си бяха частни. В ТКЗС - то отиваше само земеделската земя, но в по-неплодородните райони дори тя си беше частна. Голямото присвояване е станало веднага след 1944, тогава и от градовете са изселвани хора. За мен е ясно, че филмът е художествена измислица и подобни случки са били изключения, а не норми. И какъв е проблемът партиен секретар да стане прокурор?

Общи условия

Активация на акаунт