ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 10 - След финала

• 43 627
  • 624
  •   1
Отговори
# 210
Ако Асен е незаконно дете на Чанов, а майката туркиня е прогонена от семейството си заради това, любовницата на Чанов я натиква в лудница и я съсипва с лекарства, за да не пречи на кариерата му, а ченгетата си затварят очите за случилото се и пласират детето за осиновяване на някави лоши хора, Асен пак щеше да бъде толкова травмиран и изчаткал, че да има мотив за страховити убийства. Но тогава можеше да си е действащ полицай и колега на Филип, а не негов брат. Мисля, че така щеше да се завърже по-готина и достоверна интрига. Simple Smile

# 211
Когато гледам филм предпочитам да следва някаква логика.
Филма все пак не е представен като фантастика или приказка.
До. В чуждите продукции има повече логика.
Може малко по _спокойно да го даваш. Все пак е само един филм. 😜
По какво разбра, че съм развълнувана?

# 212
Това,
https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7469990,
вярвам, че ще ви е интересно - интервю с Христо Петков!
В него разказва, за каква роля се е явил на кастинга и имало ли е втори финал!

# 213
Достатъчно достоверно си беше представено. Дълбаете, за да откриете  грешки.
Сабри не се предава лесно и умира, Емре каза, че жена му не е била добре и използват това за да я вкарат в лудницата. Детето е в дом. Чанов взима детето от дома. Сложете към това комунистическия режим и възродителния процес. А относно апетитността на имота - той е искал да го получи "доброволно", нататъшното развитие е лошо стечение на обстоятелствата и драмата откъдето тръгва сценария.
Относно пасивността на Мия - защо беше повтаряна многократно историята със съпруга и, би ли допуснала втора грешка. А и това си е семейна драма, за мен нейното държание си беше уместно.

# 214
Аз лично не мисля, че дълбая. Много ме грабна сериала и имах високи очаквания за финала. Историята за имота и осиновяването за мен е ок. Не е ок разни дребни недомислици, които не е толкова сложно да се изпипат. Някои примери са намушкването на Краси, приспивателното с перфектен тайминг, непрофесионалното отношение на полицай и агент на ДАНС и най-вече такива изкусни зверски убийства и накрая, за най-лошия Чанов, бърза смърт с куршум в сърцето Thinking И защо Филип не застреля в ръката Асен да го обезвреди, абе цялата сцена с тия престрелки беше бошлаф.
Все пак е въпрос на лично мнение, не може всички да се превъзнасяме, можеха малко да се постараят за финалния епизод според МЕН, а не да подценяват бг публиката. 

# 215
Предполагам, че целта на Асен не е била Филип и Мия да се събудят толкова бързо и да го настигнат в пещерата. Сигурно по план е трябвало бавно и мъчително да убива стария Чанов, но не му се получи. Като на кино, както се казва.Simple Smile

# 216
  • Другата България
Аз съжалявам само за това, че накрая нямаше ретроспекция как е извършил всичките убийства.

# 217
Да се опитам пак да обясня какво е недомислено - налага се Чанов да осинови Асен, за да придобие законно имота.
Т.е. все пак се знае кой е Асен.
Но не съвсем. Защото пък уж никой не знае какво се е случило с детето на Сабри.
А и щом времената са смътни - Сабри умира, взимат Асен от майката и тя полудява. Защо му е на Чанов да осиновява Асен, след като НИКОЙ не знае кой е. Няма шанс да дойде след време да претендира за имота. Не, че не може и да се фалшифицира продажбата на земята за евентуални бъдещи претенции.

# 218
  • Другата България
Наистина ли е толкова важно това, че вече няколко пъти се споменава?
Филм е това, не документална поредица.

# 219
Като цяло  творческият колектив ме изненада приятно , защото след забатачването на ОЖ , не очаквах  бог знае какво .
Доста неща са недомислени , но ми беше интересно да го гледам . В чест на истината не бих  гледала  повторно дори отделни епизоди , за разлика от други филми , които са ми били интересни .
Аз съм била  вече разумен човек в "онези мракобесни времена" преди демокрацията  и не беше  толкова зловещо . Сега  наблюдавам също много големи извращения и далавери /особено с "придобиване" на имоти/. Но това е  политически въпрос , трябва да се харесаш ...

.....Все пак е въпрос на лично мнение, не може всички да се превъзнасяме, можеха малко да се постараят за финалния епизод според МЕН, а не да подценяват бг публиката.   

# 220
Мери - ами за мен е важно. По принцип ме дразнят такива неточности и в други филми. 😜
Беше обявено като нещо ново за България. Затова и въпреки, че почти от средата на епизодите всичко сочеше към Асен, лично аз го изключих. Само заради заявките за нещо неочаквано. Затова и посочих Филип. Защото очаквах изненада, друг развой. Нещо. Абе като "Мостът". ☺️😁

# 221
  • Другата България
 Laughing Така де, ама за мен е наистина нещо ново за България. Затова и гледам да не задирям толкова, а да им се радвам.
И аз бях сигурна, че е Асен, дори мисля, че писах. Peace

# 222
Laughing Така де, ама за мен е наистина нещо ново за България. Затова и гледам да не задирям толкова, а да им се радвам.
И аз бях сигурна, че е Асен, дори мисля, че писах. Peace
Да де. И аз бях сигурна, че е Асен, но никога не го споменах, защото очаквах нещо изненадващо. Затова и заподозрях Филип, Чанова и кой ли не - само не и очевидния. 😜 😂 😂 😂

# 223
Според мен е супер, че има дискусия! Друг бг сериал досега не ме беше накарал да го следя, камо ли коментирам.
Дано сценаристи и екип четат, критиките на феновете дори и субективни са полезни. Знам със сигурност, че на запад/САЩ си имат хора, които следят форуми за нагласата на публиката и се вслушват.

Хора аз даже мама Чанова заподозрях Grinning мислех, че са екип с Асен нещо такова.

# 224
Да се опитам пак да обясня какво е недомислено - налага се Чанов да осинови Асен, за да придобие законно имота.
Т.е. все пак се знае кой е Асен.
Но не съвсем. Защото пък уж никой не знае какво се е случило с детето на Сабри.
А и щом времената са смътни - Сабри умира, взимат Асен от майката и тя полудява. Защо му е на Чанов да осиновява Асен, след като НИКОЙ не знае кой е. Няма шанс да дойде след време да претендира за имота. Не, че не може и да се фалшифицира продажбата на земята за евентуални бъдещи претенции.
А кой е казал,че никой не знае чие дете е Асен? Знаели са естествено засегнатите институции. Това дете нали е имало акт за раждане,в който са посочени биологичните му родители.Тоест документално се е знаело чие дете е Асен. За широката маса(Емре и др.) не е било ясно само какво се е случило с това дете след смъртта на Сабри и изчезването на Фатма.

Общи условия

Активация на акаунт