Ще имам близнаци! Тема с продължение 36

• 70 618
  • 822
  •   1
Отговори
# 180
Към вече родилите: как се справихте първата седмица? Нас ни изписват утре и съм пред нервна криза вече от недоспиване, а вкъщи няма нищо за ядене, нищо сготвено, нищо купено (мъжът ми нормално е изхабил всичко що е имало за 5 дена сам). Мисълта че това ще ми коства още някой от малкото ми свободни часове ме побърква!!!
При вас как мина организацията?

Аз още не съм родила, така че мога само на теория да говоря... Няма ли роднина (майка, сестра, леля, свекърва), които биха могли да помогнат? Аз на моите майки съм казала, че ще искам помощ най-вече с чистене и готвене, другите неща искам да се науча сама да правя. Или някоя добра приятелка би могла да съдейства? Поне по магазините вече има доста опции - пици, полуготови храни или направо витрини с готови ястия. В нашия град има няколко добри места с домашна кухня и не е много скъпо. Можете да си намерите и някое ресторантче с обедно меню, което да доставя до дома. Аз сега така правя, защото вече ми е прекалено тежко, за да готвя. Но като цяло мъжът ще трябва активно да се включи, дори и да не умее да готви. Моят от месеци знае, че вечерята, дали ще е готвене или купуване, е негово задължение.

# 181
Впрегнете бащата. Да се пазарува не е толкова сложно. Моя мъж готви, пазарува и чисти. След като родих дъщеря си не ми беше до готвене. Майка ми беше 2 седмици с мен да помага и после таткото пое щафетата. Живот и здраве с близнаците ще е нещо подобно.

# 182
rozova_cheresha,и при мен е така - застава на една страна,но това си е от наместване на бебчетата според мен.😊

# 183
Може би моите представи са малко чалнати. От една страна ми се иска бащата да е по-ангажиран с децата, а аз да мога да се откъсвам от тях. От друга страна пък не искам и бабите да се мотат. Едната стои и ще чака на повикване, ама трябва някак си да се оправим само аз и мъжото. Иначе и аз се сетих за варианта заведения или готова храна, но се опасявам, че ще я закъсаме откъм финанси

# 184
Майка ми беше при мен първите дни, мъжа ми пазареше. Аз и тя се справяхме с лудницата с децата, но така или иначе седмиците след изписването са най-трудни.

# 185
Може би моите представи са малко чалнати. От една страна ми се иска бащата да е по-ангажиран с децата, а аз да мога да се откъсвам от тях. От друга страна пък не искам и бабите да се мотат. Едната стои и ще чака на повикване, ама трябва някак си да се оправим само аз и мъжото. Иначе и аз се сетих за варианта заведения или готова храна, но се опасявам, че ще я закъсаме откъм финанси
Зависи от кой град си и дали ще намериш нещо квартално, в което цените да са добри, а на някой места правят и 20% на обедно меню или заведения тип закусвалня след 16;00 часа (часа д примерен.. поне за Пловдив има такива заведения)

# 186
Само аз и мъжът ми ли не си представяме нещата чаак толкова трудни? 😂😂😂 Може би защото сме абсолютни индианци по темата и тънем в сладко заблуждение..😂 Някак всички около нас ни казват,че първият месец е най-лек като цяло тъй като бебчетата спинкали през повечето време и не ми е минавало през акъла,че чак и за ядене време няма да ни остава.Като цяло помощта ,от която най-вече ще имаме нужда според мен ще е някоя от бабите и дядовците да ги заглежда,докато си вземем въздух за час - два извън къщата,за да не превъртим😂 (но това по-натам). Да ни се бутат иначе,докато ние сме си вкъщи мисля,че биха ни изнервили допълнително,но ще видим. Simple Smile

# 187
Бабата естествено идва докаго бащата е на работа. Не съм фен нонстоп над главите.
За ядене има време, за готвене не особено. Най-важното е да се изгради режим на децата, по възможност еднакъв. Иначе все има някой да яде или будува и особено нощем хич не е добре.

# 188
Аз за това поне съм спокойна,мъжът ми работи до обяд,моята работа е също до към обяд (от вкъщи е и като се оцаферя си започвам) и няма да се налага много време с бабите да прекарвам (свеки имам впредвид де,тъй като тя много обича да налага мнение 😂)
Иначе за режимът-дано успеем да им изградим еднакъв такъв,много би ни улеснило!

# 189
Ами първите месеци много от вас, които ще имат "удоволствието" да кърмят, ще спят по 40 мин през 2 часа(евентуално). Няма и да се сещате, че не сте яли 😄 А за почивка извън дома...трудна работа, освен, ако няма сладкарница под блока, в която сте склонни да прекарате заветните 40 мин, вместо в леглото. Но не е невъзможно- при нас майка ми дойде уж за 3 дни, но още на деня след изписването и казах да спре да пречи и да бута водичка със захар на децата и "командировката" и беше преждевременно прекратена. Та вече 14 месеца оцелявам без помощ, но си признавам, че първите 4 месеца ми бяха кошмар, от който (за щастие) не си спомням много 🤣

# 190
Стига сте се филмирали ще се справите няма невъзножни неща.На нас майка ми ни помогна точно 15дни от раждането на близнаците,и до сега вече 2.7г сами ги гледаме.Колкото повече порастват до към 3г става по трудно,като се родиха си казвах леле те само спят и ядат но това време отмина мн бързо и се сблъсках с реалността мн бързо.Има време за всичко но с много лишение и с малко сън:)  не е болка за умиране.Всяка една секунда си е заслужавала а като се замисля как сме живяли преди децата.

# 191
Бащата има право на 15 дена отпуск от изписването - използвайте го. Иначе в нас беше и майка ми и свекървата и таткото и повече ме побъркаха, отколкото помагаха. Като останахме само с таткото да се грижим за беби, станаха поносими нещата Simple Smile

# 192
  • Бургас
Спрях да кърмя. Пазарувам онлайн всиииичкооо/храна, дрехи, играчки....всичко/ и по много, поне за седмица напред, запознах мъжът ми с няколко доста добро кулинарни форума и вкарах близнаците, каката и нас в режим. Няма управия иначе. Сега вече се знае кажи-речи за седмица напред кой, какво , кога ще яде, сере, спи, играе и т.н.....и аз мога да си организирам спокойно разходки, свободно време, кафенца, тренировки и т.н и да се чувствам човек и жена. Но си признавам, че първият месец с идейните съвети кърми на поискване, беше един малък ад, денонощен. Кърмила съм каката......тея двамата просто не е работа това .........или лягаш и кърмиш и това е и се примиряваш, че само това ще правиш, ако е за теб.....за мен не беше.

Ето например сега изритах бащата с тримата навън щото си знам, в 1 ядат, до 5 спят/ ....това са 4 часа в които аз си чеша ушите най-просто казано Simple Smile /, после в 5 ядат до 7 подскачат, дремват до 8, после ги къпем, в 9 ядат иии лекааа нощщщ, до утре в 6

Моите заприличаха на хора, да ядат и спят и да не врещят, чак след като ги минах на адапте, преди това беше един абсолютен хаос, всеки си яде кой когато си иска, единия с рефлукс повръща и врещи до откат след всяко кърмене, другия кърмата го имаше за вода, ядеше и по пълна доза адапте след всяко кърмене.........да не говорим , че не можеха и да спят нормално, защото огладняваха и по различно време и заспиваха по различно време. А аз просто бях обслужващ и носещ персонал/защото бебето с рефлукс, след всяко ядене се носеше поне 1 час в слинга, иначе връщаше, минах я на антирефлуксно и нещата придобиха друг вид/, включително вечер.........е , не , мерси.

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 14:19 от Cherry^Blossom

# 193
Момичета, аз съм с 3 деца, кака на 7 и близначки сега на 8м.първите месеци сед цедях по 6-7 пъти на 24 часа. И ставахме да храним през нощта в 1 и в 4.някак си умората не я чувствах, бях под адреналин, че бяха недоносени. Но да ви кажа първите 4-5м.са по-лесни, защото бебетата повече спят, в момента ми е доата трудно, много малко спят, готвя вечер, когато мъжът ми си дойде. Чистя, когато той е вкъщи. Нямам помощ др. Мен ме притеснява как ще е, когато пеоходят

# 194
Мадлен, аз се улесних , когато проходиха, защото се занимават и са самостоятелни. У нас също са 3 деца и като се скарат често пускам прахосмукачката и неясно защо, спора спира и всички започват да си играят. Та, така ...чистичко е у нас ,хахахах.

Общи условия

Активация на акаунт