Ще имам близнаци! Тема с продължение 36

• 70 614
  • 822
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
На мен не ми ги сложиха. Една вечер като се бях подула много и ходих по спешност да ме гледат към 34-5 седмица, лекаря там ме пита дали са ми сложили и било време. Когато питах следящият ми каза, че специално при мен няма смисъл, защото вървят големи, а и било рисково при жени с кръвно и с риск от преекламсия/с такъв се водех/

# 166
Аз съм си с по-висок пулс и ниско кръвно и и двата пъти вдигах малко кръвното, което при моя огранизъм много се усеща. Но от 100/60 от гинипрала вдигах 150/100, а пулса ми беше в небесата. Аз лежах за задържане и правихме първия курс с 4×флостерон в 28гс, когато бях със скъсена шийка и наистина постоянни болезнени контракции в продължение на 6 дни, които накрая станаха на 6 мин. и много се притеснявах да бе родя още тогава. След това правихме пак терапия в 32г.с. вече заради съвсем скъсена шийка и вклиняване на мехура, но успях да устискам чак до 35+1. Децата не са имали проблеми с дишането.

Риска при жени с прееклампсия е голям, именно заради страничните ефекти- високо кръвно и пулс. А и в 34-5гс вече няма смисъл от терапия-дробчетата така или иначе са си достатъчно развити. Но ако беше в 30г.с., да кажем, със силно вклинен мехур, то риска от евентуална прееклампсия щеше да е пренебрежим.

# 167
Благодаря на всички за полезната информация и окуражаването! Вярвам, че няма да се наложи такава терапия, но дори и да трябва, ще търпя! Вече съм в режим „айляк”, почивам си повече отколкото правя каквото и да било друго и искрено се надявам момчетата да си постоят възможно повече време вътре! По принцип терминът ми по ПМЦ е 21 август, док каза секцио в края на юли, но от другата седмица започват да записват тонове и се моля да няма много контракции и бебетата да са добре, та да ми позволят поне да вляза в август, но се доверявам на лекарите си и вярвам, че Господ ще се погрижи за тези две чудеса, които ни е дал. Благодаря ви отново, момичета! ❤

# 168
Моля някой да му обясни какво точно е "записване на тонове"
Секциото ми е за след седмица (38г.с.). През цялата бременност съм била веднъж месечно на преглед. Само сега ми се струват последователни прегледи в 35, 36 и 37ма седмица. Била съм в болница с контракции и там ме връзваха всеки ден с едни колани, чуваха се сърцата на бебетата и до колкото знам се отчиташе като на кардиограма и дали има контракции. Мислех, че това са запис на тонове.
Но при следящия ме доктор няма такива неща. Показва ми вече само сърцата, че тупкат и засича потока на пъпната връв, който ми вади на хартиен носител. Това ли е запис на тонове?

# 169
Това, с коланите е запис на тонове. Това, което следящият ти прави е доплер.

# 170
Дай Боже да саа като малката- да проходят преди годинката,да разбират всичко и да слушат като нея(на 1г.3м е без памперс и си казва кога и се ходи) .

Astonished
Може да се приеме като доста извън темата..
Мен - като бъдеща майка на близнаци многоо ме вълнува - как успяхте на 1.3 да се е научила без памперс и да си казва?! Hands Clap
Това ми е голяма мечта!
 Но, когото и да попитам за съвет, отговорът е да не се бърза, да си реши детето само (след 2г, когато обикновено вече е на ясла и едва ли не госпожите го научават или го хваща неудобство от другите деца без пелени и само ги отказва)

Здравейте,много лесно се научи. Почнах да я слагам на гърне януари месец тази година(беше на 10м). Ест в началото по 20/30 пъти на ден,докато разбере и я уцеля какво трябва да прави. Така свикна да е на гърне. И като се стопли и почнахме всеки ден навън-дръжах я да пиша,дръшал съм Яя в банята ,за да свиква с позата за пишкане навън. А сега Май месец махнах памперса-цял ден у нас гола,и постоянно слагане на гърне. Така мина 1 седмица,излизахме и навън без памперс и тя се научи да ми казва като има пиш и така. Не говори,но идва  и почва да ръмжи все едно се напъва да ака. Точно 1 път се изака на паркета и 1 път се напика. За цялото учене. Изобщо не е рано,навремето като е нямало памперси са започвали от 6м. Възраст да ги слагат на гърне,защото на никой не му се е перяло.

# 171
  • София
Здравейте колежки(чакащи двойна радост ☺,

Аз съм в 25 г.с + 5 дни, двуяйчни момченца. Имаме и една кака на 10.

Искам да ви попитам вие имате ли безболезнени контракции -》 стягания в корема без болка? Колко често са? Аз пия     магне доро 2×250 мг, 3×1 но шпа и 1×2 утрогестан някъде от края на 4 месец заради тях. Но последните дни ми се струва че зачестиха... повече от 3-4 на ден, може би 10тина. Трае няколко секунди, корема ми замръзва в различни форми и едно боцкащо чувство все едно ми се припишква. Иначе бебетата си мърдат и ритат доволно и нямам други притеснения. Докторката ми е в отпуск и се опитвам да разбера дали е необходим спешен преглед?

# 172
Не мисля, че са притеснителни тези контракции. Наричат се Бракстън-Хикс и са просто подготвителни. Ако вече има болка, било то долу ниско или в кръста, тогава трябва преглед. Аз също пия магнезий и но шпа, но пак си имам такива контракции. Моите започнаха по-късно сякаш, сега имам поне по 10 такива дневно, но док нищо не казва за тях, явно са си в реда на нещата, тялото се подготвя за раждането. Знам, че болка, кръв, изтичане на води или слузесто течение са притеснителни симптоми и тогава вече трябва да се реагира. Simple Smile

# 173
До 10 е нормално да имаш на ден Simple Smile да поясня само, че не е задължително да има болка- 2 месеца лежах в болница заради безболезнени стягания, разбира се повече от 10 на ден

# 174
Здравей,и аз съм с двуяйчни момчета - 25с и 2 дни. Simple Smile И аз от известно време забелязвам,че позачестиха (иначе от 4ти месец си имам). Забелязвам,че на моменти е като перманентно втвърден корема ми (без болка) и постоянно едно чувство все едно ми се пишка. Диаспорал 300 по 1 на ден пия и Диаспорал 250. Ще питам и аз АГ в понеделник като съм на преглед. Simple Smile

# 175
Към вече родилите: как се справихте първата седмица? Нас ни изписват утре и съм пред нервна криза вече от недоспиване, а вкъщи няма нищо за ядене, нищо сготвено, нищо купено (мъжът ми нормално е изхабил всичко що е имало за 5 дена сам). Мисълта че това ще ми коства още някой от малкото ми свободни часове ме побърква!!!
При вас как мина организацията?

# 176
Разкарах мъжа и повиках бабата 😉

# 177
Към вече родилите: как се справихте първата седмица? Нас ни изписват утре и съм пред нервна криза вече от недоспиване, а вкъщи няма нищо за ядене, нищо сготвено, нищо купено (мъжът ми нормално е изхабил всичко що е имало за 5 дена сам). Мисълта че това ще ми коства още някой от малкото ми свободни часове ме побърква!!!
При вас как мина организацията?
Аз не съм от родилите.. надявам се да устискам поне още малко, но за проблема с "ами сега какво ще ядем" намерих решение, което поне нас ни устройва и мисля да пробваме. Намерих в близост до нас храна за вкъщи, разбрах се с тях да си запазвам и евентуално ММ след работа да минава и да го купува.  Ки е лично ще разчитаме изцяло на сготвила храна от вън.... поне първите седмици, месеци. Другото, което си мисля да направя е да заредя предварително фризера с замразени зеленчуци - за 15 мин с масълце стават за гарнитура + някакви меса разделени на порции за готвене във фурна в плик. Надявам се по този начин да успеем да оцелеем, но пък при нас разчитам много на ММ- за готвене не, но за пазаруване на 100%

# 178
  • София
Благодаря за отговорите момичета!

Firee и аз мисля да се прегледам в понеделник... За сега почнах да ги записвам. 15 до тук, някои не съм сигурна контракции или някое бебе се опъва някак, понеже само в дясно се получава някоя буца.

# 179
Разкарах мъжа и повиках бабата 😉
Може би това е идеален вариант, но аз съм крайно против и само от мисълта бабите (независимо коя от двете) да ми се мотат в къщата ми става лошо, ни това може и бързо да се промени ако не успеем да се справим, въпреки че не вярвам на подобен сценарий Grinning Joy

Общи условия

Активация на акаунт