Ще имам близнаци! Тема с продължение 36

• 70 353
  • 822
  •   1
Отговори
# 360
Нашата количка я взехме рано, може и в 5 месец да съм била, но ни я съхраняваха в магазина. Бяхме я капарирали и ни увериха, че недай си боже нещо стане ще ни влязат в положение.
Столчетата за кола ни бяха отделно и в тях си пренесохме децата.
Показаните колички за мен са широки, но всеки си знае с какво място разполага.

# 361
С две ръце съм за Baby Monsters Easy Twin.❣ Възможно най-леката и количка за близнаци,минава през всяка врата. Зимни кошове не сме взимали,взехме си бебе портове 2 ръка за Buggy - идеално й пасват. Simple Smile
Иначе и ние някъде 5 месец си я платихме и до 7ми стоя в магазина.

# 362
  • Бургас
Количката ние я взехме без кошовете за кола, а направо столове за кола група 0-3години на бритакс/с подложки за новородено/. На ръце ги пренесохме до колата, как да ги пренесем, то е бебе не чувал с цимент.

Монстърите, единственото им предимство е че са леки. Нито са много маневрени с тея малки гуми и слаби амортисьори, по нашите пътищаи препядствия,  а кошовете са много тесни, специално бебешките и са тип портове, не бебешки кошове и нямат позиция да са обърнати към возещия седалките.

А и още нещо, багажника на тази е огрооооомен, като казвам огромен, наистина огромен! Пазарувам спокойно с нея.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 08:09 от Cherry^Blossom

# 363
Ние сме с Bugaboo donkey според мен е уникална количка и съм изключително доволна. Взехме я главно заради функцията и да се сгъва и да става единична, за да може да влиза в асансьора, но съм очарована от това колко леко се бута. За жалост цената и като нова е безумна... Ние я взехме втора ръка и не съжалявам за избора си.

# 364
Здравейте момичета. Искам да ви попитам с каква разлика (ако имаха вашите бебета) се развиваха? Днес бях на ФМ 21+3 и едното е 390гр., а другото 320гр. Докторът ми каза, че това е доста голяма разлика (те от начало още имаха, но може би не толкова осезаема). Изключително съм притеснена, моля споделете как е при вас. Знам, че няма как да повлияя на това, но все пак... Благодаря предварително.

# 365
21 седмица са били 400гр и 379гр, а в 25г.с. - 845гр и 818гр. Според мен няма място за тревога. С 1 плацента ли са?

# 366
При мен на първата ФМ едното беше с 50 гр. по-малко от другото, но АГ-то установи, че разликата е в коремчетата им и това някак я успокои, но каза че ако разликата стане повече от 20%, щяла да ми „мрънка”. В интерес на истината, точно то имаше проблем с обратен кръвоток, но израстна проблема самичко и бързо и на следващата ФМ вече беше точно с 50 гр. повече от другото. АГ-то каза, че макар и 50гр., вече в % нямат голяма разлика и дори вървят с 1 седмица на пред.
Така че важно е в % съотношение като цяло, а не само теглото. Следи ги редовно, те много бързо се развиват, така че не се шашкай, просто гледай да се храниш правилно и да се чувстваш добре, за да не им нарушаваш кръвотоците.

# 367
Здравейте момичета. Искам да ви попитам с каква разлика (ако имаха вашите бебета) се развиваха? Днес бях на ФМ 21+3 и едното е 390гр., а другото 320гр. Докторът ми каза, че това е доста голяма разлика (те от начало още имаха, но може би не толкова осезаема). Изключително съм притеснена, моля споделете как е при вас. Знам, че няма как да повлияя на това, но все пак... Благодаря предварително.
След време може да го стигне не смятам,че е проблем.

# 368
С 2 отделни пациенти са. На предната ФМ в 17г.с. са имали 20гр. разлика, а сега е 70гр.
Сега на 31.10. пак ще ходя на ФМ да ги проследим как наддават. Изписаха ми да пия Акард незнам дали има връзка...
До днес се притеснявах дали ще ми правят серклаж, а сега за това... Нещо много се подтиснах...
Благодаря за изказаните мнения

# 369
  • София
При мен и на двете фетални бяха с около 10% разлика, което според лекарката е допустимо и "няма претенции" както тя сама казва. Наблюдаващия ме лекар, при който ходя на 2-3 седмици, също казва че не е проблем. Имам си едно наум, защото са с обща плацента.
Предстои ми последна фетална, надявам се всичко да продължава да е ОК Hug

# 370
Изобщо не го мисли това. Simple Smile и 150 гр разлика са ми показвали - никой не е казвал да е проблем. На следващия преглед имаха 20 гр разлика(имай впредвид,че все пак мерките са приблизителни). Simple Smile

# 371
.                                                                       Ако бебетата са с две отделни плаценти, мога да ти кажа, че няма проблем. Обаче, ако бебетата ти са с една плацента( не такава дето се е сляла) допустимо е да има разлика 20%.Твоите в момента имат разлика 18 %. Ако са седна плацента, задължително ходи на преглед през 2седм. За да може да се изключи Т синдром. Аз съм с едноячни близначки и в началото имаха разлика около 2 %, постепенно разликата се увеличаваше, проблем беше, че мислеха, че са с една плацента и се опасяваха да не е Т синдром. Но всички останали пиказатели, като водите, бъбреците бяха в норма.Другия вариянт е, ако са еднояйчни, така да се е разделила яйцеклетката. Разликата се увеличаваше лека полека и накрая родих в 33 седм. Едното беше 1600 гр., а др. 2100. Разликата белеше 24%. Оказа се, че и плацентите са две, но сляти. Затова със сигурност не е имало т синдром. Ако имаш още въпроси съм на среща

# 372
madlen_ много благодаря за изчерпателният отговор. С две пациенти са със сигурност. Незнам какво ми стана, страшна параноя и паника ме обвзе след този преглед. Сега направо нз как ще дочакам до ЖК на 18 да видим как наддават и ФМ чак на 30...
До колкото разбрах по никакъв начин не мога да влияя за развитието, нали така? И също ми изписаха Акард, знам че аспирина е за разреждане на кръвта, това може ли да повлияе положително към бебето?

# 373
Щом са 2 плаценти няма от какво да се притесняваш. Аз пих аспирин, за кръвопотока се изписва и против прекламсия, пий каквото са ти казали и не се притеснявай. Бременей си спокойно. Няма страшно. Всичко ще е наред. Принципно това, което пиеш е превантивно, би трябвало да повлияе положително. Ходи си често на прегледи.Единственото, което може да повлияе на бременноста ти е тревогата, другото, каквото можеш да направиш, ти го правиш.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 22:49 от madlen_

# 374
  • Бургас
При мен ги вадиха с голяма разлика, защото теглото е формула.Даже към 30та седмица искаха да ги вадят след последната ФМ, по-рано  заради тази разлика/може да се върнеш предишната тема да ми прочетеш дерзанията/. Опънах се като магаре на мост. И си ги родих в 37ма седмица. Момичето 2900, момчето 3040. Разликата идваше най-вече от обиколката на главата и то от диаметъра. Момчето до ден днешен си е с голяма главичка и то не самата обиколка, ами черепа му е такава форма че погледнато отгоре е широк и по глава дърпаше с 2-3 седмици нпред, а това даваше отражение и на измеренто тегло.

Момиченцето пък обратното, то беше по-късичко и това пък дърпаше в кг надолу. Родиха се с 5см разлика, тя 49см, той 54см Simple Smile

При теб разнополови ли са и виж дали само теглото е различно, хубаво си огледай реално кое е по-голямо в показателите и го обсъдете.

Общи условия

Активация на акаунт