The Handmaid's Tale - Тема III - "Under His Eye!"

• 28 531
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Имаше го този момент в четвърти епизод.

# 106
А момичета, нещо за тези две книги знаете ли?

# 107
  • София
Промото за 5ти епизод! Уауууу!

# 108
Днес е вече в HBO 4-тия епизод. Гледахте ли?

Скрит текст:
Аз си поревах на сцените с Емили.

# 109
  • София
Днес е вече в HBO 4-тия епизод. Гледахте ли?

Скрит текст:
Аз си поревах на сцените с Емили.

Още снощи гледах, и аз си поревах! И леля Лидия! Ах мръсница, ще го отнесе!

# 110
Аз си купих Ясновидката и даже я започнах, но не ми потръгне и съм я зарязала засега. Другата до колкото знам е сборник с разкази. Не съм я чела.

Сега за серията да кажа...
Ох, Фред чак сега се усети, че умна жена като Серена не може да е удовлетворена от плетки и градинарстване само.
Джанин е толкова сладко същество. И Наоми постъпи човешки като и даде Анджела.. за малко, но все пак. За съжаление леля Лидия беше безпощадна с нея. Другите стояха и гледаха, никой не каза "Спри" освен Джун. А после същите тези хора я гледаха осъдително.. не разбрах обаче защо плака леля Лидия? Защото усеща, че Началниците и съпругите им вече не гледат на нея като на авторитет? Или защото съжали за това, което направи на Джанин? По-скоро е първото, нали? Докато плачеше все си казвах, че ще дадат ретроспекция за нея, но не би.
Дано си получи заслуженото накрая, но все пак искам да видя какво точно я е направило такова чудовище.

И на мен ми стана мъчно за Емили. Не мисля, че между нея и партньорката й ще има добро развитие. Таквоа няма да има и между Джун и Люк, ако изобщо се срещнат някога. Дано поне Емили успее да си вземе детето.
Няма как след преживяното просто така да се върнеш към нормален живот. Пък било то и с близките ти любими хора.

Тази чернокожата "другарка" на Джун ужасно ме дразни.

Скрит текст:
Да не би Серена да отива в Канада, з ада вземе Никол? Ужас.

# 111
  • Плевен
Ох, нямам търпение да гледам. Тоз моя мъж днес ли намери да е почивка 😞😞😞

# 112
  • Вестерос
Много интересна серия беше

И няма ли да кажеш нещо повече? Confused
Този момент имаше ли го? Откак видях трейлъра го чакам. Joy И какво си казаха двете?

Да, имаше я в замунда. Сори много съм заета и не съм влизала. Този момент го имаше, много добро Grinning

Като цяло бяха на кръщение на бебетата родени в Гилиад. Накрая видяха на видео от канадските новини Люк с бебе Никол

# 113
Аз съм още на 2 епизод. Серена ако сега не се осъзнае, не знам кога
Странна ми е новата Марта, дето беше приятелка на Ник. Също и жената и началника.
Люк много ме дразни.
Може ли да ми кажете от къде идва Blessed be the fruit и May the lord open? Чела съм книгата и пак не ми е ясно.

# 114
  • Чужбина
Ами пише, че "Blessed be the fruit" е поздрав, вместо здравей. Казва се, за да се стимулира раждаемостта.

Един вид, Благословен да е плодът (рожбата).

С “May the Lord open” се отговоря на "Blessed be the fruit".

Не съм чела книгата обаче.

Сега гледам, че е от Библията:

Deuteronomy 28:4
4 Blessed be the fruit of your womb,
    the produce of your soil and the offspring of your livestock,
    the issue of your herds and the young of your flocks!

Второзаконие 28:4
4 Благословено ще бъде роденото от тебе, плодът на земята ти и роденото от добитъка ти, малките на говедата ти и овцете ти;

Още:
Скрит текст:
Благословения за послушание и проклятия за непослушание
28 Ако слушаш добре гласа на Господа, твоя Бог, и старателно изпълняваш всички Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ, твоят Бог, ще те издигне над всички племена на света.

2 И всички тези благословения ще дойдат върху теб и ще те придружават, ако слушаш гласа на Господа, твоя Бог.

3 Благословен ще бъдеш в града и благословен ще бъдеш на полето.

4 Благословено ще бъде роденото от тебе, плодът на земята ти и роденото от добитъка ти, малките на говедата ти и овцете ти;

5 благословени кошът ти и нощвите ти.

6 Благословен ще бъдеш при влизането си и благословен ще бъдеш при излизането си през градската порта.

7 Господ ще поразява пред тебе неприятелите, които се надигат против тебе; по един път те ще излизат против теб, а по седем пътища ще бягат пред тебе.

8 Господ ще заповяда да дойде благословение върху тебе в житниците ти и във всичките ти начинания и ще те благославя в земята, която Господ, твоят Бог, ти дава.

9 Господ ще те утвърди като свят народ за Себе Си, както ти се е клел, ако пазиш заповедите на Господа, твоя Бог, и ходиш в Неговите пътища.

А May the Lord Open e пак референция към Библията:

From the Bible.

Genesis 29:31 And when God saw that Leah was hated he opened her womb but Rachel was barren.

Genesis 30:22 And God remembered Rachel, and God hearkened to her and opened her womb. And she conceived, and bare a son; and said God hath taken away my reproach.

Господ да отвори утробата за плодовете.

31 А Господ, понеже видя, че Лия не беше обичана, отвори утробата й; а Рахил беше бездетна.

22 След това Бог си спомни за Рахил. Бог я послуша и отвори утробата ѝ.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 23:44 от Eleonora_27

# 115
Благодаря
Blessed be the fruit по бива, ама May the lord open ми е много смешно Joy

# 116
  • Чужбина
Благодаря
Blessed be the fruit по бива, ама May the lord open ми е много смешно Joy

Хепи, допълних си поста. Виж го.

# 117

Сега гледам, че е от Библията:

Да, Атууд е взела идеята точно от Старият завет и историята на Рахил и Лия.

Даже някакъв център се казваше така май. Този, в който една прислужница се взриви.

# 118
Това е ясно
Самите думи просто са ми смешни Simple Smile Чак пък така да се поздравяват, прекалено ми дойде
Книгата си остава ненадмината, сериала си е шоу де...сериалната Джун бая живна Simple Smile

# 119
Това е ясно
Самите думи просто са ми смешни Simple Smile Чак пък така да се поздравяват, прекалено ми дойде
Книгата си остава ненадмината, сериала си е шоу де...сериалната Джун бая живна Simple Smile

Всичко е церемонии и правила. И репликите също .. абе извратена работа. Нали Серена в последната серия казва на Джун, че системата е измислена по този начин, за да не се получават ситуации като тази с Джанин. Т.е. майката никога повече да няма досег с детето си. То си става дете на началника и жена му толкова. Извратените им мозъци са помислили за всичко. В първите серии май показваха как в една кола някой даде идеята за Церемонията..

И за мен книгата е уникална и чакам с нетърпение новата.

Общи условия

Активация на акаунт