Рентгенова снимка в София - къде?

• 732
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,

Студентка съм в София, но все още нямам личен лекар. Преди седмица се разболях, първоначално бях с кашлица и ме болеше гърлото. Върнах се за 3 дена в родния ми град, където отидох на доктор. Дишането ми беше чисто, но не можах да си направя снимка на дробовете, защото беше събота. Предписаха ми  антибиотик Цефзил и още 3-4 неща да се лекувам. Чувствам се абсолютно добре сега, но проблемът е, че вечерите вдигам лека температура и това притеснява лекарката ми за вирусна пневмония.Вчера за около час имах 37.3, после пак спадна на 36.5. Прибрах се в София, защото имах работа и сега искам да си направя снимка на дробовете. Бих искала да знам къде да отида, дали ще ми вземат ужасно много (чувала съм за 30лв, но все пак съм студент) и като си направя тази снимка къде ще ми я обяснят.

Благодаря Ви.

# 1
В б-ца "Сердика" например, на ул. "Даме Груев".

Този антибиотик май не е добър въпреки високата цена. Вижте отзивите за него.

Личната на майка през зимата много бързо само за 5дена я оправи с Панцеф и то половин опаковка. И Бронлес и изписа за кашлицата, който също се оказа много ефикасен. Бяхме възхитени!

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 13:08 от vl

# 2
  • WonderLand
Браво, давайте още съвети на млади хора да се самолекуват четейки в интернет отзиви за лекарства, които се пият само по лекарско предписание...

А сега по темата - вземаш си синята здравна книжка и отиваш в студентска поликлиника или друг медицински център който си харесаш, и се записваш при личен лекар веднага. Няма нужда да чакаш юни, защото при смяна на местожителството си можеш да смениш личния лекар веднага. Срещаш се с новия си личен лекар и обсъждаш състоянието си с него/нея. Може да си поискаш направление за белодробен специалист или да те насочи къде да си направиш снимка, която да ти разчете след това. И не чети отзиви за лекарства в интернет, не се и самолекувай. Лекарите са за това.

# 3
Да, лекарите са за това, но ако предписват калпави лекарства поради некадърност или поради финансова обвързаност с фирмите, тогава какво трябва да мислим???

За посочения антибиотик видях същите отзиви като нейния...... Какво трябва да мислим? Нали за това са мненията на потърпевшите, за да бъдат предпазени останалите от калпави лекарства и лекари. Колко лекари поради некадърност са изпратили куп хора бързо на оня свят или пък сериозно са забавили компетентното лечение......

Ако си избере ОПЛ, той може веднага да я изпрати за снимка и да и даде направление за пулмолог. Но дали ще го направи? Или ще се опита да я лекува сам? Моят съвет е НЕПРЕМЕННО да докладва за неуспеха с въпросния антибиотик, за да могат да вземат по-правилно решение. А Бронлес е без лекарско предписание и според нашето семейство е най-ефикасното лекарство за кашлица.

За б-ца "Сердика" дори мога да посоча д-р Боева на рентгена като компетентен рентгенолог.

# 4
  • WonderLand
Що за глупости.... Когато си пил антибиотик и нямаш подобрение отиваш на лекар, обясняеаш какво си пил и колко време и остявяш лекаря да прецени от там нататък. Това не е като да си купиш крею за лице, че да става въпрос за доволни и недоволни, това е абсолютно несериозно и не знам с какъв акъл давате подобни съвети на млади непознати хора в някакъв си форум. Виебси пийте каквото искате, но не насърчавайте хората да се самолекуват, особено с антибиотици.

# 5
Тук не опира въпроса до самолечение, а до смяна на антибиотика, заедно с лекаря! И до правене на качествена и добре оценена рентгенова снимка.......

Съвсем сериозно е да се търси мнение на различни хора за дадено лекарство!!!  И ако преобладават негативните мнения, както е в случая, трябва ли да имаме доверие на такъв антибиотик, както и на такъв лекар?!

Ние се лекуваме сами, когато е възможно, но не винаги.

# 6
Браво, давайте още съвети на млади хора да се самолекуват четейки в интернет отзиви за лекарства, които се пият само по лекарско предписание...

А сега по темата - вземаш си синята здравна книжка и отиваш в студентска поликлиника или друг медицински център който си харесаш, и се записваш при личен лекар веднага. Няма нужда да чакаш юни, защото при смяна на местожителството си можеш да смениш личния лекар веднага. Срещаш се с новия си личен лекар и обсъждаш състоянието си с него/нея. Може да си поискаш направление за белодробен специалист или да те насочи къде да си направиш снимка, която да ти разчете след това. И не чети отзиви за лекарства в интернет, не се и самолекувай. Лекарите са за това.

Питах за това, не можело - трябвало да изчакам до юни месец. Оня ден ходих до НЗОК и така ми казаха.

# 7
  • WonderLand
Дори така да е, (което не е, аз си смених личния лекар септември месец тъй като сменях населеното място, просто отидох при ОПЛ и я питах дали ще ми стане ЛЛ и тя се съгласи) юни месец е зад ъгъла.

Общи условия

Активация на акаунт