Банята - 34 тема

• 65 108
  • 768
  •   1
Отговори
# 375
Малко по-назад видях мнение за пералня и сушилня едно върху друго и ми е трудно да си го представя. Живяла съм с различни перални и дори настоящата, която е супер послушна, се разиграва малко на центрофуга... въпросът ми е към тези, които имат такава установка, конкретни машини ли имате, които са пригодени за сушилня отгоре или как става номера?

Вторият въпрос ми е за избор на латекс. Душът е отделен, там ще са само плочки, без тавана. Банята не се запарва особено (има и прозорец) и затова искам да прилича повече на стая, но пак има риск, марки латекс може ли да ми препоръчате? Всъщност за таваните така или иначе трябва да е подходящ за влага, но от четене из нета вече тотално се обърках

Само по първия въпрос ще коментирам. Имам сушилня върху пералнята,изглежда така:

Двете машини са една марка,но не знам доколко това е от значение. Аз съм купила допълнително поставката по средата,която даже знам,че не е задължителна,но на мен ми е супер удобна за поставяне на легена с пране. Нямам проблем с центруфугата, тези двете ( в комбина) не са мръднали вече 4 години.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 14:57 от bel4eto

# 376
  • Варна
Няма конкретни модели перални ,които да могат да понесат сушилня върху тях.Основното изискване е,пералнята да не е слим,тоест по-тясна и по-плитка от сушилнята.При добра нивелация и стабилна основа,пералнята не трябва да мърда при центрофуга.
Въпросния кит,който е показан в снимката по-горе между двата уреда не е задължителен,както е казала потребителката,но си е наистина удобство.

# 377

не Simple Smile)) Закачалка, на която така и не намерих място.

Благодаря ви!

От Икеа са  аксесоарите за баня, цена- качество са супер. За тази дори заложих на вакумните закачалки ( изумително, но издръжливи на натоварване).

# 378
  • Варна
Издръжливи докато не започнете да ползвате банята.Няма начин в един момент да не се разлепят и да се разсипе всичко по пода.

Банята е много хубава.С един шкаф под мивката и параван между душ зоната и мивката ще има далеч по-завършен вид.

# 379
Издръжливи докато не започнете да ползвате банята.Няма начин в един момент да не се разлепят и да се разсипе всичко по пода.

Банята е много хубава.С един шкаф под мивката и параван между душ зоната и мивката ще има далеч по-завършен вид.

Благодаря!

Въпрос на вкус Simple Smile  Не исках да има шкаф под мивката, параван също - тези ги сложих на другата ми баня преди 3 години (паравана си го лъскам поне 2 пъти в седмицата). Тук исках да е изчистено от мебелировка  (съответно по-лесна подръжка/ банята е за майка ми). Вакумни аксесоари имам в моята баня и досега фал не е имало с тях, та затова сега заложих на по-малко дупчене и вече според нуждите да има възможност да се местят тук там.

# 380
Имаме шкаф под мивката и параван между душа и мивката. Шкафа си е супер, но...паравана...слугиня съм на паравана. Иначе като визия банята е страхотна, но аз съм по практичните неща, в случая с банята малко се подведох. И ако позволите да коментирам аксесоари за баня и аз, искам да похваля тези на Капитан. Имат 20 г. гаранция.

# 381
И моята баня най-после е готова, с разни малки изключения, които предстои да довършим, но в общи линии това се получи :

Скрит текст:

phil, ние ползвахме латекс Крафт, има специален за влажни помещения /кухня, баня/, но отзиви ще мога да дам след някоя и друга година.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 19:47 от 3ори

# 382
Еха! Мн0го, много, много хубава! Честита!

# 383
  • софия
Страхотна баня, Зори! Много далеч от традиционния български вкус. 🙂
Честита!

# 384
Много красиви бани, момичета!
Благородно завиждам, че сте приключили с ремонт ))).

# 385
  • София
Благодаря, bel4eto и Зори! Зори, почти същата я мисля и аз, но с по-тъмно синьо със зеленикав нюанс, хихи Heart EyesGrinning

# 386
Благодаря, bel4eto и Зори! Зори, почти същата я мисля и аз, но с по-тъмно синьо със зеленикав нюанс, хихи Heart EyesGrinning

Цветът, който избрахме първоначално беше с 2-3 тона по-тъмен и като го видях на стената изпаднах в шок. Изобщо не ми хареса и тъй като бях изгонила майсторите, защото ми вдигнаха кръвното с некадърността си, взех още една кофичка бял латекс, лекинко долях от оцветения, за да го избеля, хванах четката и с две ръце оправих положението. Даже си отсякох бял бордюр на тавана, а 100 пъти им казах на "майсторите", че искам такъв, ама те случайно били забравили … Иначе не е точно синьо, тип морска вода е, ама от светлината и камерата изглежда като син Blush.

Благодаря, много си я харесвам и аз, отдавна си мечтая точно за такава баня Hug

# 387
Кво толкова му слугувате на този параван? Аз моя го мия на тримесечие и нищо не му личи. Не знам дали е заради мека вода или за ради онова нано покритие, с което го намазах, но изобщо не ми е проблем.

# 388
Честита баня! Много е хубава.

# 389
  • По света и у нас
Браво, Зори! Банята ви е станала страхотна! Hands Clap Струвало си е забавянето и неприятностите, а и те са вече зад гърба ти. Със здраве да я ползвате дълги години smiley:

Общи условия

Активация на акаунт