Банята - 34 тема

• 64 498
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Така е, има фуга и се пълни. Но праговете са бели отвътре и само с някакво емайлово цветно покритие отгоре. При рязането то неизбежно леко се нащърбва и после си личи и с фугата. Точно както не се прави ръб с рязана плочка, а с фабричния ръб.

# 541
Така е, има фуга и се пълни. Но праговете са бели отвътре и само с някакво емайлово цветно покритие отгоре. При рязането то неизбежно леко се нащърбва и после си личи и с фугата. Точно както не се прави ръб с рязана плочка, а с фабричния ръб.
Може да се нащърби, може и да не се. Зависи кой и с какво работи... Но повече няма да разводнявам темата... Заключвам си устата по въпроса.

# 542
  • София
Да, няма нищо невъзможно, но за предпочитане е идеален фабричен ръб да си остане такъв. Перфектно рязане на ръка няма как да стане. Е, може прагът да се занесе на водно рязане и ще стане перфектно, ама някак не ми се вярва Mr. Green
...
Момент, момент! Като се лепи праг върху плочки, има фуга между тях. Моят майстор я прави перфектно. А даже и да има лека неточност, фугата се обработва по външния ръб с фугопълнител.
А може ли снимка на такъв праг залепен върху плочките.

# 543
Да, няма нищо невъзможно, но за предпочитане е идеален фабричен ръб да си остане такъв. Перфектно рязане на ръка няма как да стане. Е, може прагът да се занесе на водно рязане и ще стане перфектно, ама някак не ми се вярва Mr. Green
...
Момент, момент! Като се лепи праг върху плочки, има фуга между тях. Моят майстор я прави перфектно. А даже и да има лека неточност, фугата се обработва по външния ръб с фугопълнител.
Не е в Сухата река, споко!

# 544
Аз честно не разбрах какво са рязали на някои потрибители, че се и нащърбвало и т.н. Прагът се скъсява до необходимата дължина. Пилене по дължината от долната страна ли е имало при вас?
Щом ще имате праг се предполагат 2 сифона в банята. Плочките се правят с два различна наклона към тях. Снадката на тези плочки остава ПОД прага. Прагът се пълни с лепило и така се залепя за пода. Между плочките и прага се силиконира или фугира. Ако върху него ще слагате стъкла трябва да го нивелирате перфектно.
Възможен е монтаж и преди плочките и това спестява дебелата фуга при бани с голям наклон и голяма денивелация на пода и необходимост от перфектно нивелиране на прагчето.

Ето и пълно инфо за монтажа подробно описано от самия производител!

Инструкция за монтаж:
Използвайте лепило за плочки, като запълните с него и кухината на прага за постигане на по-стабилно слепване с пода. Препоръчваме монтиране преди да сте залепили плочки на пода. При необходимост от коригиране на дължината на прага можете да ползвате ъглошлайф /не е от значение типът на режещия диск/. Нивелирайте прага добре, след което пристъпете към залепване на плочките, давайки наклон в необходимите посоки за правилното
оттичане на водата.При монтаж върху вече завършен под коригирайте евентуалната
денивелация, формирана от наклона на пода. Точното хоризонтиране на прага е важно за правилния монтаж и ползване на вертикалните
прегради за душове. При необходимост фугирайте на съответните места с подходящ цвят. При по-голяма денивелация на основата коригирайте височината на
прага в долната му част чрез шлайфане с цел осигуряване на хоризонтална повърхност за монтаж на преградните елементи.
По Ваша преценка можете да поставите допълнително декоративна лайстна за фаянс /тип вътрешен ъгъл/ от външната страна на прага.Върху така фиксирания вече праг можете да монтирате всякакъв вид вертикални прегради за душове, /като спазвате инструкциите на съответния производител/ вкл. и тези, изискващи разпробиване на основата – т.е прага/.

# 545
  • София
...
Покажи снимка иначе другото са празни приказки.

# 546
...
Покажи снимка иначе другото са празни приказки.
В момента не е моя собственост и няма как да го снимам. Черна станция обаче ако реши може да ти покаже нагледно как става със снимка.

# 547
Съжалявам, не изпращам снимки.

# 548
  • София
На Черна станция съм виждал банята и съм доволен от изработката и подробните съвети ,които дава.Но очаквах поне една твоя снимка качена тук.Иначе както казах твоите обеснения са празни приказки .

# 549
На Черна станция съм виждал банята и съм доволен от изработката и подробните съвети ,които дава.Но очаквах поне една твоя снимка качена тук.Иначе както казах твоите обеснения са празни приказки .

Не, не си Mr. Green Никой от форума не я е виждал, нито нея, нито каквото и да било, в грешка си.

# 550
голяма мистерия с тоз праг
не мога точно да си го представя,никога не съм виждала подобен
не мога да  разбера и защо ще го лепите тоз праг?
необходим ли е изобщо?
нали има наклон,нали лепите после стъкло/параван?
и защо не си показвате баните,пък сте в темата,пак хич не се разбира

# 551
  • София

Не, не си Mr. Green Никой от форума не я е виждал, нито нея, нито каквото и да било, в грешка си.
  Имаше една баня качена тук с праг мислех ,че е вашата ,но може и да съм се заблудил.

# 552
и защо не си показвате баните,пък сте в темата,пак хич не се разбира

Това да не е тема "покажи си банята" или "изфукай се с банята си", че да е само за хора, желаещи да си излагат на показ личното пространство?  newsm78 Мисля, че може да се напишат и кажат доста неща и без човек да си публикува снимки от личното пространство.

П.П. Публикувала съм снимки, намерени в нета и съответстващи на това, за което пиша, сигурно от там идва объркването. И за праг мога да намеря снимка предполагам.

# 553
  • Варна
Някой с препоръка за марка линеен сифон?

# 554

Общи условия

Активация на акаунт