Пубертетът при момчетата - тема 5

• 33 304
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Много благодаря! Flowers Hibiscus

# 181
Имам питане към мамите на седмокласници. Ако едно дете след 7-ми клас иска да остане в гимназията на училището, в което учи от 1-ви клас, трябва ли да кандидатства или директно си попълва документите и си продължава в същото училище?

# 182
  • Русе
След 7-ми клас задължително кандидатства. Няма друг избор. Просто посочва същото училище на първо място. 8-ми клас формират изцяло нови паралелки

# 183
  • София
Lady Cassiopeia Duval и ако балът за прием в настоящото училище и желаната паралелка е нисък или пък всяка година остават места за 4-то класиране, може седмокласникът да не си дава прекалено зор.

# 184
Благодаря ви момичета. Искрено се надявам да си даде повечко зор другата година. И тази беше добре, но все пак 7-ми клас трябва да е по-добре. Училището му е едно от най-желаните в София и той си знае, че за там също ще му трябва висок бал. Просто исках, чисто информативно да знам дали старите ученици имат някакви привилегии при кандидатстване и има ли опция да си продължат в същото училище след 7-ми клас - както беше при нас едно време

# 185
За съжаление нямат превилегии и точно това беше причината да не искам да кандидатства след 4 клас. Не знам дали съм права, но такова решение взех тогава.

# 186
  • София
Катюша, браво на детето.

Lady Cassiopeia Duval, никакви привилегии. Моята дъщеря искаше да влезе в модул, който се изучаваше в нейното у-ще. Даже само това у-ще искаше да пише. Кандидатства. За неин късмет я приеха.

# 187
Синковецът много си харесва училището. Постоянно се чуди дали да кандидатства, дали да си остане в същото училище. То не, че от сега може да избира. Непрекъснато говоря, че всичко зависи от резултатите на НВО.
Имам чувството, че ще вляза в лудница, като свършат матурите

# 188
  • На морето!
Твоят поне е с добри резултати и се старае.
Моят е страшно небрежен и последната година (5ти клас), успехът му се сгромоляса.

# 189
Твоят поне е с добри резултати и се старае.
Моят е страшно небрежен и последната година (5ти клас), успехът му се сгромоляса.

Спокойно - винаги е така в 5-ти клас. Нови учители - различни по всеки предмет, с различни изисквания, различен начин на преподаване и на оценяване. Децата още свикват. В 6-ти клас малко се пооправят нещата. Поне при нас беше така. Бяха ме предупредили да си знам, че в 5-ти клас им е трудно, докато се адаптират

# 190
  • На морето!
На него му стана трудно в края на втория срок, като се отпусна яко, преди това беше мобилизиран, защото знаехме, че е трудно, но после реши, че е гениален и отидЕ.

# 191
Здравейте ,
Приемате ли още  пубери ?🤣😊
Имам син на 10г води се по другите ,каквото мункажат и съгласен ,та беше при баба си за  седмица и с братовчедка  си (13г) ходили  явно на кафе (и аз не  разбрах) и пили бира 🧐🤨Беше много радостен (още  всичко си ми казва😂😂) ,ама се чудя как пък  сервират алкохолни напитки на деца 🤷🏻♀Та не знаех как да реагирам 🤷🏻♀Разбира се казах ,че не е ОК да пият бира ,ама бях си в шок 😂😂😂

# 192
Аз също чувам,че продават бира и цигари на пубертетчета и много се дразня от този факт.Добре,че на този етап не го влече.
Та да си кажа и аз,малко в страни от НВО,но си ми е дерт.Не помня дали съм споделяла,но от известно време моят се страхува от летящи твари от рода на пчели(най-вече),мухички разни,щипалки и т.н.,направо изпада в итерии.Говорихме много,не помни да го е жилило нещо или да има случка,която да го провокира.Та рових за информация и срам не срам го заведох при една баба,да му бае и лее куршум.Чисто психологически малко се кротна и сега силно вярва,че ще има резултат.Аз не вярвам много,но все пак реших да опитам и това.Личната реши,че е временно състояние,продиктувано къде от мода,къде от нещо друго.Дано го израсте,че направо е смешно за околноните,но не и за нас разбира се!

# 193
  • Sofia
Боооже, нашият (почти 14г.), като види паяк и трепери целият - било му гнусно, не го било страх, ми обяснява онзи ден. ММ има приятел военен с висок чин - мъж 120кг, на поредна мисия в Афганистан е в момента. Той също мрази (щото е срамота да се страхува) всякакви твари, особено паяци.

# 194
  • София
Ха, днес тъкмо затова говорихме с ММ. Излизаме двамата със сина и той през две минути: "оу пеперуда", "пази се муха", "внимавай паяк", "не стъпвай в тревата, може да има кърлежи"... ще реши някой, че той е родителят, а аз детето. Вчера в автобуса стана и от седалката защото някаква заблудена мушица кръжала в близост до него. Аз също не си падам по насекоми, но чак от пеперуди, мухи и калинки нямам такъв уплах. После ми изрецитира, че 85% от паяците не били отровни, а пеперудите нямали уста и се хранели само докато са гъсеници, та явно се е просвещавал по темата "могат ли да го изядат". Накрая ме "закова" с въпроса "Ти харесваш ли скакалци?". Питам го панирани ли дали ги харесвам или да ми скачат по краката. А той: "Мелодията им като свирят на техните "цигулки" харесваш ли?" Отговорих му, че бърка скакалец и шурец и още трябва да чете за насекомите Wink Бебешка му работа.

Общи условия

Активация на акаунт