Пубертетът при момчетата - тема 5

• 33 171
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Не помня откога не го будя сутрин. Да речем от ... 4 клас, не знам. Вече сме и с куче, което си го буди с драскане на вратата за разходка. Нито водя на училище. Самостоятелен е. И никога не закъснява, като тръгваме за някъде винаги дава зор "Хайде, тръгвайте, ще закъснеем". Закуска също не приготвям, той се справя сам с храненето си. За протокола - 13 г.

# 661
Моят отказва да закусва сутрин от миналата- не можел толкова рано да яде . То и аз не мога де, ама после си купува само боклуци от лавката Sad

# 662
  • На топло в неговото сърце.
Моят закусва,защото е злояд и отвън храната,която предлагат в повечето случаи има зеленчуци,а той такива не яде!

# 663
Успешна учебна година и от мен!
Четох ви за пърхота и препоръчвам едно изпитано върху мъжа ми средство - след миене и подсушаване, скалпа се напръсква обилно с хининова вода и се оставя да изсъхне. Недостатък е особената миризма на тая течност, но не я намирам за силна и след изсъхване почти не се усеща.

# 664
  • София
Здравейте майчета , имам момче на 11 г и искам да Ви попитам за мнение , като преминали през 5 клас .
Видях , че вашите момчета са по-големи . Ходиха ли на занималня в 5 клас или са се подготвяли сами вкъщи. Пред тази дилема съм , искам да му дам свобода да бъде по- отговорен за домашните , а занималнята е от 30 деца и незнам колко ще му е от полза и как тази госпожа ще ги подготвя и проверява .
Ще бъде сам следобяд и се очаква може би аз да му проверявам домашните , за което незнам как ще намирам време , имам и друго по-малко дете , след работа ....
При вас как беше , моля да споделите Simple Smile
По принцип е отговорно дете и може да му се има доверие Simple Smile , но го има момента и с игрите на компютъра , за което няма да мога да го следя , а е проблем , знаете

# 665
Синът ми го спрях от занималня веднага щом започнаха с разказвателните предмети /3 клас/. Бяха 25 деца, всеки учи или пише по различен предмет, гвореха, гонеха се, вдигаха шум - пълен абсруд са научат уроците. Но пък аз спрях работа и си останах вкъщи, та имаше контрол. Мисля, че можеш да го спреш за малко, да видиш как ще тръгнат нещата и, ако не ти хареса да го върнеш пак на занималня

# 666
Миналата година беше в пети клас
В началото реших, че е голям и го оставих да се оправя
След първата четворка разбрах , че така няма да стане и трябва да го проверявам дали си е научил, направил ли е домашните , да му помагам ако трябва
Е имаше резултат, ама бая нерви изхабих
Особено ме дразнеше като се размотаваше докато се прибера и тогава почваше да учи
Особено момчета повече контрол трябва-оставиш ли ги, претупват нещата
За мен занималнята е загуба на време, но като са малки децата не можеш да ги оставиш сами в къщи
След това няма смисъл, дори и да не учи като се прибере, поне ще почине малко

# 667
SILI, слагаш парола на компютъра и въвеждаш правилото за игра след написване на домашни и научаване на уроци. Ще видиш как като се прибереш всичко ще е готово. Иначе от занималнята за големи и аз смятам, че няма смисъл - те повече си говорят и играят там, отколкото да учат и пишат домашни. Зависи и от учителите де, но основно е така.

# 668
  • Бургас
моят учиник ходи на занимялна до 4 клас, след това вече са големи и не виждам смисъл

# 669
Сега в 4ти клас го записах на занималня, но ми се струва, че ще се наложи да си учи сам. Тъкмо и аз умувам над тоя проблем и гледах цена за абонамент в уча се - 138 лв.! Dizzy Face Бях останала с впечатлението, че е под 100!

# 670
  • На топло в неговото сърце.
Извинявам се,че отклонявам темата,но преди около месец някъде тук  в ученическите теми пишехте къде сте правили печат с логото на училището върху тениските.Моля за информация?!?

# 671
Скрит текст:
Здравейте майчета , имам момче на 11 г и искам да Ви попитам за мнение , като преминали през 5 клас .
Видях , че вашите момчета са по-големи . Ходиха ли на занималня в 5 клас или са се подготвяли сами вкъщи. Пред тази дилема съм , искам да му дам свобода да бъде по- отговорен за домашните , а занималнята е от 30 деца и незнам колко ще му е от полза и как тази госпожа ще ги подготвя и проверява .
Ще бъде сам следобяд и се очаква може би аз да му проверявам домашните , за което незнам как ще намирам време , имам и друго по-малко дете , след работа ....
При вас как беше , моля да споделите Simple Smile
По принцип е отговорно дете и може да му се има доверие Simple Smile , но го има момента и с игрите на компютъра , за което няма да мога да го следя , а е проблем , знаете
И аз имам по-малко дете, ходя на работа, нямаме баби и дядовци.
Синът ми от 3-ти клас се подготвя сам вкъщи. В началото проверявах и изпитвах всеки ден, после поотпуснах края. Не е невъзможно, особено щом детето е отговорно. Гласувайте му доверие.. Занималнята според мен е за малки ученици -  в 1 и 2 клас.
Трудно е, много трудно дори, но ако сега не се научат на самостоятелност, кога?

# 672
  • Пловдив
Да ви споделя...първи допир с Химия.Господинът им заявил, че "нещата" са много сериози и едва ли не, ако искат високи оценки трябва още от сега да тръгват на уроци Head Band Нямам идея какво ни чака...

# 673
Мистик, сплашил ги е според мен, за да учат!
Колежката ми дава уроци по химия за кандидат студенти за специалност медицина. Ако искаш ще я разпитам за твое спокойствие, но не бързай.

# 674
  • Пловдив
Ооо, никво намерение нямам за уроци...поне на тоя етап Kissing Face
Ясно, че да ги сплаши и да го вземат насериозно, ама не е това подхода според мен...Редно е да обясни за дисциплината, а  не първо със заплахите.

Общи условия

Активация на акаунт