Пубертетът при момчетата - тема 5

• 33 299
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Моят син е на 10 и "унаследи" от кака си паниката от паяци. И двамата пищят и врещят като видят паяк.
Аз се смея с него, че като порасне и се ожени за някоя девойка, която я е страх от паяци ще викат баща му или мен да ги спасяват.

# 196
  • Варна
И моят син, на 11 г., го е страх от летящи насекоми. Като мине покрай него някоя муха и той заляга, ще кажеш, че ракета с бойна глава минава.
Жилен е от оса/пчела, не разбрахме дали наистина беше оса, но страхът му е много от преди това.
От паяци също го е страх, но не вика, просто са му неприятни.
Заплашвам го отдавна, че ще го пратя при дядо му на село, за един, два месеца, за да свикне с насекоми и буболечки.

# 197
  • София
AnMary, на 21г. отивам с приятелка на къмпинг, на палатка. На втория ден откривам паяк до моя дюшек. 4 дни спахме с нея на един дюшек, а тъпия паяк не помръдваше от моята половина. Добре, че накрая се намери отзивчив младеж, който да ни спаси Joy Та в желанието си да впечатлят някоя девойка, може да се престрашат около тази възраст.
И моят е жилен и от пчела и от оса, но не му е от тогава страха.
Много ми е смешно като каже, че човек не трябва да се приближава много-много до пчелите, защото може да са имали тежък ден, да не са успели да съберат достатъчно мед и да са решили да се самоубият, оставяйки жилото си в някой човек наоколо.

# 198
  • София
Дано се намери някоя хубавица, която да го "спаси" от страха му Simple Smile
Щерката ако беше на твое място с писъци да е напуснала палатката и да тропа нервно с крак на 10м от нея.
Синчето също заляга от мухи и ако е била малко по-едричка може да пусне някоя и друга сълза.

Мен лично много ме е страх от оси. Жилила ме е веднъж и даже не съм сигурна дали беше оса. Децата не са ме "наследили", но пък моите оси се равняват на техните паяци. Дъщеря ми се втриса даже и на картинка да види паяк.

# 199
Като ви чета и леко се успокоих,че не е само у дома тая щуротия.Аз също му заявих,че ще иде на село да се бори с летящите животинки и паниката си.

# 200
Как се справяте с хигиената и вашите момчета споделят ли ви как протичат процесите, случващи се в тялото им? Обяснявате ли за физиологичните промени и как всъщност протичат те при вашите деца?

# 201
За хигиената- с напомняне. Чак съм станала дуднеща (не ми харесва). Обаче сега завъртя една девойка и е по-добре. Все с този аргумент го ръчкам и забелязвам, че се разреждат забележките.
За физиологичните промени съм му пускала филм, защото не иска да говори точно с мен за тях. Ако иска ще му осигуря събеседник от мъжки пол и да си зададе въпросите. Имам много отзивчив психолог, който мога да ангажирам.

# 202
  • Русе
Аз съм на мнение, че тия разговори трябва да се водят с човек на когото имат доверие. В случая при нас бях аз. Беше му неудобно но аз го накарах да гледа в компа си а не в мен. Така чувстваше по-малко срам Simple Smile

Хигиената - там дудна непрекъснато  ooooh!

# 203
  • София
Хигиената - там дудна непрекъснато  ooooh!
И аз, и аз.
"Мъжкият" разговор съм оставила на ММ, но явно пак ще съм аз Simple Smile Някои неща се обясняват в движение.

# 204
Преди време му бях взела една книжка, " само за момчетата", в която има различни обяснения, за промените, през които минава. Казах му, че винаги съм насреща ако иска нещо да ме попита (особено нещо, което е свързано с момичетата), да е спокоен. Обаче мъжкия разговор си е за мъжете. Разчитах на баща му, но ето, че уикенда плака.....беше много смутен и объркан, влезе в банята да се къпе, при положение, че беше къпан. Вечерта попитах съпруга си защо е плакал сина ни, понеже после  те бяха говорили двамата. За мен стана ясно,че явно не е бил достатъчно добре психологически подготвен за ерекции и подобни неща ( самата аз не съм напълно наясно ), които се случват при младежите.
beki8, би ли написала ( дала линк ) кой филм си пускала на сина си?

# 205
Катерица, личната лекарка ми го даде на DVD - довечера ще го видя и ще пиша. Моят син е голям вече (13 г.) и са му ясни повечето неща, но все пак ако има нужда от разговор и за да избегна подобни реакции бих му записала час при психолога.

# 206
  • Русе
А, и у нас има такова ДВД. Имаха някакъв час по сексуални тематики и им бяха раздали. Бях го забравила.
Да взема да го дам на малкото (10)  newsm78

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 11:27 от Ели_дечкин

# 207
А, и у нас има такова ДВД. Имаха някакъв час по сексуални петатики и им бяха раздали. Бях го забравила.
Да взема да го дам на малкото (10)  newsm78
Ако е същия е подходящ, да. Аз му го дадох в 4ти - 5ти клас някъде (около 10 г.).

# 208
Подходяща литература имат от малки, различни книжки за различните възрасти. Прочели са ги.
В училище имат часове за полово съзряване в 4 клас, после в 7 клас. Доста подробно ги занимават.
В къщи говорим спокойно и открито по темите,  не е табу да попитат каквото ги интересува мен или баща им. 
Хигиената им е нормална . Спортисти са и ежедневно се къпят по 1-2 пъти, дрехи сменят след 1 път носене . Сестра им редовно им дудне,  че момичетата не харесват смръдльовци, стараят се.

# 209
И ние имаме книги, аз говоря от време на време по разнообразни теми, мъжът ми за съжаление не се включва
Може би и по-добре да не го прави

Общи условия

Активация на акаунт