Пубертетът при момчетата - тема 5

• 33 216
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
По- добре да мрънка, отколкото като синковеца. В последно време с ченгел да му вадиш думите. Като се затвори в стаята и край. Преди разговаряхме, сега ако не питам, нищо няма да си кажем... Октомври ще стане на 14  и ако смята така да си я кара, ще си имаме разправии. Няма да позволя такова отношение вкъщи.

# 526
  • София
И двете крайности са неприятни.
Неговият проблем е, че се вмъква в наш разговор с някакво си мрънкане. Такова нещо да изчака човек да довърши изречението си - няма. Ако не му се обърне внимание започва да реве "защо ме прекъсвате", "защо не ме изслушвате". Аз успявам да лавирам между два събеседника, но ММ няма тези нерви.
Коронният му номер е да започне да ме пита нещо когато говоря по телефона.

Проговори късно и имаше много проблеми с говора. В момента обаче е все едно не се е наговорил.

Голямата също говори много, но е интроверт. Сраснала е със стаята и компютъра си.

# 527
Това, с говоренето по телефона и прекъсването, го има и вкъщи. Коронен номер е на големия син. От години се караме за това и не се научи.

# 528
  • София
И двете крайности са неприятни.
Неговият проблем е, че се вмъква в наш разговор с някакво си мрънкане. Такова нещо да изчака човек да довърши изречението си - няма. Ако не му се обърне внимание започва да реве "защо ме прекъсвате", "защо не ме изслушвате". Аз успявам да лавирам между два събеседника, но ММ няма тези нерви.
Коронният му номер е да започне да ме пита нещо когато говоря по телефона.

Проговори късно и имаше много проблеми с говора. В момента обаче е все едно не се е наговорил.

Голямата също говори много, но е интроверт. Сраснала е със стаята и компютъра си.
An Mary, да не говорим за едно и също дете (даже две деца)? До последната думичка 1:1, чак ме изненада съвпадението Stuck Out Tongue Winking Eye

# 529
  • София
Явно младежите минават през този етап. На морето в началото на миналият месец не беше такъв. От две седмици е ужасен.
На 27ми бяха на РД на момиче от техният клас. Само две момчета бяха. Другото момче е с 1г по-голям (12), гласът му започнал да мутира. Обяснявам на моят синковец, че и неговият глас ще се промени и ще мрънка боботейки. Нямало да боботи Simple Smile
Онази вечер пък се разкрещя "имам косми, имам косми" и се пипа под носа. "Снимай ме да видя". Нищо няма, ама обясняваше на баща си за мъхчето над ъглите на устните.

# 530
  • 1st floor
С пълното съзнание, че ще разбуня духовете в темата имам питане - кога се решихте да оставите децата сами и да заминете някъде - на колко години бяха и за колко време ги оставихте? Надявам се да има родители с по-големи деца, за да отговорят...

От скоро ги оставяме. Младежът беше на 14, каката на 19. Той е проблемният, иначе нея и по-рано можеше да я зарежа. Mr. Green

# 531
  • На морето!
За цяла нощ не съм ги оставяла никога сами. Пуберът е на 12 и остава сам до 23-24ч лятото ако излизаме с баща му и той не иска да ходи при баба си. Играе на компа и не му липсваме. Ако му кажа да си ляга в 23ч ще го направи, но ще ме засипе със съобщения във вайбър "кога се прибирате?" и подобни.

# 532
  • Бургас
С пълното съзнание, че ще разбуня духовете в темата имам питане - кога се решихте да оставите децата сами и да заминете някъде - на колко години бяха и за колко време ги оставихте? Надявам се да има родители с по-големи деца, за да отговорят...

моят младеж е вече на 17,  наложи се за пръв път да остане сам  за  едно денонощие, когато беше на 12 някъде, нямаше проблеми, каза, че не го е страх,  пък и има телефон, винаги може да се обади.......може би два-три пъти се е налагало да остава сам за по една нощ през следващите няколко години.... на 16 го оставих сам  за  5 дни, притесненията ми вече са не как ще се оправи сам, а с какви поражения ще намеря апартамента  след сбирките с приятелчета.... за мен всяко дете над  11-12  трябва да може да изкара само една нощ, а над 14 години -  и  повече дни, но все пак зависи и от детето.....

# 533
Като гледам моя синковец колко е отговорен, ще го оставя сам за една нощ вкъщи, когато стане на 27 години, а за седмица, като стане поне на 30 Joy

Сега сериозно - не знам кога би бил готов да остане сам за цяла нощ, защото и аз заварвам някакъв ужас вкъщи, когато го оставим някоя вечер сам до по-късно. То са запалени ароматни свещи и съответно разлят восък къде ли не, то са тигани и купички в мивката, то е разсипана храна навсякъде. Ужас

# 534
  • София
Ха-ха, Лейди, твоят май си прави романтични вечери  Grinning

Не се е случвало до момента да остават да нощуват сами. Мисля, че малко ще се уплашат, но като цяло биха се справили. А хаоса е ясен. Аз вместо да се ядосвам постфактум се обаждам по телефона около 1 час преди да се прибера (когато са оставали до късно вечер сами). Предупреждавам, че вече пътувам към вкъщи и да си разчистят, подредят, изкъпят за да не се караме после.

# 535
Големият ще стане скоро на 13. Все още не е оставал цяла нощ сам, но е стоял докъм 12-1 през нощта няколко пъти през последните години. Случва се, когато пътуваме с малкия по състезания и се прибираме много късно.

# 536
Аз съм оставала сама, от малка; хем бяхме двете със сестра ми и се подкрепяхме....ами тягостно беше....
Затова гледам да не подлагам за сега сина ми на такива емоции.

# 537
  • София
Точно този уикенд оставихме 13-годишния сам. Наложи се да пътуваме по семейни дела, а той имаше мач, така че остана в София. Имахме и резервен вариант разбира се, но не се стигна до него.
Справил се е чудесно, излизал е с приятели, чувахме се по няколко пъти на ден и така. Мислех, че вечер може да се притеснява като е сам, но никакви проблеми е нямало.

# 538
  • Пловдив
Уф аз пак се вкарвам във филми Head Band
Мислите ли вече за някакви уроци по бълг. и математика...?И въобще ще ходят ли децата ви?
При мен въобще не ми е на дневен ред, ама едни познати записват вече курсове...

# 539
mystic,  имам познати, които ходят от средата на август на курсове и по БЕЛ, и по МАТ Simple Smile
Моят е записан, започва тази седмица с БЕЛ, че му е слабото място

Общи условия

Активация на акаунт