Изследване на ХОРМОНИ – 19 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 627
  • 740
  •   2
Отговори
# 345
Благодаря, Денис Simple Smile
А Е2 нисък ли е ?

# 346
Момичета,  някой ползвал ли е ЛКК комисия за болнични при лечение в чужбина и от коя клиника е била комисията?

# 347
  • София
Благодаря, Денис Simple Smile
А Е2 нисък ли е ?
E2 e добре  Peace

# 348
Денис, извинявам се, че не съвсем хормони пускам тук, но ме интересува твоето мнение Flowers Hibiscus
Витамините не съм ги спирала преди изследването.

Гликиран хемоглобин         5.10        %(NGSP)      Здрави (недиабетици) 4,0-6,0%, диабетици с добър контрол на нивата на кръвна захар до 7.0%    

Глюкоза         4.55        mmol/l      3.3-6.0    

Магнезий         0.81        mmol/l      0.65-1.03    

Инсулин    L     2.70        uU/ml      3,0-25,0 uU/ml    

Витамин Д 3         71        ng/ml      10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране    

Витамин В12    H     1309        pg/ml      187-883; латентен дефицит <300    

Фолиева киселина         18.5        ng/ml      3.10 - 20.5

# 349
  • София
Денис, извинявам се, че
Скрит текст:
не съвсем хормони пускам тук, но ме интересува твоето мнение Flowers Hibiscus

Гликиран хемоглобин         5.10        %(NGSP)      Здрави (недиабетици) 4,0-6,0%, диабетици с добър контрол на нивата на кръвна захар до 7.0%    

Глюкоза         4.55        mmol/l      3.3-6.0    

Магнезий         0.81        mmol/l      0.65-1.03    

Инсулин    L     2.70        uU/ml      3,0-25,0 uU/ml    

Витамин Д 3         71        ng/ml      10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране    

Витамин В12    H     1309        pg/ml      187-883; латентен дефицит <300    

Фолиева киселина         18.5        ng/ml      3.10 - 20.5

Инсулинът е малко нисък, но може да е инцидент или ако си с ИР и/или си на някаква диета.
В12 е висок, ако не си спряла приема на добавките, най-вероятно това е причината.
Ако не се направи пауза от поне 2 седмици - нивата не са обективни и не може да се прецени дали и до каква степен са попълнени дефицитите.
За вит.Д и ФК се вижда, ако не са спрени добавките, че все още си с дефицит. Ако не ги приемаш като добавки - нивата са супер.

ПП. За Инсулина се консултирай с Ендокринолог - да не би да имаш проблем с панкреаса?!

# 350
Здравей Денис,
моля за коментар отново:blush: , 2 ден, 36год.
 LH¹ 8,64 mUI/ml /Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 / FSH² 10.24 mUI/ Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 ) Estradiol³ 171 pmol/L /Фоликуларна фаза ( 46 - 607 ).
Миналия месец, отново на 2 ден,бяха LH¹ 10.85, FSH² 10.62 mUI,Estradiol³ 241.40 pmol/L при същите реф.стойности.
Този месец са ми назначени от лекар,ще правя инвитро на ЕЦ,  но твоето мнение ми е много важно и поне ще бъда подготвена преди да отида .

# 351
Денис, извинявам се, че
Скрит текст:

Гликиран хемоглобин         5.10        %(NGSP)      Здрави (недиабетици) 4,0-6,0%, диабетици с добър контрол на нивата на кръвна захар до 7.0%    

Глюкоза         4.55        mmol/l      3.3-6.0    

Магнезий         0.81        mmol/l      0.65-1.03    

Инсулин    L     2.70        uU/ml      3,0-25,0 uU/ml    

Витамин Д 3         71        ng/ml      10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране    

Витамин В12    H     1309        pg/ml      187-883; латентен дефицит <300    

Фолиева киселина         18.5        ng/ml      3.10 - 20.5

Инсулинът е малко нисък, но може да е инцидент или ако си с ИР и/или си на някаква диета.
В12 е висок, ако не си спряла приема на добавките, най-вероятно това е причината.
Ако не се направи пауза от поне 2 седмици - нивата не са обективни и не може да се прецени дали и до каква степен са попълнени дефицитите.
За вит.Д и ФК се вижда, ако не са спрени добавките, че все още си с дефицит. Ако не ги приемаш като добавки - нивата са супер.

ПП. За Инсулина се консултирай с Ендокринолог - да не би да имаш проблем с панкреаса?!

С ИР съм и от година и половина съм на НВВМХ. Ноември миналата година последно пусках КЗ и инсулин на гладно, тогава инсулина беше 3 и нещо.
Ти сега ме притесни с този панкреас. Наскоро ходих на ехография на вътрешни органи, огледаха и панкреаса, всичко било нормално. Какъв може да е проблема, за който споменаваш?

# 352
  • София
Скрит текст:
Денис, извинявам се, че
Скрит текст:

Гликиран хемоглобин         5.10        %(NGSP)      Здрави (недиабетици) 4,0-6,0%, диабетици с добър контрол на нивата на кръвна захар до 7.0%    

Глюкоза         4.55        mmol/l      3.3-6.0    

Магнезий         0.81        mmol/l      0.65-1.03    

Инсулин    L     2.70        uU/ml      3,0-25,0 uU/ml    

Витамин Д 3         71        ng/ml      10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране    

Витамин В12    H     1309        pg/ml      187-883; латентен дефицит <300    

Фолиева киселина         18.5        ng/ml      3.10 - 20.5

С ИР съм и от година и половина съм на НВВМХ. Ноември миналата година последно пусках КЗ и инсулин на гладно, тогава инсулина беше 3 и нещо.
Ти сега ме притесни с този панкреас. Наскоро ходих на ехография на вътрешни органи, огледаха и панкреаса, всичко било нормално. Какъв може да е проблема, за който споменаваш?
Може да е инцидент или от диетата ти, но по принцип не е добре и да е нисък инсулина - това си е хормон, който си има и своите положителни страни.
При по-късните етапи на ИР, нивата му са по-ниски... може и да няма проблем, но все пак е по-добре да се консултираш с лекар.

# 353
  • Варна
Здравейте, днес пуснах ТСХ, Т4, Глюкоза, Калций и урина. Всичко изглежда ок, обаче в урината има 3-4 еритроцита, единични плоски епителни клетки и кристали пикочна киселина Sad Бременна съм в началото на 7ми месец. Последно преди 2 месеца урината беше ок, но после почнах да пия магнезий /лекарката ме накара, уж против контракции, какви всъщност изобщо не съм имала/, а той е противопоказен при пясък в бъбреците. А аз съм имала преди. Дали тези кристали не са заради магнезия? По принцип съм и с хипофункция на ЩЖ и високи андрогени /това преди забременяването/. Сега пия само Л-тироксин и витамини за бременни + магнезий.
Не е много по темата, но ще съм благодарна за мнение.

# 354
Денис, здравейте!
Резултати на 2-ри ден от МЦ.
Дали е възможно тълкуване на резултатите. С намален до изчерпан ЯР ме водят.
Имам ли шанс да се започне стимулация за ин витро при такива резултати? Много ли е безнадеждно положението?

LH                 9.18mIU/ml      Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH            11.48   mIU/ml      Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
Estradiol       34.48   pg/ml      Фол:12,5-166:Ов:85.51-498;Лут:43.8-211; Мено:5.0-54.7

AMH Plus /ECLIA/      5.100 pmol/      pmol/l   2.890 - 49.700

Другото което ме притесни по-долу ми е АМХ от предна година и виждам, че референтната стойност е 1.00-6.8 ng/ml
Сега съм пуснала изследвания в същата лаборатория и стойностите са други 2.890 - 49.70 pmol/l  . Дали ще може да се прецени движението на АМХ ?

(AMH) 0.521 ng/ml 1.00 - 6.80

Преобразувах с калкулатор и според него излиза, че за 2 години ми се е покачило АМХ....

# 355
  • София
Здравейте, днес пуснах ТСХ, Т4, Глюкоза,
Скрит текст:
Калций и урина. Всичко изглежда ок, обаче в урината има 3-4 еритроцита, единични плоски епителни клетки и кристали пикочна киселина Sad Бременна съм в началото на 7ми месец. Последно преди 2 месеца урината беше ок, но после почнах да пия магнезий /лекарката ме накара, уж против контракции, какви всъщност изобщо не съм имала/, а той е противопоказен при пясък в бъбреците. А аз съм имала преди. Дали тези кристали не са заради магнезия? По принцип съм и с хипофункция на ЩЖ и високи андрогени /това преди забременяването/. Сега пия само Л-тироксин и витамини за бременни + магнезий.
Не е много по темата, но ще съм благодарна за мнение.
Здравей!
Нищо притеснително, понякога се случва, особено при бременност.

Денис, здравейте!
Резултати на 2-ри ден от МЦ.
Скрит текст:
Дали е възможно тълкуване на резултатите. С намален до изчерпан ЯР ме водят.
Имам ли шанс да се започне стимулация за ин витро при такива резултати? Много ли е безнадеждно положението?

LH                 9.18mIU/ml      Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH            11.48   mIU/ml      Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
Estradiol       34.48   pg/ml      Фол:12,5-166:Ов:85.51-498;Лут:43.8-211; Мено:5.0-54.7

AMH Plus /ECLIA/      5.100 pmol/      pmol/l   2.890 - 49.700

Другото което ме притесни по-долу ми е АМХ от предна година и виждам, че референтната стойност е 1.00-6.8 ng/ml
Сега съм пуснала изследвания в същата лаборатория и стойностите са други 2.890 - 49.70 pmol/l  . Дали ще може да се прецени движението на АМХ ?

(AMH) 0.521 ng/ml 1.00 - 6.80

Преобразувах с калкулатор и според него излиза, че за 2 години ми се е покачило АМХ....

Здравей!
Резултатите показват НЯР.
Опитай да смъкнеш малко ФСХ с помощта на добавките за подпомагане на репр. с-ма, при повечето момичета се получиха добри резултати. По принцип, те са само от полза. Иначе, няма друго с което да си помогнеш.
За АМХ, трудно се сравняват резултати с различни рефер. граници, но най-общо си гледаш резултата, спрямо рефер. граници.
При теб АМХ показва доста НЯР, но надежда винаги има, така че действайте и не се отказвайте. Нагледали сме се на какви ли не чудеса  Peace

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 11:04 от denis.

# 356

Денис, благодаря ви за отговора. Втори месец пия по 3 хапчета от FH PRO  и попълвам остър дефицит на вит  Д .От 2 месеца. Вит Д от 17 се покачи на 29 за сега .
 Очаквах за 2 години да се е сринал АМХ. Разбирам, че съм НЯР ,но се чудя дали не е бил изкуствено още повече занижен от дефицита на вит Д ? Последният репродуктивен специалист ме води с ИЯР имам два опита с ДЯ неуспешни. След дълго четене намерих инфо, че недостига на вит Д води и до липса на имплантация .  Затова реших да не слушам специалистите, че ми няма нищо на витамините ... и да се опитам да ги попълня.

Знаете ли дали лаборатория би съдействала в обръщането на мерните единици при положение, че са ги посочили в сайта си  в  ng/ml те извършват изследването в pmol/l  ?
  Понеже когато обърна мерните единици излиза, че АМХ се е покачило за последните 2 години  0.521ng/ml  на   0.714 ng/ml , а аз очаквах да се е сринал под 0.500

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 11:26 от Кris_80

# 357
Здравей, Денис.
Обръщам се към теб с молба за съвет. От вчера започнах инвитро процедура със стимулация с Гонал ф по 250 единици сутрин. Тъй като по принцип имам проблем с лигавицата до този момент приемах и като добавка масло от бял равнец на капсули (3 х 1) - самоназначени от мен.
Как мислиш, необходимо ли е да спирам приема на белият равнец? Знам, че трябва да се внимава с някои билки и затова се зачудих. Ако не е проблем да се съчетае със стимулацията, бих желала да продължа да го вземам.

# 358
Здравейте Денис,

бременна съм в 8г.с и днес по пуснах вит.Д, очаквано излезна занижен (до момента не съм пила никакви добавки за повишаването му):

Витамин D Тотал/Vitamin D Total         27.3        ng/ml      > 30    

Пуснах го в Кандиларов и няма по-ясни реф.ст/сти.

Можеш ли да ми препоръчаш някаква добавка, за попълване на дефицита? Аз за момента пия само фолиева киселина.
Благодаря ти предварително.

# 359
Здравей, Денис! Може ли отново мнение за сегашното изледване в комбинация с предишните. Благодаря!
Скрит текст:

Здравей, Денис!
Ако може да пипитам за мнение за следните изследвания:

12 ден от цикълът ми е, два поредни месеца от 3ти до 7ми ден приемам Летрозол 2х1

Общи условия

Активация на акаунт