Изследване на ХОРМОНИ – 19 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 664
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Целта е дълго чакана бременност. В момента правя втори цикъл с летрозол Днес бях на преглед имам два спукани фоликула, но не можа да ми каже дали е задържан фоликул или са нови т.е съм в овулация в момента.
На базата на тези резултати и това, което е видял на УЗ, лекарят трябва да може да прецени какво се случва.
Ако фоликулите са се спукали, те са с размери около 8-10мм и трябва да има течност в ДП.
Потърси второ мнение.
Другият вариант е да пуснеш Е2 и Прогестерон на 7-ми ден след предполагаемата О.

Благодаря! Ще го направя да, пък да видим

# 331
Много благодаря за коментара! За пръв път си пускам такива изследвания, надявам се като взема мерки и другото само да си дойде. При нас има и мъжки фактор.

# 332
Здравейте. Моля за помощ с разчитането на следните резултати:

TSH 2,4 (0,3 - 4,2)
Prolactin 452 (125 - 635)
LH 6,71 (2,4 - 2,16 за фоликулна фаза)
FSH 5,88 (3,15 - 12,5 фоликулна фаза)
Estradiol 73,90 (45,4 - 854 фоликулна фаза)
Testosterone 0,5 (0,22 - 2,90)

На 38 години съм, 3-ти ден от цикъла. От няколко месеца ми идва на по-кратки интервали (на 30 дни) и продължава по 3 дни. Преди ми идваше на 40-45 дни и беше по седмица. Три успешни бременности.

Нямам вече време и шанс за естествено забременяване, нали?

Много благодаря!

# 333
  • София
Скрит текст:
TSH 2,4 (0,3 - 4,2)
Prolactin 452 (125 - 635)
LH 6,71 (2,4 - 2,16 за фоликулна фаза)
FSH 5,88 (3,15 - 12,5 фоликулна фаза)
Testosterone 0,5 (0,22 - 2,90)

На 38 години съм, 3-ти ден от цикъла. От няколко месеца ми идва на по-кратки интервали (на 30 дни) и продължава по 3 дни. Преди ми идваше на 40-45 дни и беше по седмица. Три успешни бременности.

Много благодаря!
Здравей!
ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ. (този хормон трябва да се изследва заедно с Т3 и Т4, както и ТАТ и МАТ - ако не са изследвани, дават по-обективна информация за функцията на ЩЖ).
Пролактинът е желателно да се провери и през ЛФ (от О. до 7-я ден след нея), защото при Хипофункция на ЩЖ, много често и Пролактинът е висок, а той потиска О. и синтеза на прогестерон.
ЛХ е висок, показва или по-ранна О. този МЦ, или че си с ПКЯ.
Тестостеронът е малко нисък - може да е и от годините.
Добре е да провериш АМХ и Инхибин В ( на 3 ден от МЦ) - те ще покажат какво е моментното състояние на ЯР и какви са шансовете за зачеване на ЕЦ.
Само тези резултати, не показват да има проблем за зачеване на ЕЦ.
Посети клиника за репр. медицина. Peace
Провери за дефицити - вит.Д, В12, желязо (т.н. железен панел)...
Успех и дано скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина Peace

# 334
Много благодаря!

# 335
Денис, здравейте!
Резултати на 2-ри ден от МЦ.
Дали е възможно тълкуване на дотук излезлите изследвания? С намален до изчерпан ЯР ме водят.
Имам ли шанс да се започе стимулация за ин витро при тези резултати?

LH                 9.18mIU/ml      Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH            11.48   mIU/ml      Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
Estradiol       34.48   pg/ml      Фол:12,5-166:Ов:85.51-498;Лут:43.8-211; Мено:5.0-54.7

AMH Plus /ECLIA/      Неготов       pmol/l   2.890 - 49.700

Другото което ме притесни по-долу ми е АМХ от предна година и виждам, че референтната стойност е 1.00-6.8
Сега съм пуснала изследвания в същата лаборатория и стойностите са други 2.890 - 49.70. Дали ще може да се прецени движението на АМХ ?

(AMH) 0.521 ng/ml 1.00 - 6.80

# 336
Скрит текст:
...

Много благодаря!
Здравей!
ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ. (този хормон трябва да се изследва заедно с Т3 и Т4, както и ТАТ и МАТ - ако не са изследвани, дават по-обективна информация за функцията на ЩЖ).
Пролактинът е желателно да се провери и през ЛФ (от О. до 7-я ден след нея), защото при Хипофункция на ЩЖ, много често и Пролактинът е висок, а той потиска О. и синтеза на прогестерон.
Добре е да провериш АМХ и Инхибин В ( на 3 ден от МЦ) - те ще покажат какво е моментното състояние на ЯР и какви са шансовете за зачеване на ЕЦ.

Здравейте, Денис,

В момента чакам инхибин Б и АМХ. Нали може пак да Ви пиша, когато са готови?
Също исках да Ви попитам, какво мислите за нивото на естрадиола.

Много Ви благодаря още веднъж за помощта!

# 337
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
...

Много благодаря!
Здравей!
Здравейте, Денис,
В момента чакам инхибин Б и АМХ. Нали може пак да Ви пиша, когато са готови?
Също исках да Ви попитам, какво мислите за нивото на естрадиола.
Много Ви благодаря още веднъж за помощта!
Здравей!
Е2 е добре.
Разбира се - имаш ли въпроси, пиши и питай - ако мога, с радост ще помогна Peace

# 338
  • Варна
Денис, сега ми излязоха хормоните на 7 ден след (предполагаема) О и съм направо... Scream
Не съм лежала в лабораторията преди вземането на пробата, но другите изисквания съм ги спазила.

Добавям и изследванията на ЩЖ преди 3 седмици, защото тогава беше предположила, че може да имат връзка с висок пролактин и оттам потиснат синтез на прогестерон (заради малката разлика на БТ, която ми прави графиката).

Този пролактин с добавки може ли да се смъкне или само с лекарства?

Скрит текст:

# 339
  • София
Денис, сега ми излязоха хормоните на 7 ден след (предполагаема) О и съм направо... Scream
Не съм лежала в лабораторията преди вземането на пробата, но другите изисквания съм ги спазила.

Скрит текст:

Добавям и изследванията на ЩЖ преди 3 седмици, защото тогава беше предположила, че може да имат връзка с висок пролактин и оттам потиснат синтез на прогестерон (заради малката разлика на БТ, която ми прави графиката).

Скрит текст:

Спокойно - всичко може да се коригира/контролира.

Прогестеронът е нисък и показва, че може да не е имало О. или да е ЛУФ, защото Е2 е на горна граница.
Пролактинът е висок - трябва терапия ( назначена от Ендокринолог)
Трябва да коригираш и ТСХ, той също може да е причина за по-високите нива на Пролактина.
Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря.

# 340
Здравейтр, може ли мнение и за моите изследвания - правени са на 3 ден от МЦ, освен прогестеронът  който е на 22 ден! На 23 г. съм

# 341
  • София
Здравейтр, може ли мнение и за моите изследвания - правени са на 3 ден от МЦ, освен прогестеронът  който е на 22 ден! На 23 г. съм
Скрит текст:

Здравей!
ЛХ и Е2 са високи и показват ПКЯ.
Пролактинът е висок. Добре е да провериш ТСХ, Т3 и Т4, Андростендион и ако имаш проблем с теглото - тест за ИР.
Трябва да се консултираш с Ендокринолог - нищо страшно, това се коригира/контролира  Peace

# 342
  • Варна
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Прогестеронът е нисък и показва, че може да не е имало О. или да е ЛУФ, защото Е2 е на горна граница.
Трябва да коригираш и ТСХ, той също може да е причина за по-високите нива на Пролактина.

Денис, благодаря.
Ще се консултирам с ендокринолог, но преди това ми се иска да направя повторно изследване в друга лаборатория.
Също да питам (вероятно са те питали, но не помня да съм прочела назад в темата) - ако е нямало овулация, откъде идва синтеза на този прогестерон 34 nmol/l?

# 343
Денис, може ли мнение за моите резултати от днес - 7 дни след Ову.
Благодаря предварително Simple Smile

Витамин В12/Vitamin B12       239       pg/ml     197 - 771   
Холестерол/Cholesterol            6.68       mmol/l     < 5.2   
Триглицериди/Triglycerides       2.34       mmol/l     < 1.7   
Желязо/Iron         19.58       µmol/l     8,95 - 37,90   

Хормони/Hormones

TSH       2.21       mlU/L     0.27 - 4.20   
Прогестерон/Progesteronе       16.3       ng/ml     M<0.05 - 0.149; фол.ф. 0.057 - 0.893;ов.ф. 0.121 - 12.0; лут.ф.1.83 - 23.9;постменопауза:<0.05 - 0.126   

DHEA-S              µg/dl     35,4 - 256   
Естрадиол/Estradiol       91.1       pg/ml     M 25.8 - 60.7;Жф.ф 12.4 - 233,ов.ф41.0 - 398;лут.фаза 22.3 - 341;постменопауза <5.0 - 138   

Йонизиран калций                     
     Общ белтък       76.6       g/l    64 - 83   
     Калций/Calcium       2.35       mmol/l    2,20 - 2,65   
     Йонизиран калций/Calcium ionized       1.18       mmol/l    1.12 - 1.27   
Магнезий/Magnesium       0.82       mmol/l     0,66 - 1,07   

# 344
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Денис, благодаря.
Ще се консултирам с ендокринолог, но преди това ми се иска да направя повторно изследване в друга лаборатория.
Също да питам (вероятно са те питали, но не помня да съм прочела назад в темата) - ако е нямало овулация, откъде идва синтеза на този прогестерон 34 nmol/l?

Когато ДФ, достигне определен размер за О. той се пука и от него излиза яйцеклетката + фоликул. теченост ... и това е О.
При  ЛУФ -  когато, ДФ се пука, изтича фолик. течност, но яйцеклетката остава във фоликула ... и той се преобразува в т.н. ЖТ ( заедно с яйцеклетката в него), което синтезира прогестерон.
Лутеинова киста е всеки един ЗФ, който се преобразува в ЖТ и започва да синтезира прогестерон.
Разликата в нивата на Прогестерона и Е2 показват, дали е имало О. или не.
При ЛУФ/Лутеинова киста - нивата на Прогестерон са по-ниски, отколкото при О. (изследван на 7 ден след О., когато е неговия пик).

Денис, може ли мнение за моите резултати от днес - 7 дни след Ову.
Скрит текст:
Благодаря предварително Simple Smile

Витамин В12/Vitamin B12       239       pg/ml     197 - 771   
Холестерол/Cholesterol            6.68       mmol/l     < 5.2   
Триглицериди/Triglycerides       2.34       mmol/l     < 1.7   
Желязо/Iron         19.58       µmol/l     8,95 - 37,90   

Хормони/Hormones

TSH       2.21       mlU/L     0.27 - 4.20   
Прогестерон/Progesteronе       16.3       ng/ml     M<0.05 - 0.149; фол.ф. 0.057 - 0.893;ов.ф. 0.121 - 12.0; лут.ф.1.83 - 23.9;постменопауза:<0.05 - 0.126   

DHEA-S              µg/dl     35,4 - 256   
Естрадиол/Estradiol       91.1       pg/ml     M 25.8 - 60.7;Жф.ф 12.4 - 233,ов.ф41.0 - 398;лут.фаза 22.3 - 341;постменопауза <5.0 - 138   

Йонизиран калций                     
     Общ белтък       76.6       g/l    64 - 83   
     Калций/Calcium       2.35       mmol/l    2,20 - 2,65   
     Йонизиран калций/Calcium ionized       1.18       mmol/l    1.12 - 1.27   
Магнезий/Magnesium       0.82       mmol/l     0,66 - 1,07   

В12 трябва да е по-висок, да е на горна граница.
Холестеролът и триглицеридите са високи.
Желязото е добре, но само това изследване не е достатъчно - добре е да се пуска с Хемоглобин, феритин, ЖСК, трансферин...
ТСХ, трябва да е под 2.0
Прогестеронът показва, че е имало О.
Провери Пролактина и направи тест за ИР .
Хормоните, които са изследвани, имат отклонения от нормалните стойности, причината за което, може да е свързана с тези, които ти посочих да изследваш допълнително.
Провери и нивата на вит. Д.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 19:02 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт