Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 5

• 123 081
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • София

За мое огромно съжаление ми свърши крема на Dr. Derm Professional - Hydro Magnet. Кремът е с богата не мазна текстура, попива в кожата за няколко секунди и я оставя свежа и сочна. Хидратира перфектно кожата, като успява да тушира раздразненията ми ( имам розацея и понякога кожата ми е супер чувствителна и зачервена) .
В състава няма алкохол.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 11:34 от lepi

# 616
  • варна
От къде бих могла да го купя?

# 617
Вчера взех поредна нова опаковка, стана ми любимец, измести безсулфатната серия на Dove, която ползвах преди.

# 618

Шампоан и балсам за коса Mussa Canaria - много ми харесаха,аромата е страхотен, косата след тях е мека и лекичка. Бих си закупила в бъдеще пълноразмерните опаковки.

Garnier Micellar Cleansing Rose Water - по - скоро не ми хареса. От мицеларните води на Гарниер, тази с мазните частици беше по-подходяща за моята кожа.

Крем за тяло Avon Femme - изненадана съм приятно.Много хубаво кремче, с приятен и дълготраен аромат.

Душ гел Dove - любим! Винаги имам и един такъв в банята.

Balance Me Tri-Molecular Hyaluronic Serum - един от малкото продукти, които оказват някакво положително влияние върху моята суха и зачервена кожа (розацея).Първия серум, който ми попад, бях малко скептично настроена , но червенината се отръпна още на следващия ден, до свършване на шишенцето кожата ми беше спокойна, незачервена и без лющещи се парчета. В най-кратък срок ще се сдобия с пълноразмерния продукт.

Benecos, лосион за тяло с бъз и кайсия - много свежарски, различен аромат и дотам...трудно попива, после все едно не си се мазал. Не бих повторила.

Хималайска маска за лице, The Body Shop - хареса ми, успокоява и хидратира кожата. В списъка ми с покупки е. Набелязала съм си и тази с кафето, но пак ще е първо мостра.

Анти целулитен скраб за тяло - уникален аромат на ананас, който обожавам. Май пак само като аромат бих го оценила. Grinning Много ситни частици, по-скоро като душ гел се усещаше, обичам жулещи скрабове. Леко ми щипеше, явно не ми е понесла някоя от съставките.

Автобронзиращ лосион за тяло (високата тубичка) - влюбена съм в този продукт.Имам го от бюти кутия.Страхотен аромат, който издържа с часове. Има лек автобронзиращ ефект след продължителна употреба. Успях да се сдобия с още 2 тубички...да си имам Grinning

Стягащ крем за тяло (малката тубичка) - нито усетих да ме стяга, нито имаше аромат някакъв  Trollface

Душ гел и лосион за тяло с чай - харесаха ми, свежарски са с много приятен аромат. Бих закупила ако ми попаднат някъде, но едва ли ще тръгна да ги търся специално.

# 619
  • София
zvezdelina6407 ако става въпрос за крема, знам , че се предлага в някои аптечни мрежи иначе може да се открие и онлайн, аз лично си го купувам от този онлайн магазин
Скрит текст:

# 620
ВТОРА ЧАСТ

A-DERMA Protect Crème SPF50 с много висока защита за нормална към суха кожа – Супер е! Не белее, лесно се разнася и бързо попива, само на моменти ми избива тук таме бяло главно като е много топло, но отново го размазвам и изчезва, не съм слагала грим отгоре. Водоустойчив е, не съдържа отокрилен. Но пък е малка опаковка – 40 мл и я изразходвам за 2 седмици и за цената си не е бюджетна слънцезащита. Вече подновен.

SUKIN Foaming Facial CLEANSER – сдобих се от бюти кутия и го ползвах за сутрешно измиване. С отличен състав, не съдържа парабени, минерални масла, SLS/SLES, EDTA и пропилен гликол. Отначало въобще не се спогодихме. МИРИЗМАТА – блъскаше ми на нещо синтетично, направо ме задушаваше /при все, че пише, че не съдържа синтетични миризми/. Викам си, че ще го изтрая за 30 секунди, но не. Оставих го при резервите. Но след време реших да му дам отново шанс и взех, че го изхабих. Пак миришеше, но се търпеше. А кожата оставаше доста добре хидратирана и нежна след измиване, но не бих закупила отново.

Phytocode LB серията включваща Хидратиращ крем за младежко излъчване, за суха и нормална кожа, Възстановяващ крем с подмладяващ ефект, за зряла кожа, Гел за околоочен контур и Защитен дневен крем от серията ROSE KISS. Много хвалена българска марка, аз също потвърждавам това. Всички са леки и бързо попиващи кремове с отличен състав, но пък нямат слънцезащита. LB серията няма миризма, а тази на ROSE KISS миризмата е като на целувка от роза – ароматна, но бързо отлитаща. На мен ми се сториха малко слаби за кожата ми, но може би закупих сета тъкмо за лятната почивка и бях изложена на морските и слънчеви условия непрестанно, и да ползвала съм отделно слънцезащита, но все пак кожата ми се изсушаваше и кремовете не успяваха да хидратират отлично. Бих купила за пролетта и началото на лятото догодина.

CLINIQUE Moisture Surge 72-hour auto-replenishinig hydrator  - много ми хареса,  кожата е отлично хидратирана,  нежна и стегната и бръчките са омекотени и така цял ден. Бих го купила отново.

CLINIQUE SUPERDEFENCE SPF 40 – дават го за борба при първи бръчки, а моите не са първи …. та съвсем не ги заличи, но пък много добре ги хидратира и предпазва с този висок SPF и ги омекоти. Бих повторила покупката си.

WELEDA слънцезащитен крем с еделвайс за чувствителна кожа SPF 50 – изхождайки, от това че закупената детска слънцезащита това лято съдържаше отокрилен, който е нежелателен при деца под 10 години закупих този крем с минерални филтри. Цялото ни семейство го използвахме. Но пък мнооого трудно се разнася дори и малко количество, стоиш бял като мумия и понеже е водоустойчив трудно се отмива. ММ е с гола бръсната глава и реши да си я намаже, но после не искаше да се маха с душ гела, та с измивното олио на Нивеа стана. Опаковката не е изхабена, има дълъг срок на годност и ще си го ползваме и догодина с мярка.

Масло против бръчки на очите на Евтерпа- изхвърлям поради изтекъл срок. Нямам спомен кога съм го купувала, и защо не съм го пробвала. Ще прочета мнения за него и тогава ще реша дали да купя отново.

Дневен крем за лице с 5% уреа SPF 15 за много суха кожа и околоочен крем с уреа на BALEA – от много хваления на кремчетата в темата за DM продуктите и аз да не остана назад. И двата продукта са за суха кожа и макар аз да нямам такава добре овлажняват, малко трудно ми попиваше крема за лицето. По ми допадна околоочния, но ми идваха някак тежки за лятото. Не правят кир ефект със слънцезащитата. Без парфюм и алкохол и въобще имат страхотен състав за цената си. Дали ще купя пак? Може би на зима.

NUXE FRAICHE SOS 48 –часова маска за лице за експресна хидратация – 50 мл.
Пълна с полезни съставки, единствено ми боде очите този алкохол и то доста напред в състава, и това ме кара да се замисля дали да купя повторно. Иначе за маската може да се нанася като дневна маска и като нощна маска /да се преспи с нея/. Ползвах я като обикновена маска. Крем с консистенция на тоалетно мляко, нанесена на лицето на места попиваше напълно, с много лека и нежна миризма. Като ефект – много добре хидратира и освежава кожата, но не бих казала за 48 часа.

SNOW BORN – Restore to defence – привлече ме добрият му състав. Използвах го за хидратация сутрин след измиване /усещах как охлаждаше кожата ми/, но с някой кремове се получаваше кир ефект. Консистенцията му е много лек крем към тоалетно мляко, без миризма. Дават го, че е за всяка кожа с нарушена бариера, но при мен се наблюдаваше и леко матиране на кожата, а аз няма нужда от това и за това предполагам, че по подходящ за комбинирана и  мазна кожа.

Гел пачове против бръчки на Victoria beauty с хиалурон и фитоколаген - 6 броя. Препоръки за употреба: Първата седмица използвайте по 3 пъти, а всяка следваща - по 2. Употребих ги за една седмица през два дни.  Много добре стяга и озарява контура и отново бих купила няколко опаковки за да видя дали ефекта ще се запази за по-дълго време.

Moisturising Body Wash April Violets на  YARDLEY – 200ml – падна ми се от бюти кутия. Много нежна и приятна цветна миризма /не бих казала на виолетки, а и няма как да помириша в този момент виолетки за да сравня/, която не се задържаше после по тялото. Иначе с минимално количество се образуваше нормално количество пяна, добре измива и хидратира кожата, но ако е след плаж не е достатъчно хидратиращ.

Balea  SCHONHEITS GEHEIMNISSE пилинг – олио за тяло със соли от Мъртво море – много ми щипеше и при нанасянето му и след измиването му. Тялото ми бе като намазано с олио и сърбеше затова го измивах с душ гел. Някоя съставка не ми понесе и не бих купила отново.

AGE PROTEC MULTI-ACTION EYE CONTOUR на URIAGE- много добро кремче, харесва ми дозиращия защитен флакон. Зоната на очите е освежена, мека и подхранена. Пак бих купила

SO’BIO ETIC PRESIEUX ARGAN – крем против бръчки. Добре се държеше, макар да има алкохол в състава си, без парабени и парфюм, но пък си има една доста лека и приятна миризма. Лек крем, бързо попива и прави кожата мека и гладка. Но е за дами с не толкова бръчки…. Всъщност моите бръчки са от отслабване на лицето и загуба на плътност и се виждат само когато се усмихвам и говоря, т.е. постоянно Laughing

GATINEAU Peeling Expert Radiance enhancing gommage 15 ml– мостра е, но ми стигна за 4-5 пъти.  Професионален ензимен пилинг с мощно действие против стареене на кожата. С нежно действие отстранява мъртвите кожни клетки, замърсявания и примеси от епидермиса на кожата. Формулата е обогатена с етерични масла за подхранване, запълване и подобряване на еластичността на кожата. Получавате изчистена и гладка текстура на лицето. Изгладени бръчки и фини линии. Мек, равен и по-сияен тен. Аромат на мускус, момина сълза и цветя.   Предимства: Ексфолира, тонизира, подхранва и съживява кожата. Осигурява превенция срещу бръчките. Това ни обещава таз малка тубичка. И го спази! Лицето ми светва, кожата е супер гладка, нежна и озарена при това ефекта трае два-три дни. Бих си купила пълноразмерната опаковка.

CIEN Q10 ANTI WRINKLE NIGHT CREAM за увредена кожа. Освен Q10 съдържа и хиалурон и вит Е.
Прочетох хвалебствия за крема в темите из форума, добре ми омекотяваше и подхранваше кожата, но главно го използвах като са ми свършили кремовете и докато си купя нови, както и на шия и деколте. Лек крем с леко не/приятна миризма, бързо попива.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 00:53 от Pink Dress

# 621
Миналия месец изхабих доста продукти, така че ще ги групирам.

Продукти за лице:
Скрит текст:

Термална вода на Авен - нямам нищо особено, което да кажа за нея. Хидратира и освежава много добре.
Бих я купила отново като евентуален заместител на корейските тоници, които по принцип ползвам, в случай, че закъсам с доставките.

NAOBAY Detox Energizing Facial Mist Toner - не съм особено впечатлена. Хидратира прилично и до там. Помпата пръска на едро и рядко, и се налагат много натискания, за да се сложи достатъчно продукт. Свърши светкавично бързо. Има добър състав и слаб аромат на плодове.
Не бих повторила покупката.  

Измивен гел за смесена/мазна кожа на Биодерма - добър, измива добре без да изсушава. Единствено не ми допадна това, че изобщо не се пени, беше ми малко странен.
На кантар съм, но сякаш по-скоро не бих повторила.

Caudalie Vinoperfect Radiance Serum - много добър хидратиращ и освежаващ серум. Има рядка консистенция, разнася се и попива лесно. В началото лепне, но с попиването това усещане изчезва. Има свеж аромат на нещо средно м/у диня и краставица.
С удоволствие бих купила пълноразмерна опаковка.

Canmake Tokyo Mermaid UV Skin Gel - прекрасна японска слънцезащита за смесена и мазна кожа. Изключително лека и топяща се консистенция, без бял слой, силно хидратираща, същевременно немазна и с прекрасен състав (няколко вида ХК, серамиди, агринин и екстракти). Единствен недостатък е, че свършва много бързо.
В шкафа ме чака още една опаковка и с удоволствие бих потретила и почетвъртила.

NAOBAY Detox Oxygen Light Cream - оказа се леко мазен за моята смесена кожа, измазах го основно по шията и долната половина на бузите. Разнася се лесно и попива бързо. Усеща се някак повече подхранващ, отколкото хидратиращ. Има особен ядково-подправков аромат, който просто крещи "био" и който не ми допадна изобщо. Добър състав, наблягащ на различни екстракти.
Няма да купя пълноразмерна опаковка.

Dear, Klairs Rich Moist Soothing Cream - водят го за суха, дехидратирана кожа и наистина е такъв. Не пасна нито на моята смесена кожа, нито на нормалната кожа на майка ми през който и да било сезон. В крайна сметка се превърна в крем за крака и пети, където пасна идеално. Има добър състав, гъста, но лесно нанасяща се консистенция и едва доловим аромат на билки. Като единствен минус виждам етеричните масла, които съдържа, могат да бъдат потенциален алерген.
Не бих го купила отново.

Cerave SA Smoothing Cleanser - използвах го само на лицето, хареса ми. Въпреки че съдържа салицилова к-на, не ми изсуши кожата, почиства добре. Най-важното - не е ароматизиран. Кремът за лице и тяло от същата серия има най-отвратителният мирис, на който някога съм попадала в козметика, и се опасявах да не би и гелът да мирише така.
Бих купила пълноразмерна опаковка.

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex - много добър продукт. Веднага след нанасяне има много леко мазнеещо усещане, което изчезва с попиването и се превръща в...мекота. Попива бързо. Кожата наистина се усеща хидратирана и освежена в дълбочина още преди нанасянето на крем. Скъп, но икономичен.
С удоволствие бих го купила отново на намаление.

Отлепваща се маска на Balea против черни точки - не съм впечатлена, май успя да издърпа няколко гадини, но до там. Има гаден състав - алкохол денат на челно място, а реално работещите вещества на последно. Купих я от любопитство, няма да повторя.

Продукти за тяло:
Скрит текст:

Олио за след епилация на Перфект  - харчи се изключително бавно, изхвърлих около 100 останали мл поради изтекъл срок на годност. Премахва успешно остатъците от кола маска, но не бих казала, че успокоява. Много мазно, не попива напълно, оставя следи по чаршафи и се налага остатъкът по кожата да се обере със салфетка или тампон. Мирише отчетливо на евкалипт. Няма да го купя отново, не ми беше особено удобно или приятно за ползване.

Душ гел с жасмин и лотос на Green Pharmacy - отново нищо особено, което да кажа за него. Най-обикновен душ гел - образува прилично гъста пяна, почиства добре без да изсушава и има приятен аромат на зеленина, който не се задържа по кожата. Плюс е количеството от 500 мл, излиза икономичен.
Ако го мярна някъде по рафтовете, бих го купила отново, но не бих тръгнала да го търся специално.

Лосион за тяло на Anatomicals с кокос и манго - нищо особено впечатляващо, но ми хареса. Разнася се лесно, не е мазен и попива бързо. Има сладникав, леко изкуствен аромат, който не остава по кожата дълго.
Няма да повторя, имам други по-любими лосиони.

Скраб за тяло на Frank Body с кафе - нашенският на Сапунена Работилница ми харесва повече. Не че този е лош - напротив, даже е много хубав - но е много по-фин и груб, и мирише яко на силно, горчиво кафе. Направо би могъл да замени истинска чаша еспресо, ако се ползва сутрин.
Получих го в бюти кутия. Ако пак ми се падне, ще си го ползвам с удоволствие, но не бих го купила отделно.

Продукти за коса:
Скрит текст:

HAIR PLUS Velvet Silk Coating Shampoo - не изпъква с нищо особено положително за времето, за което го ползвах, дори мисля, че ми заплиташе косата. Купих го от любопитство, "о, корейски шампоан, пълен с благинки също като козметиката им". Малко след половината бутилка ми предизвика страхотно раздразнение на скалпа и се наложи да го спра. Така и не можах да се върна към него и след дълго мухлясване в банята, остатъкът замина в канала.
Няма да го купя отново.

Philip Kingsley Coconut Breeze Elasticizer - за първи път го ползвах, купих го на промоция, за да видя за какво е цялата тази слава, и останах много приятно изненадана. Имам дълга, гъста и изтощена от боядисване коса. Още след първото ползване успях да я разреша без допълнителни продукти, а към средата на опаковката дължините ми вече изглеждаха значително по-малко умрели и безжизнени. Майка ми също го пробва няколко пъти и също остана доволна. Косата й е идентична на моята по увреденост, но вместо права и дълга е къса и къдрава.
Определено ще го подновя.

Лак за коса на Тафт - хареса ми с уговорката, че нямам база за сравнение, тъй като сравнително отскоро започнах да се къдря редовно и да имам нужда от такъв продукт. Фиксира добре без да втърдява като камък.
Бих го повторила.

Шампоан и балсам на Mussa Canaria от серията им с органичен банан - испанска марка за коса, на която съм голям фен. Балсамът ми е второ мини. Прави косата мека, гладка и подредена, но без лигав и сплескан ефект. Шампоанът измива добре без да премива и дразни скалпа, не е пенлив. Като бонус, и двата продукта миришат умопомрачително вкусно на банани. С удоволствие бих купила пълноразмерни опаковки, но засега съм ги засичала само в бюти кутии.

Beauty Kitchen Vegan Free From Wonder Balm - слагам го тук понеже забравих да го снимам при продуктите за тяло. Най-обикновен вазелин в малко по-луксозна опаковка. Измазах го по лакти и колене, за да го свърша.  Падна ми се в бюти кутия.
Не виждам причина да го повторя.

Маска за коса Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque - много добра, наистина подхранва. Силно сухата и увредена коса видимо се променя - става по-мека и жива, има блясък.  Маската се отмива лесно без да оставя лигаво усещане. Мирише приятно на бадем (или пък може би така мирише макадамията?). Опаковка от 30 мл стига за 2 ползвания върху къса коса.
С удоволствие бих купила пълноразмерна опаковка.

Грим:
Скрит текст:

By Terry Hyaluronic Hydra Primer - по принцип не ползвам бази за лице, защото слънцезащитите ми вършат достатъчно добра работа, но тази бих купила в пълноразмерен вариант с огромно удоволствие...ако можех да си я позволя. Прави кожата кадифено мека и най-важното - наистина матира без обаче да опъва или изсушава. Беше ми незаменим помощник в неутрализирането на прекалено лъскави слънцезащити, фондьотени и всякакви други не съвсем подходящо улучени продукти за лице. Жалко, че е толкова скъпа.

Течни сенки на Llums - любимите ми дрогерийни течни сенки, не оставам без тях. Издръжливи, същевременно лесни за махане, не дразнят чувствителните ми очи, а златистият нюанс ми е идеален за ежедневно носене.
Подновени.

Becca Beach Tint в нюанс #Lychee - течен руж и боя за устни в едно. Аз го ползвах само като руж, понеже на устните не ми хареса. Изглежда хипер, мега шокиращо ярко розово, но веднъж прелято, стои много естествено. Прелива се лесно. Силно пигментирано - съвсем дребна точица на върха на пръста е достатъчна за двете бузи.
Няма да го купя отново, имам набелязани много подобни продукти, които искам да пробвам.

Течно червило Nars Lip Cover в нюанс #overheated - прекрасен червеникаво-кафяв нюд,. Пигментиран и изключително траен, а в същото време далеч не толкова изсушаващ колкото други червила с подобни качества.
С удоволствие бих го подновила, ако го намеря на добра цена.

Фиксираща пудра на Avon Mark -  добра. Не знам доколко в действителност удължава живота на фон-дьо-тена, но обира блясъка от Т-зоната  успешно без "caking" ефект.
Няма да я купя отново, защото не ми се занимава с представители и защото не е нищо особено, което да си заслужава търсенето на такъв човек. В дрогерийте също има добри варианти.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 00:26 от Reddish Brown

# 622
  • на последния етаж
- чудесен хидратиращ крем с нежна текстура и много лек, едва уловим аромат. Ползвах го с удоволствие и бих купила отново.

# 623
Reddish Brown, течните сенки вурху база ли ги ползваш? Как са откъм издръжливост? Откъде ги купуваш Simple Smile
От мен

Възстановяващ серум за силно изтощена коса Kerastase Therapiste - прекрасен е за моята коса, която е нетретирана по никакъв начин, дълга и много права. Краищата ми обаче винаги са нацъфтели /да се чуди човек от какво/,заплитат се и са едни проскубани и сухи. Откакто използвам този серум косата ми изглежда много по- добре, много мека и гладка и има осезаем ефект върху връхчетата.Видях огромна разлика, когато свърши и не се бях запасила. Вече е подновен.

# 624
Reddish Brown, течните сенки вурху база ли ги ползваш? Как са откъм издръжливост? Откъде ги купуваш Simple Smile
Да, върху база или пък коректор в ролята на база. Много са добре откъм издръжливост. Естествено, ако си потъркаш агресивно клепача, ще се размажат, но иначе не мърдат. От Лили ги вземам, струват 6 лв и стотинки.

# 625
  • на последния етаж
- изхвърлям този молив почти цял, тъй като изсъхна много бързо. Не бих купила отново.

# 626
  • Street of Dreams
...а е много красив!

# 627
  • на последния етаж
Така е и не е скъп. Wink

# 628
Аз съм много недоволна от автоматичните моливите за очи на Ейвън и Орифлейм. Не стига, че се размазват супер лесно, а след това пък нямат отмиване и изтриване.

# 629
  • Седмото небе
Ето и от мен порция празни опаковки:

За миналата зима почистващия балсам и пяната на Балеа ми бяха любимо вечерно почистващо дуо. От балсама това ми беше втора изхабена опаковка, от пяната първа и последна. И двете ми харесват и ако не бяха изчезнали (а не бяха лансирани като лимитки Sad ) щях да се заредя с поне по още една бройка и да си ги ползвам с кеф.
Розовия мицеларен измиващ гел също харесах, почиства много добре, не прави много пяна, не пари на очите и сваля спирала. Бях се замислила дали да не го сменя, но се отказах и вече поднових. Ще го редувам с Апивита-та с лавандула.
Ексфолианта на Биотен ми е втория любим такъв продукт. Този е мек, позволява честа употреба, прави кожата нежна и гладка, също вече подновен. Ще го редувам с Любимец н.1 зеления ексфолиант в сашета с киви на Балеа. От него си заредих навреме 10 двойни пакетчета.

Не лоша пяна, почиства добре, не изсушава, но от към състав и цена има какво много да и се желае. Няма да купя пак, със сигурност. Беше заменена в движение от показаната горе и сега с розовата пяна Балеа, като и двете са много по-добри като действие и цена.

Общи условия

Активация на акаунт