Жалба до директор и регионален инспекторат

• 13 589
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
Кой клас е детето? Ако е в по-голям от пети-шести клас, трябва само да се оправя. В краен случайаз бих пуснала мейл през школо до въпросния учител, много любезно и с въпрос какво може да подобри, за да си повиши успеха. В зависимост от отговора, ще се предприемат или не други действия.

# 31
  • волно калдъръмче
Първо отивам и разговарям с учителя по възможно най-цивилизования начин. Придържам се към темата, която ме интересува - успехът, какво прави детето и какви изисквания не покрива. Разговорът ще ви даде ясна представа за учителя. След това си правя стратегията - стягам си детето, ако искам да учи при този учител. Ако не ми харесва учителя, а детето държи на информатиката, намирам му извънкласни занимания.

# 32
Момичета, помощ!
Ситуацията е следната: В 8-ми клас сме в една от “елитните” гимназии на Варна. Учителката, която ни се падна за класна е нова в училището, доста ерудиран и много мил човек с невероятно добър подход към децата. Има стаж и извън страната като преподавател, избрана е в училището ни с конкурс. Проблемът е, че иновативния й подход, системата по която преподава и отличните резултати, които постигна с децата от началото на годината никак не се харесаха на ръководството - в частност директор, зам. директор и двама учители, които преподават от години там, но по друга система, която не постига такива резултати!
Та нарочиха я, даваха на други преподаватели да проверяват контролните й, оспорваха методите й… и в крайна сметка я освободиха от работа с мотива, че работела по европейска система, а не по техните нареждания! Това се случва буквално за няколко дни и никой не ни информира за този развой, разбрахме от децата, а те от класната.
Снощи се събрахме всички родители от класа пред училището, за да искаме обяснение от директора, чакахме на студа два часа, но не ни прие… Евентуално днес ще ни приеме, но “ще поговорим само, не ви дължа обяснение и нямате право да се месите в трудово-правните ми отношения! Аз преценявам кого да назначавам и освобождавам!”
Така ли е? … Класната ни е много огорчена, но каза че ако я подкрепим и намерим начин - ще се върне и ще преподава на децата ни! Всички сме много разтревожени, децата са тийнейджъри, в ново училище са, все още притеснени от промените, а освобождаването на класната им е просто шок! Моля ви, ако някой от вас има опит с подобна ситуация или има идея как да подходим да я сподели!

Общи условия

Активация на акаунт