Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 44 040
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Аз съм атеист и вярвам преди всичко в науката. Не антиваксър, а дарвинист съм даже. Затова напълно нормално приемам, че всеки си прави избора срещу който си получава съответните резултати. Колкото-толкова. Стигнахме до статините и добавките, но удобно подминахме вредата от пушенето върху кръвоносните съдове. Избирателно възприятие за сетен път. Със себе си и с останалите поне съм била честна - проблемът не ми е холестеролът, а тютюнопушенето. Първо трябва да дефинираш проблема, за да го разрешиш. Не да си търсиш удобни оправдания и да си запушваш ушите за неудобните истини.

# 271
Скрит текст:
Не, не си. Опитите да си намалиш холестерола, води до много лоши последствия като деменции например. Холестеролът ти е такъв какъвто трябва да бъде за конкретното ти здравословно състояние и според това какво ти диктуват гените.
Оправи си здравето и ще си оправиш холестерола,
Скрит текст:
което не значи да го намалиш. Разбирам, че е трудно за проумяване, но опитай.

Няма такива хора които цял живот да ядат бонбони и да пият алкохол и черният им дроб да не сдаде багажа. Е, може би ако животът е кратък и преди това не ги убие нещо друго. 

Колкото за информацията в нета, прилагай едно нещо наречено "критично мислене".
Точно.
Бих казала "Оправи си здравето, тялото самО ще нормализира холестерола.".

Човешкото тяло има много системи и начини за самовъзстановяване, стига да му се даде шанс.

# 272
  • София
Не, не си. Опитите да си намалиш холестерола, води до много лоши последствия като деменции например. Холестеролът ти е такъв какъвто трябва да бъде за конкретното ти здравословно състояние и според това какво ти диктуват гените. Оправи си здравето и ще си оправиш холестерола, което не значи да го намалиш. Разбирам, че е трудно за проумяване, но опитай.

Няма такива хора които цял живот да ядат бонбони и да пият алкохол и черният им дроб да не сдаде багажа. Е, може би ако животът е кратък и преди това не ги убие нещо друго. 

Колкото за информацията в нета, прилагай едно нещо наречено "критично мислене".
Миоки, хора оправили си здраветo тук, вкл. кз и инсулин,
са питали за високия холестерол, при все че вече не свалят и не ядат вгх. Оттам тръгна и моят интерес по темата, а точно защото подлагам на критично мислена голяма маса от  информацията в нета, водим тоя диалог. Иначе, благодаря за напомнянето Wink. Моят е в що-горе нормални поносими граници, при винаги висок добър холестерол.
Иначе, а и за жалост, цигарите влияят на холестерола, факт Grinning Sad

# 273
Миоки, хора оправили си здраветo тук, вкл. кз и инсулин,
са питали за високия холестерол, при все че вече не свалят и не ядат вгх. Оттам тръгна и моят интерес по темата...
И какво като питат? Значи ли, че има проблем само защото питат? Не. Питат защото не знаят дали е ок или не. Ако пък се оплакват, че им е висок, значи нямат понятие що е това холестерол и са чували само натякването от лекари и медии, че холестеролът е опасен и трябва да го свалиш, щото иначе ще получиш сърдечно заболяване.

Ако всички други показатели са ти наред - инсулин, КЗ, триглицериди, отслабнал си или отслабваш в момента, не те болят ставите, не ти прималява от глад, чувстваш се енергизиран и щастлив, не изпитваш нужда да ходиш на лекар защото се чувстваш слаб или те стяга сърдечната област, какво значение има колко ти е холестерола?

# 274
  • Sofia
Един въпрос към тези от вас, които пият метформин. Някой да е имал замайване и световъртеж при нормално кръвно и кръвна захар?

# 275
Аз, но мисля, че е свързано с хашимотото ми. Понякога като се изправя рязко се изплющявам на пода, за щастие без да губя съзнание и обикновено успявам да си опазя главата.

# 276
Що се карате бре?  Grinning
Вярно е, че се повтаряме.
То и аз съм го писала, затова и направих първия пост. Защото ми омръзна всеки нов да задава въпроси дори от рода на "Какво е това ИР". Не може всичко да се събере в първи пост, ама колкото толкова.
Понякога вече не отговарям, друг път ако имам време пак се повтарям. Пък ако на някой му писне, просто да не отговоря. Аз затова си пращам да си четат първия пост, особено ако е писано и отговарям накратко.
Не разбрах защо го изядохте Роналд. Човека си е видно, че е почнал да чете. За разлика от много други хора, които не им изнася режима поради голямата "любов" към въглехидратите. Ама всеки си решава.

На някои хора им липсва определено култура на общуване.
Да попитам за изцеден лимон в чаша вода сутрин- дали ще има полза, ако го пия след кафето, че така не ми се чака половин час, пък и нямам много време.

Според мен не е правилно. Топлата вода сутрин трябва да е на гладно и ВЕДНАГИЧЕСКИ. А не след закуска или кафе. Не е същото. Това си е измиване на стомаха и червата направо. Установих го скоро като почнах 2 чаши да пия на гладно. Водата преминава много бързо и чисти. Като си пила кафе или яла, вече това е храна. Не е същото. Все едно да си миеш зъбите преди ядене. Ама както си решиш. С лимон не бих правила. Защото лимона е храна, предпочитам чиста вода.

Роналд, за холестерола не ми се коментира, не съм чела много. Все се каня да я почна книгата и я почвам, ама други неща са ми на главата. Преводът на Обич синеока още не съм. Срам, срам  Laughing
За пектина - не го ползвай често. Понякога като се натрупа "обира" витамините.
Иначе аз като го пия го предпочитам чист, на прах. Не ги харесвам таблетките с разните други слепители и консерванти.

Бледолилава, така си е за цигарите. И Бари Сиърс в зоната си пише, че е вреден при ИР. То и не само за това.
Аз съм сигурна, че мога да ги спра. Щом можех цял живот да ям промишлени количества В и сега понякога още не вярвам как съм успяла и откъде я взех тая воля. Защото началото ми беше много трудно, просто защото 3 години не бях на НВ. И ако си поставя за цел и цигарите да махна,200% ще успея, ама като ми дойде акъла Mr. Green
Днес впрочем имаше статия за кафето. Че 24 кафета на ден не били хич вредни.
То и за В колко има.
Един въпрос към тези от вас, които пият метформин. Някой да е имал замайване и световъртеж при нормално кръвно и кръвна захар?

Имала съм. Но не мога да кажа дали тогава ми е била нормална кз или кръвното. Не съм мерила.
Но след като се увеличиха лекото замайване и световъртежа, се боцнах и твърде ниски бях кз и инсулина. Та скорострелно пак по схема си спрях глюкофажа. Нещо което ми беше цел.

Роналд, каква форма пише, че е този берберин? Някой спомена, че има различни форми....
Елора, ако не бях любопитна нямаше да към в темата, нямаше и да знам за проблема с инсулина Stuck Out Tongue Winking Eye

За да не ви мъчи любопитството до довечера Wink
Medicinal Ingredients
Each capsule contains:   
Berberine (hydrochloride)   
(Berberis vulgaris) (root)   500 mg

А руснаците за всичко имат клипове, по напред някой беше цитирал ,че и зърнени храни препоръчват, те имат диети с елда и просо , които смятат за панацея за всички болести и затова .
За пиенето на вода, има един др. Берг / не съм сигурна за името/ в ютуб, който пък препоръчва да се пие вода само при жажда , защото голямото количество вода променя електролитния състав в организма. Та за всяко нещо има различни теории и човек май наистина трябва да си провери коя е истината за него си . На мен пиенето на много вода също не ми влияе добре .

Ronald , за холестерола и на мен не ми е много ясно, но от много четене по моите проблеми, попаднах и на обяснения за "калцификация " на съдовете, когато също се натрупва плака и не може да бъде изчистена . Общо взето се получава от възраст, неправилно обработване на калция, който вместо да отива в костите се натрупва по меките тъкани , включително съдовете , метаболитни нарушения, към които спадат и ИР, диабет, нарушения в щитовидната жлеза / и още някакви жлези имаше /, стрес, алкохол и прочие. Та факторите са много .

Иначе за момента не свалям килограми, в някакво задържане съм, но обиколката на талията ми е намаляла още . Не съм на класическата НВ- ВМХ, писала съм и преди.

Не се обиждай. Нищо против теб. Ама на тоя Берг грам не му вярвам. Направо даже вреди на хората.
Аз пък слушам доктор Батманжелидж  Sunglasses Има четири негови книги в спиралата. Изключително добре обяснява. Макар че не всичко му разбирам и на моменти ми писва да чета научни обяснения. Просто ми трябва време да го схвана. Аз за ИР и кз като четях в началото гледах тъпо.
Та според моя си доктор, жаждата е вредна. Жаждата означава, че тялото вече е дехидратирано. Само дето хората си мислят, че може като пийнат една чаша вода и всичко ще им е точно. Дори има хора са жадни, но не го осъзнават и бъркат жаждата с глад.
Неговия метод е лечение с вода със сол. Почнала съм го вече от седмица. Само че не слагам колкото сол казва, че ще ми е соленко. Лекинко. За седмица 2 килограма свалих. Задържало се от сол и се качвало, глупости.
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E1%E0%F2%E … E6%E5%EB%E8%E4%E6

Обяснява защо почти всички, да не кажа всички болести идват от липсата на вода. Има си и обяснения научни и разказа за различни хора.
Естествено не игнорира и храненето. Книгите са му за водата, затова не набляга на самото хранене, но е видно, че е против прекалената консумация на В.
Мисля да ги сложа в първи пост, пък който иска да чете.
Вече пия вода не като съм жадна, пия вода преди да съм жадна. И се чувствам много по-добре.

# 277
Елора, помниш ли, че цигарите ги отказах зимата от раз, но за 6 дни качих 5 кг и затова отново пропуших. Трябва да измисля как да го направя по-умно някак Simple Smile Още се боря с последното кило от тези качените тогава. Пък така или иначе си имах още 5 за сваляне, но явно само с кетоза се получава при мен. Сега съм си наумила като си доям тавата с мусака от тиквички, да пробвам диетата на академика с пиавиците Joy, наречена 7/1. Обещава средно 5 кг отслабване за 7 дни, тъкмо толкова ми трябват. 7 дни ядеш супа, за около 2 дни е една доза от рецептата: 200 гр пилешки гърди, 400-450 гр зеле, 500 гр червени чушки, 500 гр домати, сол, зелени подправки - това сварено в 1.5 литра вода и ядеш колкото ти се яде. Аз със супа се наяждам, вчера например вечерях, а днес закусвах супа топчета. Доста зеленчук има в рецептата му, на око като гледам в кетоза няма да вляза, но ще ги въведа за по-сигурно в калкулатора. Не че искам да изпадам в кетоза, напротив, искам да се уверя, че и без нея ще може да ми се получи, което ще е знак, че имам напредък. Последно и Невена ми беше писала да се избавя от останалите кила. Време е да предприема нещо по въпроса. Така най-малкото ще имам аванс за дебелеене когато пак реша да спирам цигарите Wink

# 278
  • BG
Елора, лимоновия сок го вземам най-вече за алкализиране, но и майка ми твърди, пък и си е логично, че трябва половин час след изпиването да се изчака, ама ми е трудно с цигара в ръка да си чакам кафето, а цигара и лимонов сок не е много готина комбинация, пробвах вече. Ще се опитам все пак да го спазя.
В петък си пуснах някои неща и тези от ендото:
ASAT- 19  (5-41)
ALAT-17 (6-47)
триглицериди- 1,06 (0,6-1,6)
холестерол 3,91 (1,2-5,18)
Исках да имам изходни ст-ти след време ще пусна нови.
От ендото:
TSH -2,800  (0,34-5,60)
Anti TPO - 0,400 ( референтни -по-малко от 12)- за тези нямам идея как са.

Пуснах и една кр. захар, след 15 дена на НВ хранене, сега е 5,24, а преди да почна режима беше 5,99. Не е кой знае какво, но съм в чуденен дали да започна метформина или да изчакам месец и тогава да пусна заедно с инсулина. Иначе съм свалила 4 кг за този период. Някакви предложения? Обмислям инфото от Невена и затова се чудя дали не е по-добре да го започна.

# 279
Въведох я супата, явно си е отслабване с калорийна рестрикция - 700 ккал за 2 дни, белтъчини 77 гр, въглехидрати 76 гр, мазнини - 12 гр. Но не знам дали е случайно това че В и Б са еднакви, може и нарочно да е. Не са много въглехидратите за 2 дни. Мазнините са малко обаче и както тялото ми е привикнало към тях като гориво, нищо чудно да почне да топи от резервите за този период? Ще пробвам, определено. Малко разчупване не е зле да направя, при положение, че съм в застой. А, пропуснах да кажа, диетата се казва 7/1 защото се прави за 7 дни само веднъж годишно.

# 280
Бледолилава и аз исках да ти кажа за тази диета, но ти ме изпревари.
То не е само супата. Супа се яде всеки ден плюс още нещо. Той казва за всеки ден какво. Прилича на моно,но не е толкива досадна.Хвана ми окото,а аз не си падам по такива изиздевателства. Заплюх я за тежки времена (следпразнични или следваканционни)

# 281
  • София
Елора, мерси! Опитвам се и аз деликатно, без квалификации, да обясня, че на всеки д-р Ливайн не вярвам, но... не ми се получава на мен.
Видях, че берберинът, който взех - почвам да го тествам тая вечер, е берберин (хидрохлорид) корен. Други видове и препоръки съответно чували ли сте, да тестваме и тях ? Simple Smile

# 282
  • BG
Бледолилава , цигарите със сигурност оказват влияние, но според мен не са водеща причина за висок холестерол. На майка ми приятелката, познавам я от дете, никога не е имала и кг излишен и не е пушила, но въпреки това хол. и е 6. Вуйчо ми не е пушач, но преди две г. му сложиха стенд. По-скоро си е генетично заложено.
Тези дни четох как да разберем дали е ОК Омега 3, която сме купили- слагаме една капсула във фризера, сутринта я разрязваме, ако е течна- всичко е наред, ако е замръзнала- фалшиво. Моите са на абофарма, като я разрязах беше като размекната свинска мас, предполагам е от вторите.

# 283
Кой е този д-р Ливайн? Някой антиваксър ли? Joy Ех, друго си е да се изкаже човек без квалификации, стига да има дебили насреща си, които да не му схванат тънката ирония. Пък ако има под ръка и трима доктори от Исул, до които да изприприпка за 5 минути по всеки въпрос, защо ли изобщо си губи времето в някакви си форуми. О, сещам се. Да обяснява на останалите колко са прости. За деня на Просветителите да не забравя да ти честитя, отбелязвам си в календара.

# 284
Роналд, не е задължително да вярваш на всичко. Дори и на мен, нито на Невена. Защото пък и ние не знаем всичко. Ако нещо се съмняваш си търсиш. И от проба и грешка ще стигнеш до истината. Аз Невена много си я обичам, тя е нашата енциклопедия, ама се е случвало да ми пише някакъв съвет за някоя храна и аз не та не.
Знаеш ли, че закуската ми дълго време като почнах НВ не беше режимна. Режимен ми беше обяда и вечерята. И пак успях да смъкна килцата. Не можех да се насиля да изям за закуска никакъв животински протеин. Закуската някъде в първия пост съм я писала. Трябва да я махна.
Ама исках поне едното ми ядене да е веган  Laughing
Стига сте се драпали, честно казано хич не знам кой пръв е започнал скандала, не ми се чете.
Елора, лимоновия сок го вземам най-вече за алкализиране, но и майка ми твърди, пък и си е логично, че трябва половин час след изпиването да се изчака, ама ми е трудно с цигара в ръка да си чакам кафето, а цигара и лимонов сок не е много готина комбинация, пробвах вече. Ще се опитам все пак да го спазя.
В петък си пуснах някои неща и тези от ендото:
ASAT- 19  (5-41)
ALAT-17 (6-47)
триглицериди- 1,06 (0,6-1,6)
холестерол 3,91 (1,2-5,18)
Исках да имам изходни ст-ти след време ще пусна нови.
От ендото:
TSH -2,800  (0,34-5,60)
Anti TPO - 0,400 ( референтни -по-малко от 12)- за тези нямам идея как са.

Пуснах и една кр. захар, след 15 дена на НВ хранене, сега е 5,24, а преди да почна режима беше 5,99. Не е кой знае какво, но съм в чуденен дали да започна метформина или да изчакам месец и тогава да пусна заедно с инсулина. Иначе съм свалила 4 кг за този период. Някакви предложения? Обмислям инфото от Невена и затова се чудя дали не е по-добре да го започна.

Лимона с вода преминава по-бавно мисля аз. Защото организма вече го счита за храна. Забелязала съм го. Дори чай да пия, пак го счита за храна. И той ми минава по-бавно. Но чистата топла вода може за пет минути да излезе. Аз ги пия чашите, оправям някакви неща в кухнята. Даже понякога веднага ми се ходи до тоалетната и често даже 10 минути са минали. Правя си кафето, лапам някакъв плод /сега съм на череши/ и бегам на терасата Laughing
Иначе браво за кз. Не очаквай пък ти за два дни да се оправиш. Бавно стават нещата.
Можеше и инсулин да пуснеш. Аз винаги така правя.
Ей, в понеделник като ме черпиха баклава си викам - ех, защо сега не мога да отскоча за едно боцване. Направо го почувствах като половин обременяване с глюкоза  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт