Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 43 993
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Хм, интересно проучване  ... По-ниските нива на холестерол и особено на ЛДЛ се асоциират с по-голямо увреждане на периферните нерви при диабетици.

"По-ниските нива на серумния холестерол са свързани с повече увреждане на периферните нерви при диабет тип 2, установи германско проучване. "

"Вместо това нашите находки са в съответствие с резултатите от предишни проучвания, при които е установено, че приемът на статини и понижаването на серумния холестерол са свързани с невропатични симптоми, микроваскуларни увреждания и ускорено влошаване на периферните нервни влакна."

"Тъй като толкова много нови терапии сега са насочени към лечение на дислипидемия при диабет тип 2, като инхибитори на PCSK9, пациентите с ниски нива на холестерол трябва да бъдат на високо ниво за всякакви признаци на невропатия, заключиха изследователите."

https://www.medpagetoday.com/primarycare/diabetes/80164?fbclid=I … tGyvynFij3hmqzVsg

# 376
Добро утро!
За да се стигне до моментът, в който статините действат за намаляване на производството на холестерол, се прецаква цяло дърво с протичащи преди това важни биологични процеси.  

Ето доста подробно обяснено какво е холестерол, за какво служи в тялото, добър, лош холестерол, как се транспортира и т.н. Обяснено е доста подробно и лесно проверимо, защото се обясняват механизмите.
https://www.youtube.com/watch?v=AVaRFS2N0MI

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 02:07 от Миоки

# 377
Здравейте, вчера след дълго увещаване най-после успях да заведа ММ на изследвания и резултатите са
Скрит текст:

Доста стряскащи са и се включвам при вас за съвети и насоки. В петък е на лекар, но още от днес ще се опитам да наложа диета, въпреки съпротивата.
Има доста наднормени килограми.
radinna, тук ли си? Как се развиват нещата при вас?

Изкарах три дни вече аз на тази инквизиция, наречена диетата 7/1. Всеки ден точно минус 300 грама. Е все още не виждам как ще станат 5 кг за 7 дни. Умирам от глад, лошо ми е, отмаляло. Вярно, че в кетоза свалях средно 150-200 грама на ден, но не бях гладна и имах енергия. Ще си го приключа обаче експеримента, защото освен всичко останало забелязах, че е доста алкална храната. И за пръв път, откакто въвеждам в калкулатор, забелязвам, че си набавям напълно нужното дневно количество калий. В края на диетата ще пусна едни изследвания да видя как ми се е отразило това на киселинността на урината, беше ми ниска, а и да видя и холестерола как е, след като съм го ограничила толкова в храната. Снощи нещо ме наболяваше като бъбрек. През 10-тина минути на пристъпи, но лека, търпима болка. После отмина. Чудя се това пък от какво може да е. Уринирам повече тия дни, освен това изпитвам и много силна жажда. Аз по принцип си пия много вода, но сега се наливам яко.

# 378
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
малко глупав въпрос - как се разбира, че си в кетоза. не изследване, а усещания?

Скрит текст:
излизат ми някакви пъпки и после минават сами, приличат на младежки, но съм минала възрастта. Simple Smile
много ми се пие вода, пия, а усещам сухота в устата и жаждата си остава.
уринирам по-често, но по малко и сякаш излъчвам миризма на загоряло мляко.
мое усещане е, не знам дали другите го усещат.

# 379
малко глупав въпрос - как се разбира, че си в кетоза. не изследване, а усещания?

Скрит текст:
излизат ми някакви пъпки и после минават сами, приличат на младежки, но съм минала възрастта. Simple Smile
много ми се пие вода, пия, а усещам сухота в устата и жаждата си остава.
уринирам по-често, но по малко и сякаш излъчвам миризма на загоряло мляко.
мое усещане е, не знам дали другите го усещат.
При мен се усещаше по дъха. Аз не го усещах де, а мъжът ми. Ту го оприличаваше на ацетонов, ту на плодов. Някои имат обриви, аз нямах. Другото, характерно за кетозата, е липсата на усещане за глад. Не бях гладна дори и на около 700 ккал за деня. Назорвах се да ям, за да не са твърде малко.

# 380
благодаря.
значи може да съм в кетоза?
връщам се да чета, някак неподготвена се чувствам. Sad

# 381
За жаждата може да пробваш мъничко сол добавена във водата или пък солен айрян, ако не отбягваш киселото мляко разбира се. Имам такива моменти понякога, пие ми се вода, а пък все едно не съм пила после. С чиста вода не ми се получава, все пия и все търся още. Не мисля че при мен е от кетоза, аз не се ограничавам толкова стриктно, но пък нищо не ти струва да пробваш.
Или сол и изцеден лимон във водата, доста го препоръчват като вид електролитна напитка, точно при кето хранене в началото. Не би трябвало да е гадно на вкус, все пак не говоря за голямо количество сол а просто да стане леко солено.

# 382
Благодаря за идеите. Ще опитам.
попаднах и на такъв пост, свалила съм си и книгите за подсолената вода.
проблемът ми е, че бъркам някъде, а не знам къде. Sad
не свалям килограми, но съм свалила малко инсулина и това ми харесва.

# 383
Чети ги Добри, чети.
Аз забелязах, че не ми се и яде чак толкова много.
В книгата пише, че хубаво и половин час преди ядене да се пият две чаши вода със сол. За по-добро храносмилане и за да не се прекали с яденето.
Описани са случаи на хора, които след пиенето на солена вода са започнали сами да намалят бързите В и да ядат повече протеини.

Аз днес поста дето ми е в уърд почнах да го редактирам. И добавих книгите. Имам още работа по поста, ама другата събота или неделя.

# 384
Бледолилава, ще споделиш ли кой калкулатор използваш?

# 385
cronometer.com - на десктоп версията дава по-пълна информация за нутриентите. На мобилното приложение не можах да му свикна. Май пак ги има витамините, минералите и пр., но трябва да ги търся. В десктопа си излиза всичко моментално в табличен вид.

# 386
  • Paris, France
Хм, интересно проучване  ... По-ниските нива на холестерол и особено на ЛДЛ се асоциират с по-голямо увреждане на периферните нерви при диабетици.

"По-ниските нива на серумния холестерол са свързани с повече увреждане на периферните нерви при диабет тип 2, установи германско проучване. "

"Вместо това нашите находки са в съответствие с резултатите от предишни проучвания, при които е установено, че приемът на статини и понижаването на серумния холестерол са свързани с невропатични симптоми, микроваскуларни увреждания и ускорено влошаване на периферните нервни влакна."

"Тъй като толкова много нови терапии сега са насочени към лечение на дислипидемия при диабет тип 2, като инхибитори на PCSK9, пациентите с ниски нива на холестерол трябва да бъдат на високо ниво за всякакви признаци на невропатия, заключиха изследователите."

https://www.medpagetoday.com/primarycare/diabetes/80164?fbclid=I … tGyvynFij3hmqzVsg

Диабетиците от 2ри тип, но не само, имат висок лош холестерол, защото им липсват  Б12, ниацин , йод и още много други молекули, които да обработват холестерола в нещо полезно. Йодът и ниацинът също свалят холестерола. Да се сваля холестерол със статини е като да се изхвърля натрупано в склада на хлебарница брашно за да не гранясва и да не го ядат мишките, а то да се натрупва, защото в момента, от месеци в хлебарницата докарват непрекъснато брашно, но не и мая и затова няма как от наличното и докарвани непрекъснато брашно да произведат хляб.

Всеки път, в който видя проучване със съвети как да държат диабетик 2 диабетик ме хваща неистов яд.

Четете поста на Бледолилава с разказа как е отслабнала и какво се е случило с хормоните и холестерола и. При мене беше същото. Всичко се нормализира с времето, но трябва диета, пости, сън, добавки, двигателна активност.

Бледолилава, мани я тая 7/1 диета,! Толкова дълъг път извървя, че е кощунство да си намаляваш метаболизма. По добре редувай тъпкане с пости през ден или прави кето. Това бавно намаляване ти намалява и обмяната.

# 387
Аз като съм в кетоза , много ми мирише устата. Мия си зъбите през 2 часа и пак усещам миризма. За водата да не говоря, по 3 литра не ми стигат.  И аз нещо не правя като хората, карам по 1-2 дена така и после като вдигна малко Въглехидратите се оправям. Много ме е страх дълго време да съм в такова състояние. Ако издържа една седмица така дали се свиква?

# 388
Аз вече съм поне от 3 месеца на много ниски въглехидрати (под 10гр дневно) и от почти 7м на под 50гр , от сметана най-често. Шепа орехи или шепа боровинки ям, но не всеки ден. През останалото време ям протеини и мазнини без да ги меря, от яйца дроб, риба и месо.
Не знам дали съм в кетоза, няма никакви признаци при мен. Само знам, че съм адаптирана да горя мазнини, защото не огладнявам често и коремът и бедрата ми заслабнаха въпреки липсата на промяна в кантара. Не правя и хипогликемии откакто махнах В.

# 389
Аз като съм в кетоза , много ми мирише устата. Мия си зъбите през 2 часа и пак усещам миризма. За водата да не говоря, по 3 литра не ми стигат.  И аз нещо не правя като хората, карам по 1-2 дена така и после като вдигна малко Въглехидратите се оправям. Много ме е страх дълго време да съм в такова състояние. Ако издържа една седмица така дали се свиква?
Свиква се, разбира се. То затова му казват кето грип - минава това състояние. Но ти напред-назад правиш постоянно. Не му даваш достатъчно въглехидрати на мозъка, но и явно не произвеждащ достатъчно кетони, за да се храни с тях. Затова ти е зле. Най-лоши са тия "междинни" състояния.

Общи условия

Активация на акаунт