Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 42 935
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Вдигане на В мисля се прави преди обременяване. А ти само на гладно. Това първо.
Второ ми се струва, че си попреяла  Mr. Green
А не това е идеята.
Аз вдигам В дори и като правя само на гладно, ама това аз съм си го решила.
Обаче пък не знам, аз вече като хапвам примерно ориз с пиле, вече не ми е кофти. Но ориза ми е пълнозърнест и малко количество в чинията, а пилето е много. И салатка, винаги салатка.
Освен това аз като вдигам В го правя с В с нисък ГИ - боб, леща примерно, хляб Вита прибавям към някое хранене.
Така съм го разбрала.

# 136
Рися, добре си се подредила ( не че и аз не съм се надаждала веднъж така Joy ). Въглехидрати вдигам разделно, за да не се подуя по този начин. И предимно с плодове - банани например. При мен това работи. Пожелавам ти хубави изследвания Hug

# 137
Тая статия хем звучи смела, хем се прокрадва постоянната политкоректност да се набляга на зеленчуци и да не се изключват пълнозърнестите. Освен това се внушава, че след 2-3 месеца едва ли не ще може да отпуснем края.

Маслата от лен и рапица нямат никаква работа в човешкото хранене, за това пък кравето масло определено да. Много дразнещо, че са сложили маслото на равна нога с маргарина и че продължават да заклеймяват наситените мазнини.

Соята и соевите продукти както и бобът, и фъстъците, също нямат място в менюто.

Омега 3 от растителни източници не е оптимална. Съдържат само ALA, но не и DHA и EPA. Превръщането на ALA в EPA при голям % от хората е крайно ниско, а като добавим препоръката да се консумира слънчогледови семена, които са с висок % омега 6, съотношението на омега 3 към омега 6 отново отива в кофата. 
Добро начало, но крайно незадоволителна и неточна информация.

# 138
Видях, че в старата тема Роналд е дискутирал киселото мляко за закуска.
Какво мислите за Skyr?
На 100г се съдържат 4гр въглехидрати, 11г протеини и 0.2гр мазнини.

# 139
Преди когато ядях хляб (преди да започна режима) интересното беше, че след филия-две хляб не усещах да ми е зле или да не ми влияе добре. А последния път когато ядох хляб, не беше скоро...почти веднага започна да ми става тежко, много ми беше странно. Доста ясно усещам вече сигналите на тялото си, коя храна как ми се отразява.
Миоки, мен ме впечатли, че препоръчват да се хапват много скорбялни зеленчуци, но пък картофи не Joy Иначе хем звучи смело, хем препоръчват и странни храни за ИР, има и доста печатни грешки....
Скир мисля, че е твърде обезмаслен. Не съм опитвала обаче- знам, че го купуват заради калция и протеините....Аз лично не консумирам обезмаслени или нискомаслени млечни продукти.

# 140
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
май ще трябва да се предам и да започна метформин. Sad Sad
може ли да ми обясните какво прави лекарството?
лекарката каза, че ще ми намали апетита за сладко - аз сладко никога не съм обичала и нямам тяга към него.
притеснява ме това, че е изписано и на позната с диабет - на нея са казали, че ще увеличи инсулина. Sad

# 141
май ще трябва да се предам и да започна метформин. Sad Sad
може ли да ми обясните какво прави лекарството?
лекарката каза, че ще ми намали апетита за сладко - аз сладко никога не съм обичала и нямам тяга към него.
притеснява ме това, че е изписано и на позната с диабет - на нея са казали, че ще увеличи инсулина. Sad

Незнам как ти е инсулина КЗ , ако няма да ти влоши състоянито, защо не пробваш Берберин, действието му го дават като на медформинът , но е разтителна добавка. Аз го пия и се чувствам много добре , прочети из нета за него , почти никакъв глад не усещам пия го 3х500 мг . От няколко дни го пия така , иначе в началото 2х500 мг пиех , но откакто го пия по 3 пъти канара мърда надолу и пия изключително много вода, което за мен е много добре ,предвид , че не пиех почти никаква преди това

# 142
  • София
Видях, че в старата тема Роналд е дискутирал киселото мляко за закуска.
Какво мислите за Skyr?
На 100г се съдържат 4гр въглехидрати, 11г протеини и 0.2гр мазнини.
Привет, обикновеното кисело мляко (всъщност всички кисели млека, които съм проверявал - от БДС в магазина, до "уж домашните" в кварталната бакалия) съдържат по 4 на 100 гр. захар. Така че - едва ли е от значение марката. Гледай маслеността и това е. Мисля, че от време на време може – да речем за закуска с ядки или нещо подобно. По-запознатите да кажат. Няма да те засити обачем, да си знаеш. Аз закусвам 1-2 пъти седмично такова, ами повече ме засища закуската с яйце, сирене, кашкавал и зеленчуци.

# 143
  В събота правихме сватба на сина и цял ден от софра на софра никакъв интерес към питки и почерпки. Отношението ми към храната е променено. Вечерта с удоволствие си хапнах сватбената торта. Ако няма сватба на друго дете ( имам още две) не знам скоро дали  ще имам желание да ям торта.

# 144
Берберин-а и аз го заглеждам, но някой има ли наблюдения дали влия много върху кръвното. Моето е ниско по принцип и ако ми го сваля прекалено няма да ми е добре.

# 145
  • София
Да, и добре да обсъдим цените - навсякъде ли е по 45-50 лв?
Да не говорим, че тук го виждам в по-голяма опаковка (с повече таблетки) на смешна цена от 22 лв., но не знам истинско ли е...
https://www.green-master.eu/products/berberin-90-tabletki#description

# 146
Добри, не се надявай много, че метформинът ще намали желанието за сладко Cry дано стане при теб, де, но при мен... Не се получава.

# 147
  • София
Става, става...с натрупване. В събота не можах да си изям парчето торта "Червено кадифе". Отделно загубих и зверския апетит.

И да се потупам по коремчето: вече съм твърдо 74 кг.  (179 см ръст) 6 кг надолу от началото на режима, хем не съм от най-стриктните (но съм и с начална ИР).

# 148
Шарки, за колко време се получи при теб? Баси, две години вече го пия, а единственото, което истински ми се яде, е хляб и сладко. Сънувам препечени филии с шарена сол.
Дайте ми съвет как да спре да ми се яде хляб и баклава.

# 149
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, не се надявай много, че метформинът ще намали желанието за сладко Cry дано стане при теб, де, но при мен... Не се получава.

нямам глад за сладко и никога не съм имала.
опитвам вече половин година да само с режим да сваля инсулина и килограмите.
с инсулина имам малък напредък, с килцата ... Sad
може би съм от групата за която пише Невена - с по-мазен черен дроб, при които си трябва да се започне с режим + лекарства, нещо като начален тласък, а след като потръгнат нещата да се продължи само с режим...
Sad

Общи условия

Активация на акаунт