Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 44 031
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • BG
Eлора, аз не че бързам, по-скоро се чудя дали не е по-добре да почна глюкофажа при положение, че инсулина бепше 16- на гладно, а него не го пуснах, защото за толкова кратко време, не мисля, че ще има някакъв кой знае колко различен резултат.
Относно дозите на метформина, четох една съфорумка в някоя от темите, че според германските дозировки се пие по следния начин:
от 80 до 100 кг- 2х850
над 100- 2х1000
Видях и с по-предните теми обяснение от Невена за липсата на цикъл, моя още го няма- при намален прием на ВХ се понижавало LH и FSH и т.н., така че ще го чакам, пък -когато дойде.

# 286
Днес явно съм се попекла на обедното Слънце Grinning Тази вечер забелязах ситните пъпчици от слънчевата алергия- интересното е, че ги видях случайно на осветление, нищо не ме сърби както минали години. От около три седмици не пия вит. Д заради предстоящите изследвания и чак сега се появиха пъпчиците. Май ще излезе вярно, че при дефицит на вит. Д се изгаря по-лесно....

# 287
  • София
Елора, не вярвам на всичко, Невена наистина си е жива енциклопедия.

Сподели каква ти е била  нережимната закуска, когато си почнала НВ? И как се почувства след яденето на баклава, предполагам нищо не си усетила, освен, може би, някакъв стомашен дискомфорт?

За водата с лимон, ако ще се пие, знам, че трябва да е буквално първото нещо, което човек прави като стане сутрин. Но лимонът не е необходимо да е много, и няколко капки са достатъчни.

Апропо, направих тахановия хляб, почти става за сандвичи, абе направо си става Simple Smile Simple Smile  Simple Smile

# 288
Роналд, точка 7 съм я описала в скрит текст.
И за баклавата писах. Лошо ми стана. Заболя ме корема за около 10 минути. После мина, но ми беше някак тежко поне час.
В събота опитах червената торта, нямаше ефект като баклавата. Но то е заради протените и мазнините. Явно в баклавата има твърде много захар.

# 289
Честно казано, все тая ми е кой на какво вярва. Имала съм време, писала съм АЗ какво съм чела, в какво АЗ съм повярвала, какво при МЕН е имало страхотен ефект за кг, здраве, визия... А кой на какво ще повярва и пробва, си е негова работа.

# 290

Елора

Сподели моля за тази вода със сол, нали уж солта не е много полезна нали задържала вода във организма от нея, каква е рецептата и какви ги върши тая солена вода

# 291
Да, и на мен ми стана интересно за водата със сол.

# 292

Апропо, направих тахановия хляб, почти става за сандвичи, абе направо си става Simple Smile Simple Smile  Simple Smile
Може ли рецептата за този хляб?

# 293
  • София

Апропо, направих тахановия хляб, почти става за сандвичи, абе направо си става Simple Smile Simple Smile  Simple Smile
Може ли рецептата за този хляб?
Разбира се, беше дадена в тази тема (или предходната): 250-300 грама тахан по ваш избор (гледайте да не е сладък обаче, аз ползвах сусамов пълнозърнест), 3-4 яйца (аз направих с 3), чаена лъжица бакпулвер и щипка сол. Всичко това се разбива с миксер до гъста смес, която си е лепкава. Излизава се във форма, постлана с хартия за печене. Пече се на предварително загрята фурна от 180 гр. за 20-25 мин. Учудващо формата на хляба е като с коричка хрупкав печен хляб по магазините. Не мога да кажа какви са му общите хранителните стойности, таханът, който аз ползвах обаче беше със 7 на 100 гр. Вгх, повечето тахани са така, което ще рече, че в хлябът е имало ок. 18 вгх. Аз го ям трети ден и едва съм минал половината, значи за тия 3 дни от хляб съм погълнал не повече от 9-10 вгх, ако, разбира се, вярваме на етикета на тахана.

Другата рецепта, която много ми хареса, и която е що-годе режимна е за едни бързи и лесни соленки:
2 яйца, разбиват се с вилица, към тях се прибавят 2 супени лъжици кокосово брашно, след това 70 гр. настърган кашкаваш и 100 гр. натрошено сирене. Може и сол, ако сиренето е обезсолено. Разбърква се добре и с ръце се оформят ок. 15 топчета (отгоре може да поръсите с подправки, семена, каквото искате), които леко притискате/сплесквате след като поставите в тава, постлана с хартия за печене. Отново предварително загрята на 180 фурна, за ок. 20-25 мин, до загар. Отлични на вкус, не са тежки.

# 294
Аз да попитам отново - как е справихте с разстройството при започване на метформина?
1. Като започваме метформина по схема, и 2. Рязко намаляме сладкото (сладко и метформин = разстройство).

Благодаря!
Аз имах проблем от зелените салати и в началото ги избягвах. Също, ако ядях малко количество или само протеин. Понеже така и не успях да стигна до три приема, гледах порциите ми "за хапче" да са по-значителни и го пиех в края на яденето. За сладости и теста дори не съм помисляла.

Аз така и не успях да свикна. Първия път не знаех, че трябва по схема и почнах директно с 2 по 500. Резултатът е ясен... След това опитвах по няколко пъти, вече по схема, първо с 250 мг само вечер за 1 седмица, после 250 сутрин и вечер и т.н. Спазвах си и диетата разбира се, нисковъглеродна Зона, но стомахът ми просто не може да свикне, той е по-разхлабен по принцип. И се стига до един момент, в който се получава ужасно разстройство, с болки в корема, отпадналост, като тогава дори хапчета против диария не ми помагат. Трябва да спра почти всякаква храна, с изключение на препечена филия с малко сирене примерно, което въобще не е вариант, който ме устройва. Пробвах и 2-3 вида метформин, но уви, все същото.
Правих си изследване миналата седмица и инсулина ми на гладно е 8 от 21 миналата година, но имам и още 10, дори 15 кг да сваля, за да си вляза в оптималните кг. Вече става много бавно, замислям се за увеличаване на движението. Ще пробвам и този берберин поне за 1-2 месеца, дано не ми влияе и той зле на стомаха.

Пишете, как ви действа берберина, имам предвид разхлабва ли стомаха. Голям проблем ми е това разстройство. Сладко не ям, откакто пия метформина, но пак ми къркорят червата, корема ме боли, разстройство. Дано да свикна по-бързо.

# 295
  • София
@asly, вчера вечерта пих за първи път, днес  ще пия пак довечера и евентуално след ден-два ще почна по два пъти на ден, ще докладвам. Допускам, че берберинът не разхлабва колкото метформина (индивидуално е, вероятно), но и едва ли действа Чак колкото метформина....

# 296
Скрит текст:
Аз да попитам отново - как е справихте с разстройството при започване на метформина?
1. Като започваме метформина по схема, и 2. Рязко намаляме сладкото (сладко и метформин = разстройство).

Благодаря!
Аз имах проблем от зелените салати и в началото ги избягвах. Също, ако ядях малко количество или само протеин. Понеже така и не успях да стигна до три приема, гледах порциите ми "за хапче" да са по-значителни и го пиех в края на яденето. За сладости и теста дори не съм помисляла.

Аз така и не успях да свикна. Първия път не знаех, че трябва по схема и почнах директно с 2 по 500. Резултатът е ясен... След това опитвах по няколко пъти, вече по схема, първо с 250 мг само вечер за 1 седмица, после 250 сутрин и вечер и т.н. Спазвах си и диетата разбира се, нисковъглеродна Зона, но стомахът ми просто не може да свикне, той е по-разхлабен по принцип. И се стига до един момент, в който се получава ужасно разстройство, с болки в корема, отпадналост, като тогава дори хапчета против диария не ми помагат. Трябва да спра почти всякаква храна, с изключение на препечена филия с малко сирене примерно, което въобще не е вариант, който ме устройва. Пробвах и 2-3 вида метформин, но уви, все същото.
Правих си изследване миналата седмица и инсулина ми на гладно е 8 от 21 миналата година, но имам и още 10, дори 15 кг да сваля, за да си вляза в оптималните кг. Вече става много бавно, замислям се за увеличаване на движението. Ще пробвам и този берберин поне за 1-2 месеца, дано не ми влияе и той зле на стомаха.

Пишете, как ви действа берберина, имам предвид разхлабва ли стомаха. Голям проблем ми е това разстройство. Сладко не ям, откакто пия метформина, но пак ми къркорят червата, корема ме боли, разстройство. Дано да свикна по-бързо.
Не знам дали е от метформина, или по други причини, но стомаха ти не работи добре.А един болен стомах има проблеми с усвояването на полезни вещества и от храната, и от добавки.
Най-вероятно каквото и да пиеш, усвояването ще е никакво, или минимално.
Първо опитай да възстановиш нормалната чревна флора, за да има полза от добавките.Сега, все едно си хвърляш парите директно в тоалетната.

# 297
Скрит текст:

Благодаря!

Не знам дали е от метформина, или по други причини, но стомаха ти не работи добре.А един болен стомах има проблеми с усвояването на полезни вещества и от храната, и от добавки.
Първо опитай да възстановиш нормалната чревна флора, за да има полза от добавките.Сега, все едно си хвърляш парите директно в тоалетната.

Има нещо такова. На мен стомаха ми се "повреди" след един АБ, който трябваше да пия и макар че го пиех със скъп пробиотик пак ми докара проблеми. Преди това страдах от запек, след това, независимо от лечението, което проведох, постоянния прием на пробиотици, кефир, а преди да разбера за ИР и комбуча, от време на време се случва някоя храна или комбинация от храни да ме разхлаби. Но с метформина става страшно, явно ми обостря състоянието.
Иначе, слава Богу нямам дефицити, поне от нещата, които съм изследвала, с изключение на вит. Да, който е 28, но преди беше 6, така че има напредък и там. Ще се опитам да се пека това лято на слънце, макар че хич не ми е любимо.

# 298

[/spoiler]
[/quote]

[/quote]

Ще направя изследвания и ще се консултирам с лекар. Иначе явно нищо не правя.

# 299
  • София
Лошото е, че при гастрит и други подобни, салати и плодове не са много препоръчителни.

Общи условия

Активация на акаунт