Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 44 010
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Приемам по чаена лъжица канела и почти толкова куркума на гладно сутрин, разтворени във вода. Не мисля, че се отслабва от тях, не знам за какви ефекти следва да наблюдавам. Наистина е добре канелата да е цейлонска (въпреки че то май на всяка, дори на тази в метро , пише, че е цейлонска), но някъде бяха чел лекар да съветва да се внимава, поради опасност от претоварване на черния дроб. Вероятно е добре от време на време да се правят по десетина дни почивки.

# 316
  • пак там
Ей тука, ама на края на поста

https://www.bg-mamma.com/?topic=1119664.msg38824030#msg38824030

Още не съм ги  прибавила в първи пост.
Предполагам имаш предвид първия клип. То е само един. Много е добър, нали?  Grinning

А, благодарско! Намерих линка с линковете Simple Smile

Мда, първия. Много е добър. Адски просто обяснено всичко. Ама кой да го види предишните двайсет пъти... Нищо, че е озаглавен правилно Simple Smile

# 317
Рися, а съм го отбелязала като много важен Grinning

# 318
Пуснах изследване обременяване с глюкоза и сама си сметнах индекса HOMA-IR. Притеснява ме, че инсулинът след 120 минута е под референтната стойност. Какво означава това? Следващата седмица имам час за ендокринолог, с диагноза Струма нодоза съм за операция.

# 319
за максимална полза куркумата трябва да се яде с черен пипер

сигурно има и по-научни статии, ама ей тия са набързо от гугъл
https://www.chudesa.net/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0 … 1%83%D0%BC%D0%B0/

https://www.mila.bg/article/7028106

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 13:46 от Herzen

# 320
Пюр, според мене резултатите ти са много добри. Явно малко инсулин при тебе сваля без проблеми КЗ. Дори и при тази ниска стойност на втория час на инсулина КЗ е по-ниска от тази на гладно.
Още нещо забелязах - по-адекватните граници от тези в БГ.
Аз да се оплача. От сутринта съм в болница в гастроотделение за куп изследвания.
Ехограф - стеатоза на черния дроб Sad.
Трима лекари не реагират, като им казвам,  че съм с ИР. По-точно този в приемния гастро кабинет учудено попита кам съм разбрала това.
Но едната лекарка, след като остави без коментар ИР, малко след това връхлетя в стаята с въпрос имам ли висока КЗ. Не каза колко е. А кръвта ми взеха чак в 10, снощи хапнах малко и рано.
Обикновено при мене на гладно е между 5 и 6, като не е достигала 6.
Утре ще ми изследват трикратно КЗ, да видим какво ще излезне.
Може ли поради дългото неядене и определеният глад сутринта тлъстият ми черен дроб да е избълвал куп глюкоза? И дали това му е помогнало да се отърве от някой микрограм тлъстина?

# 321
Бледолилава,може ли повече подробности за тази супа?

# 322
Изглежда гадна  Laughing
Бледолилава, надявам се да не се обидиш, нямам предвит готварските ти умения, просто постните супи и манджи, винаги ми изглеждат гадни.

# 323
  • Пловдив
Момичета, почвам днес супата,
Скрит текст:
другия четвъртък, ако не ми писне, ще докладвам резултати. Трябва да отбележа, че не е точно супа, доста е гъсто, а съм сложила поне половин литър вода в повече от рецептата. Ако не бях я сложила, по-скоро щеше да прилича на някаква манджа. Струва ми се, че количеството няма да стигне за 2 дена, по-скоро за ден и половина. Утре ще удвоя продуктите за да не си играя да я правя всеки ден. Ето как изглежда, засега ми е вкусно, ще видим за 7 дни дали няма да ми се отврати.
Скрит текст:

Изпуснала съм каква е таз супа - рецепта ?

# 324
  • София
Да не е небезизвестната зелева супа?

# 325
Пюр, според мене резултатите ти са много добри. Явно малко инсулин при тебе сваля без проблеми КЗ. Дори и при тази ниска стойност на втория час на инсулина КЗ е по-ниска от тази на гладно.

Благодаря за отговора! Често получавам виене на свят и главоболие, но си го обяснявах с ниското кръвно, което имам. Но явно и кръвната захар ми пада, но не съм диагностицирана с диабет.

# 326
  • София
Имаш ли астигматизъм? Носиш ли очила? Мериш ли си пулса, когато ти се завие свят (моят тогава е нисък)? Как ти е ЩЗ?

# 327

Благодаря за отговора! Често получавам виене на свят и главоболие, но си го обяснявах с ниското кръвно, което имам. Но явно и кръвната захар ми пада, но не съм диагностицирана с диабет.
Два часа след натоварване си е перфектна! На гладно само ми се вижда височка, ама чак пък диабет!
Не мисля, че това е причината за главоболие виене на свят Hands V

# 328
Имаш ли астигматизъм? Носиш ли очила? Мериш ли си пулса, когато ти се завие свят (моят тогава е нисък)? Как ти е ЩЗ?

Да, имам астигматизъм. Нося очила. Положението с щитовидната жлеза не е добре - цялата е във възли и за операция (мнение на д-р. Начев в София и шведски лекар). С просто око се вижда, че жлезата е уголемена, стои като пояс около шията. Следващата седмица се прибирам в България и имам час при проф. Пандев. Искам да чуя и неговото мнение и да пристъпя към операция. Щитовидните хормони са ми в норма, диагнозата ми е еутиреоидна Струма Нодоза.

# 329
Да ви навестя. Затъжих се!

Общи условия

Активация на акаунт