Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 43 985
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, на планина като ходите, какво си носите?

# 361
варени яйца и пържоли
рибени консерви
кашкавал

# 362
Миоки, не е толкова гадно, защото се усеща пилето. 
А бе пак си е постно, мен ако питаш.  Joy

Не знам дали си пробвала, но защо не фастваш няколко дни - примерно 36 или 48 часа веднъж месечно. Ще имаш много повече полза. Освен полза от към килограми, ще активираш по-интензивно автофагиятаи няма да се налага да се мъчиш с гадни супи.
На мен ми харесва супа плюс още нещо,а и гладувания/фаст си правя постоянно.
Всеки си търси формулата. Моята е мнооооого стара с малко прекъсване за което "платих" скъпо. Усетих се на време.

# 363
Записах си час за ендокринолог за другата седмица. Има ли нещо което е важно да попитам на прегледа? Thinking
За планината бих добавила и маслини, някакви ядки евентуално.

# 364
Момичета, на планина като ходите, какво си носите?
Зависи колко ще е дълъг прехода. Ако е само за ден - нищо, удрям го на фаст и вода. Ако е за повече 1/2 от раницата е пълна с храна (печени пържоли на хапки, кюфтета, кебапчета, обелени краставици без подправки, измити чери доматчета, маслини, белени моркови, ако е по-хладно може и варени яйца, но в жегите не рискувам), че обикновено по хижите и заслоните се предлага боб Grinning

# 365
На мен преди известно време ми се наложи да изкарам един ден в пътуване (с междуградски автобус). Понеже не беше удобно да нося кутии с храна, ядох само 3 варени яйца и 70 гр. сурови бадеми.

# 366
Аз искам да попитам някой пие ли хром и евентуално да ми препоръча някой, от който е доволен? Поради някаква неизвестна за мен причина съм го пропускала досега. Не знам дали имам дефицит, но предполагам, заради ИР е възможно да е нисък. Пия магнезиев цитрат вечер, витамин Д+К2 заради дефицита на обяд, Омега 3 и витамин Ц сутрин, но не всяка Ц-то.

Спряла съм се на това: https://revita.bg/shop/%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%B2%D0%B0%D0% … 0%B9-125-%C2%B5g/

# 367
Момичета здравей! Simple Smile Flowers Hibiscus
Днес ми изследзнаха резултатите от КЗ и Инсулин на гладно.

КЗ - 5,7 при реф. (2,80-6,10)
Инсулин - 9,8 при реф (2,6-24,5)

Аз си самоизчислявам НОМА индекса на 2,48 по формулата намерена в интернет.

Предполагам че имам ИР най-вече защото не се ограничавам в консумирането на въглехидрати и това няма как да не е оказало влияние.

Другата седмица съм на среща с еднокриноложката, но ще е радвам и на вашето мнение.
Също така, моля да ми препоръчате някаква литература по въпроса. Разбирам, че в интернет има много информация, но предпочитам да се ориентирам към книги насочени към проблема. Simple Smile

# 368
Елора, писах на лично за питането ти за планината.
А за останалите във форума - с планината шега не бива, дори с нашите не много високи. Никак не са малко нелепо загиналите, дори и тези, за които се твърди, че са опитни планинари.
За тези на повече години, които се интересуват от планини - Людмил Янков оцеля нощувайки на над 8500 м, без палатка и кислород, опитвайки се да спаси Христо Проданов, но остави две кръгли сирачета (жена му не беше успяла да пребори рака), като загина на едно световно неизвестно връхче на Рила...
Най-малкия проблем е какво ще носите за ядене. На повечето места ще можете да си купите нещо сготвено. Сигурно няма да е режимно. Но това в случая е пренебрежимо. По-важното е да слезнете живи и здрави в ниското.
А ако все пак искате режимна храна - сирене, кашкавал, някоя качествена рибна или месна консерва. И зеленчуци по избор. Но ако ходите интензивно няколко дни с раница на гърба, всички гадории, които сте изяли, ще бъдат веднага изгорени без проблеми.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 00:58 от Недоволна

# 369
Да мерси, аз само за днес. Няма да нощувам. Ще се поразтъпчем, след малко отлитаме.
Иначе обмисляме ходене с една позната, която години ходи на планините.
Ако имам още въпроси, ще те питам.
Щеки ми трябват, щеки  Laughing

# 370
Момичета, коментирахте скоро куркума, а днес попаднах на тази новина: https://news.bg/society/babh-preduprezhdava-za-opasna-kurkuma-s-olovo.html
Има списък с търговци на въпросната партида с повишено съдържание на олово, погледнете, ако и вашата е в списъка, съветват да не се ползва.

# 371
  • София
Да мерси, аз само за днес. Няма да нощувам. Ще се поразтъпчем ...
Щеки ми трябват, щеки  Laughing
Много евтини се появяват периодично в Декатлон. В момента са по 9 лв

# 372
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да мерси, аз само за днес. Няма да нощувам. Ще се поразтъпчем ...
Щеки ми трябват, щеки  Laughing
Много евтини се появяват периодично в Декатлон.

от 6 юни в кауфланд - телескопични, алуминиеви 34,99 Simple Smile

# 373
  • София
Аз се дописах по-горе Simple Smile))

# 374
  • София
Лошото е, че оловото е открито в тази партида, но от работата си чудесно знам, че повечето куркума идва от Индия и в анализните им сертификати не присъства изследване за съдържание на олово т.е. няма никакви гаранции дали и в други партиди, различни доставчици и т.н. няма такова. Тук също масово не се изследват тежки метали, защото излизат много скъпо, а прекупвачите на подправки обикновено продават стотици артикули и няма как да плащат за изследване на всяка партида.
Пия си аз всяка сутрин капсули по 1300 мг. екстракт куркума + куркумин, пиперин и джинджифил и се чудя дали не поемам една добра дозичка олово и кой знае какво още!

Общи условия

Активация на акаунт