Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 43 999
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Миоки, не е толкова гадно, защото се усеща пилето. 
А бе пак си е постно, мен ако питаш.  Joy

Не знам дали си пробвала, но защо не фастваш няколко дни - примерно 36 или 48 часа веднъж месечно. Ще имаш много повече полза. Освен полза от към килограми, ще активираш по-интензивно автофагиятаи няма да се налага да се мъчиш с гадни супи.

# 346
  • На брега на реката
Здравейте,

Аз почти редовно следя темата, но рядко пиша в нея. Искам да споделя нещо, което ми прави много силно впечатление.
Имам двама познати, мъж и жена /няма нищо общо помежду си/, които отслабнаха страшно много за 1 година. Мъжът беше около 150 кг, а в момента е около 100. И двамата обаче, ми изглеждат страшно. На възраст около 55 г. са, с бледа/бледо жълта увиснала кожа, стърчащи коси и сякаш видимо състарени поне с 15 години. Направо са ми потресаващи, като ги видя. Нямат почти никаква физическа активност. Не са ми толкова близки и няма как да говоря с тях, но наистина са плашещи. Мъжът е колега на моя приятелка и от нея знам, че той стриктно спазвал "Узуновия" режим, а и жената е споделила същото. Нямам ФБ, но от прочетеното тук, а и на други места, стигам до извода, че в групата на този човек, нещо не са наред. Може и да ви прозвуча крайно, но смятам, че този човек е "престъпник", който се възползва от нещастието или суетата на хората. Вярно е, че повечето хора са възрастни и сами взимат това решение, но какво става, когато това са деца с незряла психика. Ужасена съм.
Колегата за когото говоря е споделил, че в групата на Узунов се предлага някакъв шоколад, който бил със 70 % какао и при запитване от негова страна, какво се съдържа в останалите 30% , директно са го изключили от групата.

Не съм лично засегната от това, но се чудя, може ли да бъде спрян този индивид, при условие, че няма медицинско образование, но се изживява, като велик лечител?

Пиша поста си, защото ми се ще да съм полезна, за хора, които се замислят, дали да не последват "неговия режим".

# 347
Здравейте. Крайно време е да се включа. От преди второто раждане имам 8-10 кг., 2 години след него трупнах още 15-17, изобщо 25 трябва да смъкна, откъдето и да го погледна. За последните 2 години започвам поне 5 пъти, изкарвам по месец, два, нещо става и айде пак отначало. Имам голям страх от диабет, не съм правила изследвания на ИР, но от 5 години съм с наднормени кг., така че .. приемам, че имам. Искам да се храня съобразно този режим и затова се цопнах тук.

# 348
Без да защитавам Узунов - няма как човек да изглежда добре като смъкне 50 кг за година на възраст 55+. За обикновеното ВМ_НВХ съм чела подобни неща тук във форума, как някой си отслабнал много, ама се сбръчкал в лицето... Ами няма как. Мазнините опъват бръчките. При много наднормени хора кожата остава да виси, който е гледал разните ТЛС предавания, е виждал за какво става дума, налага се да си правят операции, при които отстраняват еди колко си килограма излишна кожа. Рязкото отслабване е голям стрес за огранизма, ще се пооправят с времето вероятно...

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 10:02 от Анонимен

# 349
Така си е. При такива значителни кг свалени за кратко време, кожата увисва доста. Майка ми има приятелка която си прави операция за стесняване на стомаха преди доста години. Кожата ѝ увисна сериозно, включително на лицето. Беше на около 35-36 години тогава. Възстанови се до някаква степен, но никога напълно. Въпреки това, здравословните ползи от това отслабване за нея са безспорни.
Тя и мъжът ѝ бяха огромни. Засядаше асансьора, ако и баща ми се качи с тях в него, а той беше/е около 75кг.

# 350
Не харесвам и не подкрепям АУ, но е факт, че много хора отслабнаха с него. За този твой приятел е много по- добре да е 100 кг, вместо 150, ще се оправи и кожата по някое време
Моя колежка отслабна с него, след като години наред бъркаше здравословни зърнени закуски и правеше житни режими.
Ние сме и говорили за ВМ, но тя успя да го приеме точно под формата на АУ. Добре се презентира човекът и държи желязно на дисциплинита, явно това им трябва на много хора.
Пак да кажа, не го одобрявам, особено в тая част с липсата на закуска.

# 351
Буболина, и аз съм се изказвала негативно за режима на Узунов, но в крайна сметка не бих го отхвърлила категорично. И ще кажа защо. Защото има хора, при които наистина работи само такова фелдфебелско отношение. Това ще ядеш, това няма да ядеш и точка по въпроса. Той явно си е мързелив и на движението /спорта не набляга. Макар скоро да мярнах откъс от едно негово интервю, от което става ясно, че в крайна сметка първоизточника на "модифицирания" му режим май е д-р Пелов. Да, ама Пелов говори и за движение, и за хормони, и за много други работи, а на пациентите си не раздава съвети на парче,  а индивидуални консултации след пълни изследвания. Ама е лекар, с дългогодишна практика. А Узунов толкова си може. На мен си ми изглежда още от самото начало на тарикатче, въпрос на време беше да се усетят, че всичко е комерсиално при него. С всеки нов продукт, който лансира, последно шоколада, за който споменаваш, все повече лъсва търгашеството при тях. В началото поне бяха само кодове за отстъпки на рекламирани от него продукти, подобна система работи по следния начин - клиентът е ползвал твоя код, значи ти си го привлякъл и ти плащаме процент. Но малко им е това вече. Така, това от една страна критиката. От друга, както казах, на повечето пълни хора са им доста слаби ангелите и много помага, когато са в подобна група, за да се контролират. Волята като не достига отвътре, може да се наложи и отвън. Под формата на строги правила и забрани. Как да го опиша се чудя, но за мен си е онази група едно истинско, удовлетворяващо и двете страни садо-мазо. Бий ме, обичам те. Ама при някои само това работи. И много хора там действително успяват да се преборят с килограмите. При което едва ли биха успели сами - правят ми впечатление на хора без самочувствие и вяра в себе си. Почти всички постове със снимки преди и след са с благодарности към Узунов и сие. Един не съм видяла да е доволен от себе си, от волята и усилията, които е положил за постигнатия резултат, което в крайна сметка е най-важното нещо.

Твоите познати може и да започнат да изглеждат по-добре след време. И на мен са ми казвали, че в началото съм имала много измъчен вид, но вече съм екстра. Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 10:13 от Бледолилава

# 352
Моя приятелка е на режима на АУ от година и свали 20 кг. Има още около 10 за сваляне, но от няколко месеца не мърда, дори се оплака, че е качила 2-3 кг. Кожата й доста се промени, косата й беше опадала по едно време, но и аз смятам, че когато са ти много килограмите се получава едно висене на кожа, което е трудно поправимо. Иначе тя е от страстните фенове на въпросния господин, поръчва си витамини през сайта и книгата му и ред други неща Simple Smile

# 353
  • На брега на реката
На мен ми е ясно, че има и такива хора, при които трябва да играе тоягата, за да е получат нещата, но сериозно се възмущавам от това, че не се препоръчва движение сред природата, ако не спорт и хората изглеждат болни, а не здрави. Моята приятелка, казала на този човек, да включи поне разходки на въздух, на слънчице, а той отговорил, че "шефа" разбирайте Узунов, съветвал да не се тренира. Ами не може при всички да едно и също. Всеки човек/организъм си има своите индивидуални нужди/особености или придружаващи заболявания с които, трябва да се съобрази.
Ето аз например съм с ИР, но и Хашимото, за което не се препоръчват много ниски В, а и фастовете не са препоръчителни.
За мен, този АУ е видял пазарната ниша, възползвал се е от постигнатото от него, превърнал го е в бизнес, като е яхнал вълната, но от километри си личи, че всичко е без мисъл за конкретния човек, а е следващата бройка от която ще изкара едни пари.

# 354
Не се тренира в началото - първите 1-2 седмици или докато се адаптира тялото към горене на мазнини. Не знам какво препоръчва АУ защото не следя, но не е ли изключено да се е получил развален телефон?

За фастовете и не трябва/може ниски В при проблеми с ШЖ имам особено мнение, но няма да го коментирам тук. Само ще кажа, че не е написано върху камък и може да се спори по темата.  Peace

# 355
Разходката на слънчице не е трениране все пак... Под трениране си представям бягане или фитнес. Може би АУ го е страх да не припаднат някъде с тези гладувания. Не знам как са с енергията при неговия режим, има ли слабост, световъртежи и т.н.

Сигурно го мързи човека или няма енергия. При много тежките хора е май наистина по-добре да не подскачат много заради ставите. Нуждата от движение идва с отслабването и с намаляването на болките, които съпътстват живота на затлъстелия. Но си зависи и от генерацията, по-младите си знаят за движението, а аз се сещам за една история за бабите - като навлязла модата с джогинга в парка - как питали някакво момиче кой я гони... Grinning

# 356
  • пак там
Могат да карат колело все пак.... Аз заради килограмите + луксацията на ТБ става не мога да се кача на моето, но си въртя велоергометър, докато гледам телевизия. Засега лекичко, спокойно, по 20 минути на ден. После - и повече. Важното е кръвта да се движи според мен.

# 357
Точно така е и според мен, Буболина. Но наскоро споменах, че вярвам в естествения подбор. Всеки да си плаща за избора, като няма глава на раменете.

Миоки , фастове не правя, защото не вярвам, че ще работят при мен. Казвала съм, че с нередовно хранене се прецаквах преди яко, а и след като вече бях на режим забелязах, че почна ли да пропускам хранене, отслабването спираше. Така става когато дълги години все дебел и все гладен ходиш Simple Smile Изработва си тялото защита, вика си някак, аре тая пак полуде и ще стоим на пост и молитва. И забавя метаболизма. Навремето лесно се лъжеше, ама захитря. След първата бременност за 10 дни пълен глад свалих 10 кг. След втората на 8-мия ден само 1 кг бях свалила и спрях. Отделно забелязах, че като си ям три пъти на ден по-лесно отслабвам. Особено като изнеса по-голяма част от въглехидратите в първата половина на деня, а вечерята е най-лека. И така стигнах до извода - редовно ядене му е майката, да не го стресирам с глад това тяло, че става зле.

Свалила съм 300 грама от вчера. Не виждам как ще станат 5 кг за 7 дни, ама продължавам напред.

ТаняДими, не искам да добавям нищо допълнително към супата, особено мазнини, за да запазя съотношението, което забелязах, че има рецептата. Днес например хапнах 2 кисели кайсии, затова маааалко повече пиле ще сложа, да запазя съотношението В/Б.

# 358
Ти си знаеш разбира се, но при редовно хранене по принцип и фастове през разумен интервал, няма забавяне на метаболизма. Забавя се при хронично недохранване.
Аз съм установила за себе си, че е много по-лесно да не ям нищо ден-два, отколкото да ям по малко. Яденето само на супа, ще ме съсипе  Laughing

# 359
  • Варна
Записвам се да ви следя, момичета, че май май ще съм за тук. Изследванията ми нещо не ми харесват, предстои ми ендокринолог, да видим той какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт