Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 457
  • 576
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Последната сватба , на която бяхме в провинцията, беше такава ужасяваща свирня и тъпани почти без прекъсване 5 часа,  че накрая ме болеше главата и се чувствах ужасно. Представям си едно бебе да издържи това.  Кому е нужен този панаир с 200 гости не знам.  И какъв социален живот е това също не знам. Че чак да си жертваш комфорта на детето?

# 151
  • Варна
Ама чакайте, това че вие сте присъствали на кофти сватба не значи, че всички са такива Laughing Защо реши, че на тази конкретно ще има свирня и тъпани не знам си колко часа? Или щом е извън София значи ще е селяния, само софиЕнци са по изтънчените мероприятия, а ние в провинцията сме диви селяни Joy  Последно съм била на сватба на приятелка преди 3 години, изкарахме си супер, включително сестрата на булката имаше бебе на месец и половина тогава. Нито си тръгнаха по-рано, нито бебето се скъса да реве, заспа по едно време в количката и толкоз Laughing

# 152
Не издребнявайте пак. Има ли значение дали ще е с виенски валсове, на които бебето ще дразни с оглушителния си рев или на яко чалга, тъпан парти, където пък никой няма да го чуе колкото и да се дере?
Като им се ходи толкова по сватби и тралала, да не са правили дете, което сега да се чудят къде да метнат. Като имаш дете съобразяваш се с него.

# 153
Тъкмо бях отбила сина си и ни поканиха на сватба. Толкова бях щастлива, че няма накъде! Най-накрая малко свобода и купон за мен.
Да, ама не баш. Майка ми, на която го бях поверила ми звъня няколко пъти, че много плаче и не може да го нахрани, като хората. Наложи се да взема такси и да се прибера, за да го нахраня и приспя и после се върнах на сватбата. Държа да отбележа, че майка ми е опитна с децата, със сина ми също и не е мрънкало. Е, да, ама бебето като не спира да плаче и не иска да се храни, какво? От ресторанта до вкъщи са по-малко от 10 км., а тук говорим за 300 км. И да речем, че човекът нито е насилник, нито педофил, ако не може да овладее ситуацията, какво правите?

# 154
Познат ерген ми казва много уверено, че е гледал деца. Негови приятели му оставили сина си за два часа. Пуснал му филмче и детето погледало, пък задрямало. И моят познат вече е твърдо убеден, че има опит с децата, справя се, всичко му е ясно. Ох, какво да каже човек... Smile

# 155
Не издребнявайте пак. Има ли значение дали ще е с виенски валсове, на които бебето ще дразни с оглушителния си рев или на яко чалга, тъпан парти, където пък никой няма да го чуе колкото и да се дере?
Като им се ходи толкова по сватби и тралала, да не са правили дете, което сега да се чудят къде да метнат. Като имаш дете съобразяваш се с него.

Хайде, хайде, чак пък толкова. Спокойно могат да си ходят хората, стига да осигурят надеждна грижа за детето. Има баби, бавачки, роднини, какви ли не варианти. Съвсем не е дрбре да е единствено майката, дето може го нахрани и приспи.  Има и екстрени ситуации, в които се налага да отсъства, тогава какво.... Колкото повече е свикнало детето да бъде гледано от други хора, толкова по-добре.

Смущаващо е само, че искат да го оставят на някой, който не е ясно дали е компетентен да се справи. Не защото е мъж, а защото няма опит.  Може бащата да му има пълно доверие, но знам ли.

Иначе нищо, че е мъж. Моят мъж например може да се грижи за бебе без проблем. А на мой познат му се наложи да гледа за четири дни двугодишното момиченце на сестра си от-до, докато тя беше в болница. Тя няма съпруг, а майка им беше с нея в болницата. Справи се човека.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 20:11 от Iris04

# 156
Знае ли например как се къпе бебе, без да се удави или ощави с гореща вода същото? Thinking

# 157
Понеже на много места чета - "да има опит в гледането на деца, пък няма значение мъж или жена ще го гледа", та силно ме заинтригува един въпрос към майките на момичета (момче имам), наистина ли ви е все едно кой би къпал, почиствал, подсушавал и пр. вашето момиченце? Не говорим за ваш баща, свекър или брат. Човек, който ви е близък приятел. Ама честно.
Все ви би било едно дали е мъж или жена, стига да има опит. Така ли е?

# 158
 В никакъв случай не бих била спокойна някакъв приятел да сменя памперса и да мие дупето на дъщерите ми. И за мен е странно как за една майка на момиченце може да е все едно мъж или жена ще се грижи за него.

# 159
Почвам да се ужасявам от стадната съпричастност там, където е ненужна, и безумната лежерност по този казус - “кво толкова”.

# 160
В никакъв случай не бих била спокойна някакъв приятел да сменя памперса и да мие дупето на дъщерите ми. И за мен е странно как за една майка на момиченце може да е все едно мъж или жена ще се грижи за него.

А на момченце може, така ли, да му сменя памперса.  Ами ако е педофил? Само за момиченцата ли е опасен? Не му знаем насочеността.

# 161
Че кой мъж (че и ерген) ще се предложи да гледа 11-месечно бебе за 2 дни. Аз нямам такива в обкръжението си. За мен би било мега странно. Rolling Eyes

# 162

А на момченце може, така ли, да му сменя памперса.  Ами ако е педофил? Само за момиченцата ли е опасен? Не му знаем насочеността.

Сигурно ако имах момченце също не бих го позволила, но в момента говоря от позицията на майка на  две момичета.

# 163
Мъжът ми отказваше да бърше, мие и сменя памперси на нашата дъщеря. Било го страх да пипа там, че да не направел нещо. За друг и идея не би ми минала през ума.
А чак пък толкова изказването - ми, понякога варианти няма. Щастливци сте тези, които си имате баби или друг обслужващ персонал.

# 164
Сигурно извика някой познат батко да ти помага, щом той се страхува.
Едни тръгват по светски събития, други за момичета не могат да се грижат....

Общи условия

Активация на акаунт