Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 515
  • 576
  •   1
Отговори
# 330
Интересни разсъждения имат някои хора.......почивки, сватби, круизи, а младостта била кратка....... На въпроса на авторката - нямаше сила, която да ме откъсне от бебето ми. А да го давам на някакъв мъж-ерген да го гледа, за да се ходило на сватба - сериозно се замислям за родителския капацитет и на двама ви.

# 331
  • София
Cuckoo, съгласна съм - понякога обстоятелствата са спешни, екстремни. Сватбата - при това чужда - не е такова, поне за мен, де.
Аз имах предвид, че в екстремна ситуация дори голямо дете може да не се справи - по повод постове по-назад за оставяне на малко на по-голямо дете. Честно казано, на мен сценарий за криза не ми беше идвал наум, аз съм оптимист и мразя да си създавам страхове. Но веднъж баща ми го отбеляза и се замислих, че е прав.
Сватбата не е такова събитие, но все пак не е обичаен купон, хората не се женят всеки месец.
Да резюмирам - не съм ЗА бебето да се оставя на човек, с когото не е свикнало, но повечето аргументи са ми прекалено остри. Ако ще да хвърлят салфетки и да танцуват в салатата - тяхна си работа, не бих упрекнала двойката, че са лоши родители и искат да разпуснат дори докато детето е малко. Не е все едно дали се забавляваш на 30 или на 50, вервайте ми.

# 332
Аз не знам на една майка как й е спокойно, как й дава сърцето, да оставя децата с месеци някой друг да се грижи за тях. Една позната също много години не можеха да имат деца с мъжа й, забременя, роди се детето, но го оставя цял ден да си цъка на таблета, тя си върши някакви други неща. Добре де, предполагайки че много време си мечтал за дете, не се ли предполага, че трябва да си някакси по-отдаден, като някаква сбъдната мечта? Може и много елементарно да разсъждавам, ама аз като знам, че ми се полага една година майчинство (нищо, че останах още малко вкъщи) си гледам детето и никакви екскурзии, почивки не ме касаят.

# 333
Аз не знам на една майка как й е спокойно, как й дава сърцето, да оставя децата
Скрит текст:
с месеци някой друг да се грижи за тях. Една позната също много години не можеха да имат деца с мъжа й, забременя, роди се детето, но го оставя цял ден да си цъка на таблета, тя си върши някакви други неща. Добре де, предполагайки че много време си мечтал за дете, не се ли предполага, че трябва да си някакси по-отдаден, като някаква сбъдната мечта? Може и много елементарно да разсъждавам, ама аз като знам, че ми се полага една година майчинство (нищо, че останах още малко вкъщи) си гледам детето и никакви екскурзии, почивки не ме касаят.
Ами, просто приеми, че хората са Различни.
И не всеки примира да е родител 24/7/365.  Smiley

# 334
  • Варна
Естествено. Ама да си метнеш бебето за цял месец на баба му... Това е вече прекалено и неприемливо далеч от 24/7. Поне за мен де, ясно ми е, че всякакви хора има.

# 335
Ами, просто приеми, че хората са Различни.
И не всеки примира да е родител 24/7/365.  Smiley

Да, хората са различни. Децата им също порастват различни.

И да, родител си 24/7/365. Или като си оставиш детето на бабата спираш да си такъв…?!?

# 336
  • София
Едно е детето да отиде на гости на баба/дядо, друго е да го оставиш на отглеждане и да си хванеш чуковете да се моташ по екскурзии.
И за мен има огромна разлика - детето ми е винаги добре дошло при бабите и дядовците си, взимат я и изкарват супер, но все пак не е на отглеждане при тях.

# 337
Не знаех, че има толкова майки орлици, в живота не съм ги срещала, само тук.

# 338
  • Варна
Моята твърдо един ден от уикенда е при баба си, но напоследък започва даже и това да ми се "свиди", установявам сама за себе си. Като беше бебе по-охотно я пращах, но пък тогава си бяхме двечките заедно нон стоп и имах нужда да поема дъх понякога. Сега тя ходи на градина, аз на работа и ми се ще да изкарвам повече време с нея, толкова бързо расте...

# 339
Не е все едно дали се забавляваш на 30 или на 50, вервайте ми.
Наши семейни приятели, малко над 50 и с вече отгледани деца над 20 годишни, сега се забавляват в пъти по-добре, отколкото като млади. Поне така казват ..

# 340
  • София
Аз пък не знаех, че да си гледаш детето е да си майка орлица. По принцип съм супер лежерна и като родител, и като човек, но все пак има някакви граници, като описания казус от авторката, които дори аз не бих се замислила дали си струва да се преминат.

# 341
  • Варна
Мдам, и аз научих нещо ново. Значи щом не мятам детето, опс, БЕБЕТО на бабите за месец, за да се вея по екскурзии значи съм майка-орлица Joy Joy Joy ОМГ...

# 342
Аз пък не знаех, че да си гледаш детето е да си майка орлица.
Не, това
Цитат
.........нямаше сила, която да ме откъсне от бебето ми.
е майка-орлица.    Smiley

# 343
  • Варна
Ами за бебе говорим все пак. Съвсем естествено е една майка да не иска да се отдели от бебето си. Това не я прави майка-орлица, а съвсем нормална майка.

# 344
Защо да е майка - орлица, особено в периода на кърменето, че и по-натам.
Аз не мога да намеря обяснение за малоумната история с този приятел - ерген, колкото и да се мъча.

Общи условия

Активация на акаунт