Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 533
  • 576
  •   1
Отговори
# 360
Добре , сега ще обясня на 4 месечното ми бебе, че вече сме отделили личности и да се оправя сама. Мама не я интересува, че има нужда от майчина топлота, закрила и
кърма. Отивам на почивка пък. Фръц 😂😎
А ако не кърмеше? Смяташ, че друг не може да осигури закрила и топлота? Дори кърма се осигурява, истинска.
4-месечното много ще разбере, ако си липсвала месец.  Laughing
4 месечното разбира и ако ме няма един час, както и вечер докато се къпя. Много подценяваш бебетата. Не са безмозъчни едноклетъчни. Дори и кучето ще разбере ако стопанинът му отсъста, а според теб бебе няма да усети липсата на майка си. Никой не може да замени топлината и закрилата, която дава майката.

# 361
А ако оставиш детето за 2 дни, водиш ли се егоист? Признавам си, че месец няма да издържа без малкия, това прави ли ме орлица?

# 362
  • София
пОснах сълза
Голямата гордост - детето да е залепено за теб и да не може до тоалетна да отидеш или да се изкъпеш.
Да, в момента ще забележи, че те няма и след няколко часа ще забрави. И това ще се отрази фатално и му срива психиката завинаги?
Ами ако се наложи, ама наистина се наложи да те няма вкъщи? Трагедия в 2 действия?

# 363
Кърма се осигурява, ама не всяка жена желае да се дои като добитък. Що за тъпотии са това със залепянето и отлепянето от детето, хем нямащи нищо общо с проблема по темата.

# 364
  • София
За някои потребителки майката явно е напълно заменяема, дори излишна, фигура в живота на бебето/детето. С нея е като без нея, на малкия човек му е все тая.

П.П. Всеки път си казвам, че форумът вече с нищо не може да ме изненада, ама ей на. Винаги може още.

# 365
  • София
Кърма се осигурява, ама не всяка жена желае да се дои като добитък. Що за тъпотии са това със залепянето и отлепянето от детето, хем нямащи нищо общо с проблема по темата.
Говоря за купена кърма, дори има Банка за майчина кърма - 1,80/л. Ти да видиш!
А аз говоря за големите приказки как никой не можел да осигури еди-какво си. Всичко може.

# 366
  • Варна
Ами ако се наложи, ама наистина се наложи да те няма вкъщи? Трагедия в 2 действия?
Кой говори за "ако се наложи"? Почивките за по месец или сватбите на другия край на България влизат ли в графа "ако наистина се наложи"? Не говорим за жизнено важни ситуации, а за усещане за нещата. Кви орлици, кви чудесии... ДРугите дето си оставят децата на бабите какви са, кукувици ли? Ми май предпочитам да съм орлица Mr. Green

# 367
  • Пловдив
Офтопик. Умрем, като чуя "посвещавам се на детето си". Майката да не е свещен предмет, бе, та да бъде посвещавана на някого? А как се свързва желанието за снимки в Бали и нежеланието за квото там беше с интелекта, не с други качества, ами с интелекта, не се и опитвам да разбера.

# 368
За някои потребителки майката явно е напълно заменяема, дори излишна, фигура в живота на бебето/детето. С нея е като без нея, на малкия човек му е все тая.

П.П. Всеки път си казвам, че форумът вече с нищо не може да ме изненада, ама ей на. Винаги може още.
Че това се върти от години тука, не си ли забелязала?
С голямо настървение се защитава тази теза.

Връщам се да чета докъде се е развихрила за пореден път тази тематика. Вариациите - детето летъска при баба на село /най-мекия вариант/, почивки без детето/децата /никъде не се споменава в семейното планиране дали е участвала и въпросната баба, т.е. отидоха ли я да питат аджеба съгласна ли е бъдещото дете да пребивава при нея n дни в годината, защото младите искат да се похвалят с поколение, ама не искат да го гледат постоянно/, бабата взима и води на училище, бабата/дядото помагат с уроците, докато мама прави кариера, а, и същите вариации с бавачка и още хиляда пъти по толкова, само и само да не го гледат родителите.

# 369
  • София
ДРугите дето си оставят децата на бабите какви са, кукувици ли? Ми май предпочитам да съм орлица Mr. Green
Не са, но явно те нарочно лишават детето от прословутата топлина.

Таис, това бебе колко ще живее, та 2 дни ги изкарваш цял живот?  newsm78

# 370
Говоря за купена кърма, дори има Банка за майчина кърма - 1,80/л. Ти да видиш!
А аз говоря за големите приказки как никой не можел да осигури еди-какво си. Всичко може.

Всичко може, но всъщност е кой както иска, а не както ти или някой друг каже, че е правилно. Ако аз не искам да купувам биологичен материал, значи за мен това не е вариант и толкоз.

# 371
  • София
И за мен не е вариант да не смееш да се отделиш, защото детето ще забележи и това ще срине бъдещото му развитие.
Скрит текст:
Моята дъщеря ревеше само ако ни види в момента на излизане през външната врата. Ако не ни види след известно време се сеща да пита къде сме, казват й, че ще си дойдем и това беше предостатъчно.

# 372
Само да не решат да наваксват като свекърви, тези лежерните сега.
При моята свекърва точно така се получава. Гледат й се деца в пенсионна възраст.
При майка ми пък - ни деца са й се гледали, ни внуци сега. Наистина да се чудиш и маеш, едни въпроси ми висят.
Нелепици.

Куку, детето забелязва не 2 часа и 2 дни отделяне, а отношението в стил "Доста фриволно взех решение да те имам и сега малко нещо съжалявам, та затова по-добре стой си някъде и не ме занимавай". Ходи ми се на сватба, работа, екскурзия и т.н. ... ама без теб. И не, при много много хора не става дума за единичен случай. И пак казвам, не виждам с какво детето пречи, често пъти малките шаферчета са атракцията на сватбата. Изобщо какво ли разбирам и аз и на колко ли сватби съм ходила ...

# 373
Само да не решат да наваксват като свекърви, тези лежерните сега.
При моята свекърва точно така се получава. Гледат й се деца в пенсионна възраст.
При майка ми пък - ни деца са й се гледали, ни внуци сега. Наистина да се чудиш и маеш, едни въпроси ми висят.
Нелепици.
И аз познавам една такава свекърва - моята. Тя оставила децата да се гледат “сами”, по думи на мъжа ми. Ама тя не че е градила някаква кариера, просто все обича да е по перваза. Сега много иска да гледа внучка си. Не, мерси, всеки да си знае къщата. Като е имала деца, да си ги е гледала.

# 374
Офтопик. Умрем, като чуя "посвещавам се на детето си". Майката да не е свещен предмет, бе, та да бъде посвещавана на някого? А как се свързва желанието за снимки в Бали и нежеланието за квото там беше с интелекта, не с други качества, ами с интелекта, не се и опитвам да разбера.

Всичко в този живот е свързано с интелекта.. Няма лошо да се посветиш на дете, семейство, кариера, хоби, благотворителност и каквото там си поискаш, а ти как разбираш думата ''посветя'' си е лично за теб.

Общи условия

Активация на акаунт