Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 545
  • 576
  •   1
Отговори
# 405
  • София
А не е ли по-добре да си спомниш как не са ти били приятни чуждите деца и затова да удържаш своето?
Но и това е въпрос на вътрешна нагласа - винаги да считаш, че твоето положение е с предимство.

Особено както в София сме 1,3 млн. души и трябва малко повече съобразяване и от двете страни.

# 406
Е, като знаеш, че ще пречиш - няма значение с дете или куче - съобразяваш се.
Вие вече съвсем я изтървахте.

# 407
 Имам две познати, които още не са си оставяли детето и за няколко часа, едното е на 2, другото на 3. Изнервени и невротични са, недоспали, често крещят по децата. Едната е твърдо на мнение, че втори път няма да си го причини.

# 408
Нещо започна да напира и предишното поколение в темата. Защо ли? Ех, как я няма Сирената.

Хм, тези двете, дали бащите на децата участват, или са избягали на 'втора работа'? Интересно ще е да се разбере от какво точно са изнервени. Ако имат мъж, който да си поеме отговорностите, дали биха били? Много въпроси, никакви отговори не получавам аз поне... Някой може и да си е отговорил на някакви питания.

# 409
  Те са от тези, които смятат, че мъжете не могат да гледат бебета и само майката може да се грижи за детето си.Единия татко със сигурност би си гледал детето, ако имаше кой да му позволи. И баби имат налични, но не се възползват. Същевременно съдят тези, които си позволяват да си оставят децата, особено такива, които са си дали децата на ясла.

# 410
На мен освен всичко останало ми се вижда и жива наглост да си тропосвам бебето на приятелка за няколко дни (вече казах, че на приятел категорично не бих). Не поради нещо свръх спешно и неотложно, свързано със здравето, а заради купон.
Значи аз ще се вихря щастливо уикенда, докато моята приятелка си посвещава времето и трепери над бебето, гледайки да го опази живо и здраво.
Обичам си приятелите и такова нещо никога не бих молила и изисквала.
Подчертавам, че говоря за бебе, не за пораснали деца, които могат да се обслужват сами и пижамени партита.
За мен лично подобна молба е и нахалство.

# 411
Ема .. това пак е отсъстващ баща, след като е допуснал да го изолират от собственото му дете. Не можеш да ме убедиш, че той напира, пътека ще направи, ама тя не дава. Няма такъв филм.

# 412
  • някъде в орбита...
За мен и двете крайности са лоши. Безотговорно е да си метнеш бебето за месец-два на баба му, но и не мисля, че се отразява добре на психиката да си 24/7 залепена за бебето.
Защо? Изкривява ли се нещо?
Не е ли най-нормалното майката да е залепена за бебето и да намали това с порастването му!?!?
Не. Хич даже не е нормално. Нормално е майката да може да отскочи до аптеката без това да изисква стратегии и тактики. Нормално е да отиде на лекар/зъболекар без да го играе подвижен цирк по време на прегледа. Нормално е да може да пие кафе с приятелките си от време на време, като реално седи да пие това кафе, а не формално да е там ама реално да тича по отрочето, което още не схваща че на такива места се седи мирно. Нормално е да може един пазар да направи, без да откача от осъдителните погледи към нея и ревящото (или каквото друго дразнещо прави) бебе. И други такива абсолютно базови и "нормални" неща. И час помощ, си е помощ, и е глътка въздух от постоянното 24/7 мислене как да се оправиш с бебето в дадена ситуация.

# 413
Нормално е да може един пазар да направи, без да откача от осъдителните погледи към нея и ревящото (или каквото друго дразнещо прави) бебе.
Нормално е и хората да имат базово възпитание и търпение и да не изпадат в истерия от 2 мин. мрънане/плач на чуждо дете на касата в хипермаркет. Rolling Eyes
Тейк ит изи на чист български. Rolling Eyes

п.с. Темата е забила в съвсем друга посока... и все пак да повторя - има галактики разлика от 4м бебе, 4г дете и 14г тинейджър. Има галактики разлика от 2 дни гледане на бебе "от приятел", прибиране от училище от детегледачка и ваканция при баба и дядо. Разлики от небето до земята...

# 414
За мен и двете крайности са лоши. Безотговорно е да си метнеш бебето за месец-два на баба му, но и не мисля, че се отразява добре на психиката да си 24/7 залепена за бебето.
Защо? Изкривява ли се нещо?
Не е ли най-нормалното майката да е залепена за бебето и да намали това с порастването му!?!?
Не. Хич даже не е нормално. Нормално е майката да може да отскочи до аптеката без това да изисква стратегии и тактики. Нормално е да отиде на лекар/зъболекар без да го играе подвижен цирк по време на прегледа. Нормално е да може да пие кафе с приятелките си от време на време, като реално седи да пие това кафе, а не формално да е там ама реално да тича по отрочето, което още не схваща че на такива места се седи мирно. Нормално е да може един пазар да направи, без да откача от осъдителните погледи към нея и ревящото (или каквото друго дразнещо прави) бебе. И други такива абсолютно базови и "нормални" неща. И час помощ, си е помощ, и е глътка въздух от постоянното 24/7 мислене как да се оправиш с бебето в дадена ситуация.

Това са лични предпочитания... Аз пък не виждам нещо ненормално в това да излезеш на кафе с приятелка и да вземеш детето със себе си, защо не...

# 415
Мъжът е ерген, да, живее сам и често е общувал с детето. Семеен приятел е.

Шегуваш се,нали?!?!?

# 416
  • някъде в орбита...
Това са лични предпочитания... Аз пък не виждам нещо ненормално в това да излезеш на кафе с приятелка и да вземеш детето със себе си, защо не...
формално да е там ама реално да тича по отрочето, което още не схваща че на такива места се седи мирно.
Радвам се, че твоето седи на масата за едно кафе време. Не всички са така.

# 417
Точно! Тайс, взе ми го от клавиатурата.
На родителските срещи има много по-шумни майки от моето бебе. Да ги помоля да излязат, че ми пречат 😁

Ама ти и на родителски срещи ли го водиш?
Аз лично не. Не ходя по родителски срещи понеже ми пречат някой майки, но виж деца никога не ми пречат, даже и да не са моите.

# 418
Голяма драма е,че цяла година ще се остане без кафенета и приятелки...Бебето е бебе до време,не цял живот.

# 419
А защо трябва да се остава без кафенета и приятелки?

Не виждам нищо, което задължително да налага липсата на всякакъв социален живот. Аз например не съм обичала да водя бебе и малко дете на неподходящи места - за такива смятам ресторанти, кафенета, кино, ако се напъна и още ще се сетя и съм си оставяла детето.
Водещо е било единствено и само да е на близки хора, с които съм сигурна, че ще бъде обгрижено добре.  Тоест точно четирима човека. Все пак не са малко и съм им благодарна.

Какво стана със сватбата, дали мина вече?

Общи условия

Активация на акаунт