Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 438
  • 576
  •   1
Отговори
# 105
Добре де, не ви ли е странно?
Вие сте младо семейство с бебе, имате семеен приятел-ерген, и при първата възможност да отидете някъде без дете, дори не ви идва на ум да поверите бебето на баба/леля/сестра/друга роднина/приятелка, а първата ви опция би била приятеля-ерген?
Убедена съм, че има подробности, които авторката спестява, с идеята да получи само и единствено подкрепа на "Не искам да си оставям детето!", за да я използва като довод към мъжа си.
Дори не мога да си представя варианта двама сериозни, отговорни родители дори да обсъждат възможността "приятел да гледа бебето", ако му нямат доверие.
Сега, може би гледам от моята "камбанария", ама...като бяхме студенти и искахме да отидем някъде без сина, и през ум не ни минаваше да го поверяваме на една моя приятелка.Абсолютно вятърничава и несериозна, иначе супер весел характер и открит човек.НО, не ставаше за гледачка на деца.

# 106
  • София
Не знам каква ще да е тази "важна" сватба, че да ми се наложи да си оставя бебето на мъж ерген, приятел някой си.... Tо на жена не бих го оставила, та ...И колко ще ми "неотложно" да ида...на сватбата? че да си стресирам бебето с непознат мъж  да стои цели 2 дни.
ще ме прощавате ама....  не се стърпях...
Мъжа ви като му е толкоз важна сватбата и приятеля.... да се вземат двамата и да идат да се веселят... 2 дни като ергени....
Майката да стои при бебето си. Smirk

# 107
  • София
Майката да стои при бебето си.
Мноу си лоша. Трещерица ни обясни, че на мацката й се полага социален живот.

# 108
След 18 години ще си го върне социалния живот. Дотогава, който има дете да си го гледа.

# 109
След 18 години ще си го върне социалния живот. Дотогава, който има дете да си го гледа.
Лошо мий, как 18?! Мислех, че като стане на 4-5 ще ми е малко по-леко.

# 110
Както си го организира човек. Всъщност ако се лиши от социален живот, той ще подивее и детето си дори няма да може да отгледа качествено.
Наистина са доста крайни някои от изблиците в темата.
Човек може и трябва да балансира. Тогава и за децата си ще е полезен, не само за себе си.

# 111
Всъщност ако се лиши от социален живот, той ще подивее и детето си дори няма да може да отгледа качествено.
Е така е, ама ако няма кой да дойде и за час, че да излезете като хора с мъжа ти, какъв социален живот? Всеки иска да отдъхне за малко, но не всички имат тази възможност.

# 112
  • Варна
Излизате поотделно Laughing

# 113
Ами не ми е вариант, искам и с него.

# 114
  • Варна
ами търсите варианти тогава, които, видно от темата за всеки са различни.

# 115
по-скоро проявява друг вид, по нездрав интерес. Наивно е да се довериш, какъвто и да ти се пише - те тия най-опасните най не им личи

И аз се зачудих дали не става въпрос за педофилия.
Може да е невинен човекът, но... Един родител трябва да има много неща наум. Децата обикновено стават жертви на хора от семейството или много близки до него.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/gdbop-zadyrzha-10-bylgari- … ca-onlajn-2169188

Цитат
Сред част от файловете били налични и такива, в които възрастта на сексуално малтретираните жертви била под 3 години.

# 116
  • София
Пфю, значи не съм само аз параноичка. Първата ми мисъл беше именно тази - чела съм, че най-често сексуално насилие над деца не се извършва от непознати, а от роднини и близки приятели на семейството.

П.П. Вероятно не е, жив и здрав да е мъжът, но наистина ми мина през ума Sad

# 117
  • Варна
Ами логично е като се позамислиш, непознат как ще успее да се докопа до бебе или малко дете? Обаче авторката като натърти на "момиче" и "мъж" тук ѝ се изсмяха... Вероятно е съвсем редовен човекът, но няма как на една майка да не ѝ мине подобна мисъл през ума. А малко бебе е съвсем беззащитно, нито може да говори, нито да се защити по какъвто и да било начин, така че малко параноя не е излишна.

# 118
Всъщност ако се лиши от социален живот, той ще подивее и детето си дори няма да може да отгледа качествено.
Е така е, ама ако няма кой да дойде и за час, че да излезете като хора с мъжа ти, какъв социален живот? Всеки иска да отдъхне за малко, но не всички имат тази възможност.

Няма такова правило. Всеки родител си решава сам. Затова и лично си носи отговорността.
Но че му се полага социален живот - полага му се, разбира се. Който иска, може и 18 години да се затвори с детето си денонощно, но лично аз се съмнявам, че някой ще го направи и една, без да пострада психиката му.

В случая може и да "има кой", ние поне няма как да знаем има ли или не.
Аз, например, съм плащала на бавачка. Не е задължително човекът, който почасово ще поеме грижата, да е роднина.

ами търсите варианти тогава, които, видно от темата за всеки са различни.
Разбира се, че са различни.
...
Това, с педофилията, също е параноя. Насилник може и родител да е. Да не припомням ситуцаии, вкл. станали в България. Насилникът, също така, не е задължително да упражни точно сексуално насилие. Може да го обективира в най-различни форми.

# 119
По-добре параноя, отколкото последствия.
Колкото до социалния живот, тук винаги се визира самостоятелния такъв, като че ли с детето не може да има такъв.

Общи условия

Активация на акаунт